www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-09-2006, 01:35 AM   #1
M@D_VIPer
Forum Kalfası

M@D_VIPer Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 26
Üye No: 4853
İtibar Gücü: 2987
Rep Puanı : 16800
Rep Derecesi : M@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond reputeM@D_VIPer has a reputation beyond repute
Varsayılan Bize arsa bulun, her yıl 3 milyar Euro’dan pay alın / 9 ekim

Bize arsa bulun, her yıl 3 milyar Euro’dan pay alın

Alman Metro Group’un CEO’su Hans Joachim Körber, her yıl 3 milyar Euro’yu yeni yatırımlara ayırdıklarını belirterek, "Yatırım ajandamızda her zaman Türkiye var. Ne kadar hızlı arsa sağlamamıza yardım ederseniz, her yıl 3 milyar Euro’luk yatırım bütçemizden o kadar fazla pay alırsınız" dedi.

MERKEZİ Almanya’da bulunan ve değişik süper, hipermarketler zincirlerini bünyesinde barındıran Metro Group’un CEO’su Hans Joachim Körber, her yıl 3 milyar Euro’yu yeni yatırımlara ayırdıklarını belirterek, "Yatırım ajandamızda her zaman Türkiye var. Ne kadar hızlı arsa sağlamamıza yardım ederseniz, her yıl 3 milyar Euro’luk yatırım bütçemizden o kadar fazla pay alırsınız" dedi.

İYİLEŞME KALICI: Almanya Başbakanı Merkel’in gezisi çerçevesinde Türkiye’ye gelen Hans Joachim Körber, Antalya’daki Real Hipermarket’in açılışına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Körber, "1988’den beri Türkiye’yi yakından izliyorum. Geçmişte yüksek enflasyon ve yüksek faiz vardı. Son 4 yıldan beri ekonomide gösterilen performans, istikrarın artık kalıcı hale gelmeye başladığını gösterdi. Biz de bu nedenle Türkiye’yi öncelikli yatırım ülkeleri arasına aldık" dedi.

TATMİN OLMAYIZ: Körber, bir soru üzerine Türkiye’de yabancılar açısından yatırım ortamının önemli ölçüde düzeldiğini belirterek, şöyle konuştu: "Ama biz işadamları asla tatmin olmayız. Hep işlerimiz daha kolay yürüsün, önümüzde hiç engel kalmasın isteriz. Bu yüzden, ’Tamam, Türkiye’de yatırımların önünde hiç engel kalmadı, artık rahatız’ diyemiyorum. Yatırım iklimi düzeldikçe Türkiye daha fazla yatırım çeker."

ARSA HIZINA BAĞLI: Türkiye’ye bugüne kadar 500 milyon Euro’dan fazla yatırım yapan, 920 milyon Euro’luk ciroya, 500 milyon Euro’yu aşan ihracata ulaşan Metro Group’un CEO’su Körber, "Önümüzdeki dönemde yatırım planlarınızın boyutu nedir?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Metro Group olarak her yıl 3 milyar Euro’yu yatırıma ayırırız. Grubumuza bağlı marketlerin bulunduğu 30 ülke var. 3 milyar Euro bu ülkelere dağılır. Türkiye şimdi bizim için öncelikli ülke. Bizim yatırım hızımız ve boyutumuz, sizin bize hızlı şekilde arsa bulmanıza bağlı. Büyük boyutlu arsa bulmakta sıkıntı çekiyoruz."

SORGULAMAK YANLIŞ: Körber, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü müzakerelerle ilgili bir soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Sayın Merkel muhalefetteyken Türkiye için AB’de imtiyazlı ortaklık görüşünü savunuyordu. Başbakan olduktan sonra Almanya’nın attığı imzalara bağlı kalacağını açıkladı. Doğru olan da budur. Zaten artık bu aşamada Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinin sorgulanması da yanlıştır. Türkiye AB yolunda ilerleyecek, sonunda tam üye olacaktır."

Alım gücünde hissedilen bir iyileşme görüyoruz

METRO Group CEO’su Hans Joachim Körber, "Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye’de alım gücünün yükseldiğini sıkça söylüyor. ’Alım gücü yükselmeyen partime oy vermesin’ diyor. Sizce Türkiye’de alım gücü yükseliyor mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Ben bu durumu Türkiye’de marketlerimizin aldığı sonuçlarla ölçebiliyorum. Bana ulaşan sonuçlara göre Türkiye’de alım gücü düşmüyor, aksine hissedilir bir iyileşme var."

Organize perakende için çok fırsat var

METRO Group CEO’su Hans Joachim Körber, Antalya’daki Real’in açılışında yaşanan izdihamı şöyle değerlendirdi: "Marketlerimizdeki kalabalık beni her zaman memnun eder. Türkiye’de henüz organize perakende sektörünün payı, sektörün geneli içinde çok düşük görünüyor. Bu pay giderek yükselecek. Antalya’da gördüğüm kalabalık, organize perakendenin payının yükseleceğini bana bir kere daha gösterdi."

M@D_VIPer Nickten Öte..Bir Markadır...

Her Gidişin Bir Dönüşü,Her Bitişin Bir Başlangıcı Vardır..!!!
M@D_VIPer çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 10-09-2006, 01:37 AM   #2
aLeMDaR
Guest

Üye No:

Türkiyenin her tarafına kondular yatırım diye
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı