![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 26 Thanked 333 Times in 269 Posts
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2987
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Palyaço maskeli soyguncuya 15 yıl hapis istemi
Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA) İZMİR'in Narlıdere İlçesi'nde palyaço maskesiyle iki ay önce milli futbolcu Nihat Kahveci'nin evine girip eşi Pınar Kahveci'nin boğazına bıçak dayadıktan sonra 50 bin YTL değerindeki kol saatini ve pırlanta yüzüğü gaspettikleri iddiasıyla tutuklanan sitenin eski güvenlik görevlisi ve eski kapıcısı hakkındaki dava açıldı. İddianamede eski güvenlik görevlisi Barış Erdugan'ın 15 yıl, eski kapıcı 26 yaşındaki Ercan Kolay'ın ise 3 yıl hapsi istendi. Olay 3 Ağustos günü saat 16.00 sıralarında, Mithatpaşa Caddesi Yenikale Mahallesi'nde lüks dairelerin bulunduğu Yunusoğlu Sitesi'nde meydana geldi. Dört bir yanında güvenlik kamerası ve 24 saat güvenlik görevlisinin bulunduğu siteye arka taraftan gelen bir kişi İspanya'nın Villareal takımında oynayan milli futbolcu Nihat Kahveci'nin evine camı kırarak girdi. Tanınmasın diye palyaço maskesi takan kişi, evde yalnız olan Pınar Kahveci'nin boğazına bıçağı dayayıp, parmağındaki 5 bin YTL'lik pırlanta yüzük ile kolundaki 45 bin YTL'lik saati aldı. Kasayı açmayan Pınar Kahveci'yi boğzından ve karnından bıçakla hafif yaralayan, saçlarından tutup yerde sürükleyen ve döven maskeli soyguncu, kasayı açtırmayı başaramayınca geldiği yerden kaçtı. Olayın şokunu atlatan Pınar Kahveci, sitenin güvenlik görevlilerinden yardım istedi. Görevlilerin peşinden koştuğu soyguncu, kendisine gözcülük yapan suç ortağıyla birlikte bir otomobile binip kaçtı. Otomobile binmeden önce maskesini çıkaran soyguncunun görüntüleri caddedeki bir petrol istasyonunun güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi. Görüntüleri inceleyen polis, soyguncunun ve suç ortaklarının kimliklerini kısa sürede belirledi. Olaydan beş gün sonra sanıkların gizlenidiği eve baskın düzenleyen Narlıdere İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, sitenin eski güvenlik görevlisi Barış Erdugan ve eski kapıcısı Ercan Kolay'ı yakaladı. Gasp edilen pırlanta yüzük sanıklardan Ercan Kolay'ın evinde ele geçirilirken, 45 bin YTL değerindeki saat bulunamadı. Tutuklanan sanıklardan Barış Erdugan, adliyedeki ifadesinde olayı şöyle anlattı: “Camı kırıp içeri girdim. Kasayı açmaya çalışıyordum. Bu sırada eve Pınar Kahveci geldi. Yüzümü tanımasın diye maske taktım. Daha önce sitede çalıştığım için her tarafı biliyordum. İçeri girerken beni kimse görmedi. Boğazına bıçağı dayayıp kasayı açmasını istedim. Direnince boğazından ve karnından bıçakladım. Dışarı çıkıp kaçtım. Kısa sürede yakalanacağımı beklemiyordum” dedi. Diğer sanık Ercan Kolay da dışarıda gözcülük yaptığını itiraf etti. Pınar Kahveci ise ifadesinde “Eşimin milli maçı nedeniyle İspanya'dan geldik. Öğle saatlerinde evden çıktım. Pasaport işlemlerimi yaptırmak için iki saat sonra tekrar eve döndüm. Birden karşıma yüzünde maske olan biri çıktı. Elindeki bıçağı boğazıma dayadı. ‘Derhal kasayı aç, yoksa öldürürüm’ diye kasayı açmamı istedi. Karşı gelince önce boğazımdan, daha sonra da karnımdan bıçakla yaraladı. Saçlarımdan tutup yatak odasına kadar sürükledi. Burada da tekme tokat vurmaya devam etti. Canım çok yandı. Kendimden geçtim. Soyguncu beni bırakıp kaçtı. Kendime gelince de bağırıp yardım istedim. Beni öldürecek diye çok korktum” dedi. Soruşturmayı tamamlayan savcı, eski güvenlik görevlisi Barış Erdugan'ın ‘Nitelikli yağma’ suçundan 15 yıl hapis ve ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrumiyet, kapıcı Ercan Kolay'ın da ‘Suç eşyasını satın alma veya kabul etme’ suçundan 3 yıl hapis ve ömür boyu kamu hizmetlerinden mahrumiyet ile cezalandırılmaları istemiyle dava açtı. Davanın İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği belirtildi.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Demirtaş'a 10 yıl hapis istemi | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-28-2008 06:26 PM |
Tecavüz şüphelisine 36,5 yıl hapis istemi | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-20-2008 05:16 PM |
Baydemir'e hapis istemi 16 Ekim 2007 | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-16-2007 04:44 PM |
Halayda ayağa basma cinayetine ömür boyu hapis istemi / 17 ekim | M@D_VIPer | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-17-2006 12:34 PM |
Yazar Mağden'e hapis istemi | ๏๒รєรรเ๏ภ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-07-2006 07:08 PM |