Forum Demirbaşı
Üyelik Tarihi: Nov 2005
Konum: Ç.KALE/BİGA
Yaş: 44
Mesajlar: 5,907
Teşekkür Etme: 594
Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3949
Rep Puanı : 132808
Cinsiyet :
|
faydalı bilgiler1
Antep Fıstığının Faydaları
- Günde 10-12 adet yenilen iç antepfıstığı,vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılayabilmektedir.
- 100 g antepfıstığı vücudun günlük protein,vitamin B1 ve fosfor ihtiyacının %35''ini karşılayabilmektedir.
- Antepfıstığında kolestrol yoktur Kandaki kolesterol seviyesini düşürür. Kroner kalp hastalığının riskini azaltır.
- Antep fıstığı protein yönünden 2 kat,fosfor yönünden 4 kat sığır etinden daha üstündür
- Vitamin E,B ve C komplexince zengindir.
- Antepfıstığı şeker hastalığında (Diabete Mellitus)kullanılabilir
- 100 gr antepfıstığında 4.0 gr posa bulunur.Posa miktarı yönünden pirinç, patates ve buğday (0.3 gr) dan daha üstündür
- İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler.
- Yapısındaki lipitlerin çoğunluğu monounsature yağ asiti içerdiğinden(35 g), kan şekerini yükseltme (Glisemik indx) yönünden buğdaydan daha az riske sahiptir
- Kalp İçin Antep fıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür
- Hastalıktan Sonra Antep fıstığı nekahet dönemlerinde de vücudumuzun dostudur. Bir terkip içinde veya tek başına tüketilen fıstık, nekahet dönemin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir
- Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur.
Ayçekirdeğinin Faydaları - Kolesterolü düşürür
- Damar sertliğini giderir.
- Yağ ve proteini en kaliteli olandır.
- Fikir işçilerinin ve zayıf kalmış çocukların günde 50 gram yemesi tavsiye edilir
- Cinsel arzuyu da artırır.
- Kalp ve sinir hastalıklarını önler.
- İdrar söktürür.
- Solunum sistemi rahatsızlıklarında iyileştirici etkilere sahiptir
Dut Kurusunun Faydaları - İdrarı arttırır.
- İştahı arttırıcı etkisi vardır.
- Enerji verir
Eriğin Faydaları - Bünyesinde B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri,potein, karbonhidrat, selüloz ve mineral olarak da kalsiyum, sodyum, demir, potasyum ve magnezyum bulunur.
- Regl düzenleyici, idrar söktürücü ve terleticidir.
- Şiddetli öksürük şikayetlerinde eriğin kurusunu kaynatıp içebilirsiniz.
- B vitamini ihtiva eden erik bu özelliği sayesinde sinir sistemini takviye ediyor.
- Kanı temizleme ve kansızlığa da çare olma özelliği ile erik yaz meyvelerinin en cana yakın olanlarından.
- Ateş düşürücü etkisi de olan erik diş temizliği ile de bize yardımcı olur.
- Sindirim sistemi üzerinde de olumlu etkisi vardır. ölçülü yenmelidir
- Erik Çekirdeği Bağırsak Kurtlarını Düşürür
Fıstığın Faydaları - Cinsel arzuyu artırır.
- Zihinsel ve bedensel yorgunluğu alır.
- Fazlası hazımsızlık yapabilir ve zararlıdır.
- Yalnız olarak yenmeli, portakal, elma, armut gibi meyve veya sebzelerle tüketilmemelidir.
- Damar sertliği ve kolesterolü olanlar fıstıktan uzak durmalıdır.
- Alergenler listesinde olduğundan bazı bünyeler için sakıncalı olabilir.
İğdenin Faydaları - İshalde iğde yenilmesi tıpkı limon ve şeftalide olduğu gibi epeyce yararlıdır. Ayrıca iğde çiçeklerini koklamak zihne kuvvet ve açıklık verir.
- İğde meyvelerini belli bir süre düzenli olarak yerseniz idrar tutamama ve idrara çıkma zorluğunu yenmenize yardımcı olacaktır.
- Egzama Bu hastalıkta iğde çiçekleri toplanıp kaynatılır ve her zaman olduğu gibi balla tatlandırılarak içilir. Bu şurubun öksürüğe ve bağırsak bozukluklarına iyi geldiği de bilinmektedir.
- Böbrek rahatsızlıklarına iyi gelir.
İncirin Faydaları - Enerji verir.
- Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.
- Bağırsaklardan toksik maddelerin atılması kandaki kollestrol seviyesinin düşürülmesi gibi faydaları da vardır.
- Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidir.
- İncirin kurutulmuşu çok değerli olup, iyi bir besin kaynağıdır. Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır.
- Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır,
- Pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
- İncirin bünyesinde şeker, albüminli maddeler, organik asitler, pektin, provitamin, A, B1, B2, C vitaminleri, magnezyum, kükürt, fosfor ve unlu maddeler bulunur.
- İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.
- İnciri sütle ya da sirkeyle eğer oda olmazsa yalnızca zeytinyağına batırıp yiyerek basur şikayetinizi ortadan kaldırabilirsiniz.
- Sesiniz kısıldığında hemen bir inciri bir su bardağı kadar sütün içine koyup bir cezvede kaynatın. Ilık ılık bu şurubu için, çok yararını göreceksiniz.
- Yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür.
- Yaşı kurusundan daha fazla tercihe şayan olan incir vücuda kuvvet verir. Anasonla beraber yenen incir hem kan yapar, hem de şişmanlatır. Bağırsak iltihabı olanlar inciri çok yemelidirler.
- Kuru incir, içerdiği protein miktarı yönünden fakir, sentezinde kullanılan aminoasit çeşidi açısından zengindir, bu nedenle hücre gelişimini destekler. Ayrıca kuru incir, boğaz ağrısı bronşit ve öksürüğe de faydalıdır.
Kahvenin Faydaları - Kahvenin selülit yapmak bir yana, vücuda daha fazla hareket kazandırarak, metabolizmanın yağ yakmasına katkı sağladığı saptanmıştır.
- Kahvenin ayrıca depresyon ve alkolizm tedavisine iyi geldiği
- Kalın bağırsak kanserini önleme özelliğinin bulunduğu saptanmıştır.
Kuru Üzümün Faydaları - Üzüm ürünlerindeki demir, kalsiyum ve potasyum minerallerinin, kemik gelişimi yanında kansızlığı, halsizliği, zayıflığı ve ishali tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
- Kilo almak isteyen de rejim yapmak isteyen de üzüm yemelidir çünkü enerji verir.
- Protein ve karbonhidrat kaynağıdır
- A,B1,B2,B6, C vitaminleri ile fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit minerallerini içerir.
- Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin ise 1/3'ünü karşılar. Mineraller halsizliği, kansızlığı, ishali ve zayıflığı tedavi eder.
- Karaciğer zaafiyetine, öksürüğe, bronşite de iyi gelir.
- Mideye çok faydalıdır.
- Ayrıca Unutkanlığa da iyi gelir.
- Kuvvetli bir gıdadır.
Bademin Faydaları - Tatlı badem tohumlarında az miktarda protein, demir ve kalsiyumla birlikte yüksek oranda yağ bulunur.
- Acı badem ağız yoluyla alındığında göğüs yumuşatıcı, öksürük kesici etkisi olmakla birlikte yüksek dozda alındığında zehirlenme etkisi yaratır.
- Türkiye'de kabukları soyulup taze olarak ya da kavrularak yenilmesinin yanı sıra, pasta, şekerleme ve tatlılarda yaygın olarak kullanılır. Türkiye'de içi bademli nikâh şekerleri yaptırmak ve şık ambalajlar içerisinde davetlilere dağıtmak da, özellikle büyük kentlerde yaygın bir gelenektir.
- Sinirleri güçlendirir.
- Göğüs hastalıklarını,
- Beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
- Hamilelerin sütünü artırır ve bebeklerin gelişimine yardımcı olur.
- Böbrek, idrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirir.
- Badem yağı ise hazımsızlığa iyi gelir.
- Yumuşatıcı, balgam söktürücü, sakinleştirici özellikleri olan badem de ev eczanemizin vazgeçilmezlerindendir
- Burun Kuruluğunun Tedavisinde Badem Yağı Çocuklarınız veya siz bu rahatsızlıktan kurtulmak için günde iki /üç kere bir/iki damla badem yağını burunlarınıza damlatarak bu problemden kurtulabilirsiniz.
- Badem yağı ayrıca müsil olarak da kullanılır.
- Sık sık dudaklarının çatlamasından rahatsız olanlar da gün içinde bir iki damla badem yağı kullanmalıdırlar.
- %5 su, %9 protein, %54 yağ, %20 karbonhidrat ve %3 oranında külden oluşur. Ayrıca Ca, P, Fe, Na, K, Mg elementleri ve Thiamin, Ribofdavin, Niosin ve A vitamini bulunur.
- Kolestrolü düşürür. Kalp krizi riskini %50 azaltır.
- Her gün 42 gr badem, fındık yediğimizde kalp hastalığı riski azalmaktadır.
- Kan şekeri düzeyini ayarlar; kansere yakalanma riskini azaltır.
- Cinsel güçsüzlüğe karşı etkilidir.
- Bedenin ve zihnin yorgunluğunu giderir. Böbrek, mesane ve üreme yollarındaki iltihapları yok eder. Baş ağrısı, karaciğer ve böbrek ağrılarını hafifletir.
Cevizin Faydaları - İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giderir, kemik ve dişleri güçlendirir.
- Potasyum açısından oldukça zengindir. Potasyum, sinirlerin uyarımı ve kas dokusunun çalışması için gereklidir.
- Magnezyum içerdiği için kasları rahatlatıcı
- Kırmızı kan hücrelerinin biçimlenmesine,akciğerlerden dokulara oksijen taşınmasına yardımcı olan ve kansızlığı önleyen "demir"açısından, oldukça zengin bir besin maddesidir.
- Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde soğuk almış mideye iyi gelir
- Damar sertliğini önler.
- Enerji sağlar.
- Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır
- Verem mikrobuna karşı korur.
- Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizleyerek, yumuşak kalmalarını sağlar.
- Hazmı zor olduğundan karaciğeri rahatsız olanlar ceviz yememelidir.
- Mayıs ve haziran ayında çiçek açan ceviz ağacı bünyesinde yağ, tuz, albümin, karbonhidratlar, gümüş iyonu, sodyum, potasyum, B1, B2, B3, B6 ve E vitamini barındırır.
- Yaklaşık 20 değişik türü olan ceviz ağacının, meyvesi kuruyemiş olarak tüketilen türü "adi ceviz " olarak bilinir ve Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde yetişir.
- Sert kabuğun içinde yer alan ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir.
- Yüksek oranda protein ve yağ içeren ceviz içi, kuruyemiş olarak tüketilmesinin yanı sıra, şeker hastalarına besin olarak da verilir.
- Basur için faydalı olduğu rivayet edilmekte ve bunun için balla karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir.
- Aromatik kokulu yaprakları kabızlığa, iştahsızlığa, kan temizlenmesine ve hazımsızlığa karşı yararlıdır.
- Ciğere, mideye ve dimağa kuvvet verip ağız kokusunu da giderir.
__________________
[sakın] bana bulaşma kalp kırarım bazen]
|