www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:09 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12098
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Karacaköy Pilavı

Karacaköy Pilavı

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dkKaç Kişilik 7Yöntem 500 gr kuşbaşı dana eti
2 Su bardağı pirinç
Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
2 Adet orta boy soğan
1 Adet havuç
Yarım demet dereotu
1 Su bardağı yerfıstığı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
2 Su bardağı su

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak pirinci 2 saat kadar sıcak tuzlu suda bekletin
  • Bu arada dana etini iyice pişirin
  • Ayrı bir tencerede sıvıyağda soğanları pembeleştirin
  • İçine küp doğranmış havucu ve 1 su bardağı kabukları soyulmuş yerfıstığını ilave edin
  • Eti ekleyip, 1-2 kez karıştırın
  • Pirinci nişastası gidene dek yıkayıp, suyunu süzün
  • Tencereye ilave edip, kavurun
  • Üzerine suyu, karabiberi ve tuzu ekleyip, pilav suyunu çekene dek pişirin
  • Pişen pilavın içine yarım demet ince kıyılmış dereotunu ilave edin
  • Pilavı karıştırıp, ocaktan alarak demlenmeye bırakın
  • Servis yapacağınız zaman bir kasaye yada kalıba doldurup tabağa ters çevirerek aktarın
  • Kavrulmuş yerfıstığı ve dereotu ile süsleyip, servis yapın

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:22 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.