www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 06-26-2006, 09:33 AM   #1
blAcksmith
Bağımlı Üye

blAcksmith Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 278
Üye No: 8785
İtibar Gücü: 2462
Rep Puanı : 36043
Rep Derecesi : blAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond repute
Varsayılan gelin gerdek gecesi kırmızı boyayla yakalandı

Mahkeme, gerdek gecesinde kocası tarafından yatakta kırmızı boyayla yakalanan kadını ağır kusurlu buldu ve kocanın açtığı boşanma davasını kabul etti. Ancak Yargıtay, olaydan hemen sonra dava açmak yerine, 3 ay bekleyen kocayı, karısını affetmiş sayarak mahkemenin kararını bozdu.

ANKARA’da yeni evli bir çift, gerdek gecesinde yatakta bulunan kırmızı boya ve bekaret şüphesi nedeniyle mahkemelik oldu. Yatakta kırmızı boya bulan damat, neye uğradığını şaşırırken, henüz 19 yaşındaki gelin A.Y. düğün sabahında alelacele bekaret kontrolünden geçirildi. Boşanma davası açan koca S.Y. gerdek gecesinde olanları şöyle anlattı:

YASTIĞIN ALTINDA

Evlendiğimiz gece birlikte olduk. Karım, bana boya döktüğü bir bezi gösterdi. Ben de bunun boya olduğunu söyledim, ama ısrarla reddetti. Sonra bir ara elimi, yastığın altına attığımda sert bir şey hissettim. Bir de baktım ki içinde kırmızı boya bulunan bir tüp. Neye uğradığımı şaşırdım.

BEKARET KONTROLÜ

Karım, boyayı kendisinin koymadığını söyleyip yalvardı. Odaya ağbimi ve yengemi çağırdım, onlar da boyayı gördüler. Daha sonra hastaneye gittik, bekarete ilişkin bir teşhis koyamadılar, kızlık zarının elastik olabileceğini söylediler. Ertesi gün başka bir hastaneye gittik, bize rapor vermediler, ancak bakire olduğunu söylediler. Bir tartışmamızda eşim beze boya döktüğünü bana itiraf etti.

Davacı koca S.Y. yaşanan olaydan sonra psikolojik sıkıntıya girdiği gerekçesiyle eşinden 10 bin YTL tazminat da talep etti. Kumaş ve tahta boyama işleriyle ilgilenen davalı A.Y. ise duruşmalar boyunca gerdek gecesi boya kullandığını reddetti.

BOYACI EŞ KUSURLU

Davaya bakan mahkeme sonuçta şu karara vardı: "Olayların gelişiminde davalının, davacının güvenini sarsacak şekilde yastığın altına boya kutusu koyup beze de bu boyadan sürmesi nedeniyle ağır kusurlu olduğu anlaşıldığından manevi tazminat talebinin reddine; yaşanan olay, davacının da kişilik haklarına saldırı sayılamayacağından davacının tazminat talebinin de reddi ile tarafların boşanmasına karar verilmiştir."

AFFETMİŞ SAYILIR

Ancak davalı A.Y’nin temyiz başvurusu üzerine davayı inceleyen Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, mahkemenin boşanma kararını bozdu. Dairenin kararında şöyle denildi:

"Boşanmaya neden olarak kabul edilen olaydan sonra evlilik birliği 3 ay daha devam etmiştir. Bu durumda eski olaylar hoşgörüyle karşılanmış sayılacağından bu sebeplere dayanılarak boşanma kararı verilmesi doğru olmamıştır."
"BEŞİKTAŞ" Ömür Değil Ölünce Bitsin..

BeşiktAşımız ile ilgili son haberler

Moderator başvurusu için tıklayın
blAcksmith çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 06-26-2006, 10:24 AM   #2
Karizmatix
Forum Müdavimi

Karizmatix Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 17
Üye No: 7388
İtibar Gücü: 2208
Rep Puanı : 28094
Rep Derecesi : Karizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond repute

cidden mahkeme kararı çok garip
Old 06-26-2006, 10:27 AM   #3
CoolTurk
ÇaKaL Üye

CoolTurk Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 34
Üye No: 13564
İtibar Gücü: 2106
Rep Puanı : 40019
Rep Derecesi : CoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond reputeCoolTurk has a reputation beyond repute

Burası Türkiye

αѕαℓєт вσу∂α ∂єgιℓ ѕσу∂α σℓмαℓı,
ιη¢єℓιк вєℓ∂є ∂єgιℓ ∂ιℓ∂є σℓмαℓı,
∂σgяυℓυк ѕσz∂є ∂єgιℓ σz∂є σℓмαℓı,
gυzєℓιк уυz∂є ∂єgιℓ уυяєктє σℓмαℓı.
BursaSpor
CoolTurk çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı