![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2033
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() ABD Başkanı Bush, 2. Dünya Savaşı sonrasındaki yıllarda Türkiye ve Yunanistan'da komünizmin yayılmasını ABD'nin engellediğini belirtti.
ABD Başkanı George W. Bush, II. Dünya Savaşı sonrasında, Türkiye ve Yunanistan'ı komünizmin eline düşmekten ABD'nin kurtardığını savundu. Bush, West Point Kara Harp Okulu'ndaki konuşmasında, teröre karşı mücadeleyi 50 yıl süren soğuk savaş dönemine benzeterek, terörle savaşın da aynı kararlılığı ve fedakarlığı gerektirdiğini belirtti. Bush, 2'nci Dünya Savaşını izleyen yıllarda eski Sovyetler Birliği'nin dünyada komünizmi yaymakta önemli ilerlemeler sağladığını kaydederek, 1947'de komünist güçlerin Türkiye ve Yunanistan'ı tehdit ettiğini, 1948'de Çekoslovakya'nın komünizmin eline düştüğünü, Fransa ve İtalya'da komünistlerin güçlendiğini ve Berlin Duvarı'nın inşa edildiğini, 1949'da SSCB'nin atom bombası sahibi olduğunu ve Çin'de komünist devrimin başarıya ulaştığını, 1950'de de komünist Kuzey Kore'nin Güney Kore'ye saldırdığını anlattı. Bush, 'Ancak şansımıza, o dönemde başımızda Harry Truman diye bir başkan vardı. Truman, bir doktrin oluşturdu. Kongre'ye yaptığı konuşmada, Türkiye ve Yunanistan'a askeri ve ekonomik yardım çağrısında bulunarak, bütün soğuk savaş boyunca Amerikan politikasına rehberlik eden doktrinini duyurdu'' dedi. Bush, bu yeni doktrin sayesinde 'Türkiye ve Yunanistan'ın komünizm tehdidinden kurtulduğunu'' ve Güney Avrupa ve Ortadoğu'ya yönelik Sovyet genişlemesinin durdurulduğunu söyledi.
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Üye No:
![]() biraz kurtlar vadisinden alınma bi senaryo gib geldi..
asparagas haber olabilir... |
![]() |
![]() |
#3 | |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 17 Thanked 20 Times in 6 Posts
Üye No: 5230
İtibar Gücü: 1484
Rep Puanı : 1010
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Alıntı:
Maalesef demem Türkiye'ye komünizmin gelmemiş olması değil; emperyalist yankee çıkarlarının uşağı olmuş olmasındandır. Kurulan "süper nato" ve/veya "gladio" olarak adlandırılan örgütlenmeler yolu ile ABD, komünizme karşı illegal kontra faaliyetlerde bulunmuştur (silahlı kontr-gerilla birlikleri, suikast finansmanları vs.)... Bunun ilk kanıtı İtalya'da ortaya çıkarılmış, Nato'ya dahil tüm ülkelerde ABD vasıtasıyla bu tür örgütlenmeler kuruluduğu ortaya çıkarılmıştır. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit' de TR'de böyle bir örgütlenmenin varlığını kabul etmiştir...
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: Apr 2006
Teşekkür Etme: 2 Thanked 9 Times in 3 Posts
Üye No: 11787
İtibar Gücü: 1417
Rep Puanı : 460
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Tabi kominizmi durdururlar.Tozşeker'i bile kadar Amerikalılardan alıyoruz.Hemde en kalitesizini en yüksek fiyata....Birde diğer tüketim kalemlerini düşünün....
![]() |
![]() |
#5 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 16 Thanked 207 Times in 111 Posts
Üye No: 4920
İtibar Gücü: 2155
Rep Puanı : 45383
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() yaw asıl pkk yı azdıran bu amerika onlara verdi silahı verdi parayı birbirimize daha kötü düşman etti
![]() |
#6 |
Yeni Üye
![]() Üyelik Tarihi: May 2006
Teşekkür Etme: 13 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 14399
İtibar Gücü: 1401
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi :
![]() Cinsiyet :
|
![]() amerika kendi çıkarları için ekonomik bağımsızlığını kazanamamış ve geri kalmış ülkelerde kominizmi yok etmek için de uğraşır,talibanı güçlendirmek için de bunun da tek sebebi geri bıraktırılmış ülkelerdeki bir takım kişilerin kendi çıkarlarını ülke çikarlarından üstün görmelerinden kaylaklabmaktadır
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 0 Times in 0 Posts
Üye No: 14785
İtibar Gücü: 1412
Rep Puanı : 491
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Beşiktaş'ın silahlarını durdurduk | [stop] | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-08-2008 03:05 AM |
Efes Paralarının Satışını Durdurduk 9 Ekim 2007 | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-10-2007 11:41 AM |
Bush memnun! | victor25 | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-16-2007 01:58 PM |
Bush... | Ultra-aslan-1905 | Eskiler (Arşiv) | 6 | 10-08-2006 11:43 PM |