![]() |
|
Sağlık-Diyet Kadınlar forumlarımı nasıl mı korur ? Merak edenler için adres burası... |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Konum: istanbul
Mesajlar: 305
Teşekkür Etme: 29 Thanked 22 Times in 16 Posts
Üye No: 4123
İtibar Gücü: 1507
Rep Puanı : 1117
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Mikroplardan korunmanın en etkili yolu.
![]() Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Yeliz Gökay, mikroplardan korunmak için 20 saniye ayrılmasının yeterli olduğunu söyledi. Gökay, en büyük mikropların elle bulaştığını hatırlatarak, bu mikroplardan korunmak için ellerin sabun ile yıkanmasını istedi. Mikroorganizma kaynaklı hastalıklarda ana neden hijyen eksikliği. Sadece besinlerin ve çevrenin hijyeni değil, kişisel hijyen de önem kazanmakta. Mikroorganizmalar suda, havada, toprakta, hayvanlarda, iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerde, iyi pişirilmemiş et ve balıklarda, iyi yıkanmamış kaplarda, insan ve hayvanların dışkılarında bulunabiliyor. Mikroorganizmaların bir kişiden diğerine ve besinlere bulaşmasını kontrol edebilmek için en etkili, ucuz ve basit yöntem el yıkama. Elleri bol su ve sıvı sabun kullanarak akan su altında 10-20 saniye kuvvetli şekilde, parmaklar ve bilekler dahil ovalayarak yıkanmalı. Ellerin hijyenik olması gerektiği gibi içilen suyun, besinlerin, yaşadığımız ve çalıştığımız ortamların da hijyenik ve temiz olmasının önem arzettiğini belirten Gökay, özellikle su ve besinlerle bulaşan tifo, şigella, amipli dizanteri, kolera, ani başlayan sulu ve kanlı ishaller, hepatit A(sarılık) gibi hastalıkların görülmemesi ve salgın durumlarının yaşanmaması açısından besin ve suların hijyenik olmasına özen gösterildiğini söyledi. Cihan |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|