www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-25-2009, 05:09 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12094
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Köfteli Zümrüt Pilavı (5 Kişilik)

Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
Yarım kg ıspanak
Köfte için:
300 gram az yağlı köftelik kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı köfte baharatı
2 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Pilav için:
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pilavlık pirinç
Bir buçuk tatlı kaşığı şeker Tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet tavuk suyu tableti
3 su bardağı sıcak su


Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak köfteyi hazırlayalım Kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı köfte baharatını, ufalanmış bayat ekmek içini ve tuzu bir kapta karıştıralım Malzemeler özleşene dek yoğuralım Uzun yada yuvarlak yassı köfteler hazırlayalım
1- Ispanağın yapraklı kısımlarını bol suyla yıkayalım Kevgire alarak, suyunu süzelim Sonra ince ince doğrayalim
2- Tencereye yağı alıp eritelim Küçük doğranmış soğanları ilave edelim Şeffaflaşana dek kavuralım Sonra ıspanakları ekleyelim Yumuşayana dek kavuralım Ayrı bir tencerede yağı kızdıralım Sıcak tuzlu suda yarım saat bekletip, birkaç su yıkadığımız ve iyice süzdüğümüz pirinci ilave edelim Pirinci şeffaflaşana dek kavuralım Tuzu, bir buçuk tatlı kaşığı şekeri, kırmızı toz biberi ilave edelim Çok az suda erittiğimiz tavuk suyu tabletini ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim
3- Ispanakları da tencereye aktardıktan sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim Bu arada köfteleri teflon tavada arkalı önlü kızartalım Pilavı ateşten aldıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek, demlendirelim Pilava sekil vermek için bir kek kalıbına boşaltalım Ters çevirerek, servis tabağına alalım Köfteleri üzerine dizerek, sıcak servis yapalım

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:46 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.