www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:52 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12095
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Pilav Karoten

PILAV KAROTEN

MALZEMELER

2 su bardağı Amerikan pirinci
250 gr dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet küçük boy havuç
1 adet orta boy soğan
3 su bardağı kaynamış su
1 çay kaşığı tavuk orjantina
1 çay kaşığı safran
1/2 çay kaşığı zencefİl
1 tatlı kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI

Amerikan pirinci kaynamış tuzlu suda yaklaşık 1 saat kadar bekletildikten sonra bol suyla yıkanır Kuru soğan küçük küçük doğranır Havuç rendenin küçük tarafında rendelenir Dana eti ortalama 2 cm büyüklüğünde kesilir
Kuru soğan pembeleşinceye kadar yağda pişirilir Üzerine havuç eklenirYine kısık ateşte 10-15 dakika kadar iyice pişirilir Etler eklenir yine kırık ateşte yarım saat kadar kavrulur (Bu işlem sonucunda havuç ve soğanlar erimiş olmalıdır) Bu karışıma, tavuk orjantina, safran, zencefil, tuz eklenip kanştırılır Üzerine pirinçler eklenip zedelemeden karıştırılır Çok sık ateşte 45 dakika pişirilir 10-15 dakika demlenmeye bırakılır servise hazır hale gelir
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:36 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.