![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 3001
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 20 trilyon doları yönetenler İstanbul’da zirve yapacak
![]() ULUSLARARASI Yatırım Fonları Birliği’nin (IIFA) 20’inci genel kurul toplantısı Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği’nin (TKYD) ev sahipliğinde 1-3 Kasım 2006’da İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı Gürman Tevfik, yaklaşık 20 trilyon dolarlık bir portföy büyüklüğüne sahip olan Uluslararası Yatırım Fonları Birliği’nin İstanbul’daki toplantısı için Türkiye’nin seçilmiş olmasının önemli bir başarı olduğunu belirterek, "Ülkemizin tanıtımı ve yatırım fonu endüstrisinin uluslararası fon endüstrisi içinde yer edinmesi açısından bu toplantıya önem veriyoruz" dedi. 5 YIL UĞRAŞTIM: Gürman Tevfik, toplantının İstanbul’da yapılmasını sağlamak için 5 yıl uğraştığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere toplam 20 trilyon dolarlık fonları yönetenlerin örgütü IIFA’nın genel kurulunu İstanbul’da yapması elbette Türkiye’ye para yağması anlamını taşımıyor. Ancak, böyle bir örgütün İstanbul’da toplanmasının Türkiye’ye gelecekte önemli kazanımları olur. Bu yüzden başta Çin ve Şili olmak üzere birçok ülkenin kendine çekmek istediği toplantıyı İstanbul’a getirmek amacıyla 5 yıl lobi yaptım. 7 kişilik karar verici kurulun üyeleriyle tek tek konuştum. Sonuçta toplantıyı İstanbul’a kazandırmayı başardım. Ev sahibi ülke olunca, IIFA’nın karar komitesine de girdim." DÜNYADAKİ ÖNEMİ: TKYD Başkanı Gürman Tevfik ve Yardımcısı Gür Çağdaş, yatırım fonlarının öneminin dünyada giderek arttığını kaydederek, fonların gelişimiyle ilgili şu bilgiyi verdi: "Yatırım fonlarının büyüklüğü 1974’de ABD’de 46 milyar dolardı, bugün 10 trilyon dolar. ABD’de 100 milyon kişinin elinde yatırım fonu katılım belgesi var. ABD’de fonlar 2000 yılıyla 2006 arasında tam 4 trilyon dolar artış göstermiş. Avustralya’nın fon büyüklüğü 1 trilyon doları buluyor. Avrupa’da da 5 trilyon Euro’luk bir fon büyüklüğü mevcut. Görüldüğü gibi dünyada fonlar giderek daha da çok önemseniyor, bu yüzden de yönetilen para büyüyor." BİZDE 17 MİLYAR DOLAR: Gürman Tevfik, Türkiye’nin potansiyeline rağmen, yatırım fonlarının toplam büyüklüğünün 16 milyar dolar düzeyinde kaldığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Bireysel emeklilikte de 1 milyar dolarlık bir fon oluştu. Dolayısıyla Türkiye’deki fonların büyüklüğü şimdilik 17 milyar dolara ulaşmış durumda. Derneğimizin amacı, yatırım fonlarının bir fon yönetme endüstrisi olarak görülmesini sağlamak. Yatırım fonlarını sadece tasarruf aracı olarak görmemek gerekiyor."
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mortgage zararı 2 trilyon doları bulur | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-08-2008 08:33 AM |
ABD’nin zararı 1 trilyon doları aşar, 15 milyon aile evsiz kalır | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-07-2008 05:27 PM |
170 milyar doları Türkiye’nin en zengin 100 ailesi yönetiyor 16 eylül | jockeя | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-16-2007 11:30 AM |
Türkiye, IMF’ye 11.6 milyar doları 2010’a kadar ödeyecek / 27 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-27-2006 01:55 AM |
Parmağımda ’Çılgın Sevan’ın İstanbul yüzüğü var / 21 eylül | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 2 | 09-21-2006 01:59 AM |