www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Her Telden > Bayanlar > Sağlık-Diyet

Sağlık-Diyet Kadınlar forumlarımı nasıl mı korur ? Merak edenler için adres burası...

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-05-2009, 01:51 PM   #1
eRtunGa
Daimi Üye
 
eRtunGa Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Nov 2005
Konum: istanbul
Mesajlar: 305
Teşekkür Etme: 29
Thanked 22 Times in 16 Posts
Üye No: 4123
İtibar Gücü: 1507
Rep Puanı : 1117
Rep Derecesi : eRtunGa is on a distinguished roadeRtunGa is on a distinguished roadeRtunGa is on a distinguished roadeRtunGa is on a distinguished roadeRtunGa is on a distinguished roadeRtunGa is on a distinguished roadeRtunGa is on a distinguished roadeRtunGa is on a distinguished roadeRtunGa is on a distinguished road
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Ellerinizi sürekli yıkayın

Mikroplardan korunmanın en etkili yolu.


Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Yeliz Gökay, mikroplardan korunmak için 20 saniye ayrılmasının yeterli olduğunu söyledi. Gökay, en büyük mikropların elle bulaştığını hatırlatarak, bu mikroplardan korunmak için ellerin sabun ile yıkanmasını istedi.
Mikroorganizma kaynaklı hastalıklarda ana neden hijyen eksikliği. Sadece besinlerin ve çevrenin hijyeni değil, kişisel hijyen de önem kazanmakta. Mikroorganizmalar suda, havada, toprakta, hayvanlarda, iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerde, iyi pişirilmemiş et ve balıklarda, iyi yıkanmamış kaplarda, insan ve hayvanların dışkılarında bulunabiliyor.
Mikroorganizmaların bir kişiden diğerine ve besinlere bulaşmasını kontrol edebilmek için en etkili, ucuz ve basit yöntem el yıkama. Elleri bol su ve sıvı sabun kullanarak akan su altında 10-20 saniye kuvvetli şekilde, parmaklar ve bilekler dahil ovalayarak yıkanmalı. Ellerin hijyenik olması gerektiği gibi içilen suyun, besinlerin, yaşadığımız ve çalıştığımız ortamların da hijyenik ve temiz olmasının önem arzettiğini belirten Gökay, özellikle su ve besinlerle bulaşan tifo, şigella, amipli dizanteri, kolera, ani başlayan sulu ve kanlı ishaller, hepatit A(sarılık) gibi hastalıkların görülmemesi ve salgın durumlarının yaşanmaması açısından besin ve suların hijyenik olmasına özen gösterildiğini söyledi.
Cihan
eRtunGa çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:02 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.