www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 09:06 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12096
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Perde pilavı

Perde pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk
Malzemeler:
Hamur için:

2 su bardağı un

Yarım su bardağı su

1 yumurta

15 gr margarin
İç malzeme:
2 su bardağı pirinç

25 su bardağı tavuk suyu

300 gr tavuk göğüs eti

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 soğan

1 su bardağı soyulmuş badem

1 kahve fincanı kuşüzümü

1?er tutam tarçın, karabiber ve yenibahar

2 çorba kaşığı limon suyu

30 gr oda ısısında yumuşatılmış tereyağı

Tuz

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu ve 1 kaşık limon suyu eklenmiş sıcak suda 30 dakika bekletin Süzüp bol suyla yıkayın Tavuk etini tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin 1 tutam tuz ve kalan limon suyunu ekleyip haşlayın Süzüp eti tel tel ayırın

* Soğanı soyup kıyın Kuşüzümünü şişmesi için ılık suda 5 dakika bekletip süzünSıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı soteleyin

* Pirinci ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak kavurun Yarım bardak badem, kuşüzümü, tarçın, karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin Tavuk eti ve 25 su bardağı kadar tavuk suyu ekleyip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin

* Hamur için, un su, yumurta ve oda ısısında yumuşatılmış margarini çukur bir kapta karıştırıp yoğurun Sert bir hamur hazırlayıp unlanmış zeminde merdane ile yufka büyüklüğünde açın Ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp kalan bademleri dekoratif bir şekilde yapıştırın Üzerine yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın Pilavı ilave edip sarkan kısımları içe doğru kıvırıp kapatın Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin Servis tabağına ters çevirip servis yapın
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:20 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.