www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 09-16-2006, 12:50 PM   #1
sentaur
Daimi Üye

sentaur Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 73
Üye No: 12104
İtibar Gücü: 1798
Rep Puanı : 23609
Rep Derecesi : sentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond repute

DELİ FIKRALARI

BENDE BU KAFA VARKEN
Delinin birisi hastaneden taburcu olacakmış ve son muayene için baş hekim gelir. Deliye sorar :
-Elin nerede?
Deli gösterir.
-Bacağın nerede?
Deli yine gösterir.
-Burnun nerde?
Deli yine gösterir.
Baş hekim doktorlara :
-Bırakın emrini verir ve çıkar. Hekim çıktıktan sonra deli göbeğini gösterir ve :
-Bende bu kafa varken tabi salıverirsiniz, der.

BEŞ VAR
İki deli arasında konuşma :
-Saat kaç?
-Beş var
-Kaça beş var?
-Bilmiyorum, akrebini kaybettim.

BİR KEDİ DAHA Akıl hastanesinden kaçan iki deli, karşıdan gelen bekçiyi görünce iri gövdeli bir çınarın arkasına saklandılar. Bekçi, onların ayak seslerini işitmişti. Sordu :
-Kim o?
İçlerinden biri kedi gibi miyavladı. Bu başarılı miyavlamadan sonra bekçi yürüyüp gidiyordu ki, delilerin ayakları altındaki yapraklar hışırdadı. Bekçi geri dönüp yine seslendi :
-Kim var orada? İkinci deli cevap verdi :
-Bir kedi daha.

BİZ YILLARDIR BAKIYORUZ
Akıl hastanesine yeni atanan müdür hastaneyi dolaşmaya karar vermiş. Dolaşırken hastanesinin dışarıya bakan duvarının dibinde bir grup akıl hastasının tek sıra olup duvardaki bir delikten baktıklarını görmüş. Merak içinde yanlarına giderek :
-Yahu hepiniz toplanmış burada ne yapıyorsunuz.
-Hiçbir şey yapmıyoruz sadece bu delikten dışarı bakıyoruz...
Bunun üzerine müdür hastaları kenara iterek :
-Durun birde ben bakayım, demiş ve delikten dışarıya doğru bakmış. Birde ne görsün delik kapalı ve hiçbir şey görünmüyor. Hiddetle akıl hastalarına dönerek :
-Yahu, demiş, Ben baktım bu delikten dışarı bir şey görünmüyor peki siz ne görüyorsunuz :
-Deliler hep bir ağızdan Müdür Bey, demiş. Biz yıllardan beri bakıyoruz bir şey göremedik siz bir bakışta nasıl göreceksiniz ki.

CANLI GAZETE
Başhekim, akıl hastanesinin bahçesinde dolaşıyordu, bir ara baktı, bir kalabalık gözüne çarpmıştı.Hemen oraya seğirtti.Deliler bir halka oluşturmuş, ortada dönüp konuşan birini dinliyorlardı :
-Papendreu seçimleri kaybetti.Hastaneye kaldırıldı...Bulgar zulmü devam ediyor.Zorla yollanan soydaşlarımızın sayısı seksen bine ulaştı...Federasyon kupasını Beşiktaş kazandı...
Başhekim bu işten hoşlanmış :
-Ne yapıyorlar bunlar böyle? diye sormuş.
-Efendim, demişler.Ortadaki deli kendinin gazete olduğunu sanıyor, haberleri bildiriyor.
Başhekim daha da hoşlanmış.Dolaşmasını sürdürmüş.Az ileride birde ne görsün! Sekiz, on deli iplerle sımsıkı birbirlerine bağlanıp bir köşeye atılmamış mı!
-Onlar mı, okunup da iadeye gidecek eski gazeteler efendim...

ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR
Delinin biri kuyuya bir taş atmış yüz akıllı çıkarmaya çalışmış, çıkaramamış. Sonunda delinin diğeri ilk deliye bu akıllıların ne yaptığını sormuş. Birinci deli de :
-Elimdeki taşı kuyudan çıkarmaya çalışıyorlar, demiş.

ÇORAPLAR
Akıl hastanesinde doktor, davranışlarını normal bulduğu hastaya niçin hastanede bulunduğunu sorar.
Hasta :
-Pamuklu çorapları yünlülere tercih ettiğim için, diye cevap verir.
Şaşıran doktor :
-Bunun anormallik neresinde? Ben de pamuklu çorapları tercih ederim, der.
Hasta sevinçle karşılık verir :
-Çok memnun oldum doktor. Sizinkiler limonlu mu, yoksa sirkeli mi?

KARŞIDAKİ DUVARIN ÇİVİSİ
Delinin biri, çiviyi tersine çevirerek sivri tarafına vura vura duvara çakmaya başlamış.
Onun bu halini gören başka bir deli işe karışmış :
-Baksana, yahu! Sen yanlış bir iş görüyorsun.Bu çivi karşıki duvarın çivisi olacak galiba, demiş.

KARŞI KALDIRIM
Bir akıl hastası, bulunduğu kaldırımdan karşıya geçip rastladığı ilk görevliye sormuş :
-Affedersiniz, karşı kaldırım nerede acaba?
Görevli şaşırmış ama yine de karşı tarafı göstererek :
-İşte şurada, demiş.
-Kime yutturuyorsun yahu... Daha şimdi orda sordum, burayı gösterdiler!...

NASIL BİLSİN
Akıl hastanesinde koğuşları gezen başhekim, bir hastanın oturmuş, birşeyler yazdığını gördü :
-Kolay gelsin, ne yazıyorsun?
-Mektup yazıyorum efendim.
-Yaaa...Kime yazıyorsun?
-Kendime...
-Peki, ne yazılı mektupta?
-İlahi doktor bey, deli misiniz siz?Mektubu daha almadım ki...İçinde ne yazdığını bileyim

NİÇİN GÜLMÜŞ?
Uçak, Yeşilköy'den kalkmıştı. Bakırköy Akıl Hastanesinin üzerinden geçerken, pilot birden gülmeye başladı. Hostes bu gülüşün sebebini sorunca şu cevabı verdi :
-Başhekim kaçtığımı öğrenince kimbilir nasıl şaşıracak!!!

OLGUNLAŞIP YERE DÜŞTÜM
Bir müfettiş akıl hastanesini geziyormuş. Bahçeye gelince delilerin ağaçta asıldığını ama birinin yere yattığını görünce yatana sormuş .
-Neden ağaca çıktılar, demiş. O da :
-Armut sanıyolar kendilerini, demiş.
Müfettiş :
-Sen armut değilmisin?, demiş. O da hayır ben olgunlaşıp yere düştüm demiş.

12'NİZDE Mİ?
Katil, suçunu itiraf etti, yargıç da durumu jüri heyetine iletti. Biraz sonra jüri başkanı kararı açıkladı:
-Bu sanık suçsuzdur...
Yargıç adamakıllı kızdı:
-Canım, ne biçim iş bu!... Adam, ben katilim diyor suçunu itiraf ediyor sizde suçsuzdur kararına varıyorsunuz... Acaba, suçsuzdur kararını neye dayanarak verdiniz?
-Delilik efendim, delilik...
Yargıç bütün jüri üyelerini teker teker süzdü. Başını sallayarak :
-Sahi mi? 12'niz de mi?..

ÖNCE KAÇANLARI YİYELİM
Akıl hastanesinden iki deliyi salıvereceklermiş. Doktorlar kendi aralarında :
-Şunlara son bir test yapalım da gorelim akılları başlarına gelmiş mi, demişler.Bunun uzerine iki deliyi bir masa başına çağırmışlar. Masanın üzerine bir kavanoz dolusu siyah zeytin, bir kavanoz dolusu da canlı hamamböceği dökmüşler ve :
-Buyrun beyler, yiyiniz, demişler. Delirlerden bir tanesi hemen zeytinlere saldırmış, ötekisi araya girmiş.
-Önce kaçanları yiyelim, öburleri nasıl olsa duruyor!

PLAN BOZULDU
Akıl hastanesinde deliler bi araya gelip kaçış planı yaparlar. Elebaşları planı anlatır :
-Büyük bir kütük bulup ilk önce 1. kapıyı, 2. kapıyı ve daha sonra 3. kapıyı kıracağız ve herkes başının çaresine bakıp kaçacak. Sabah olunca bir kütük bulurlar doğruca 1. kapıyı kırarlar, 2. kapıya koşup onuda kırdıktan sonra 3. kapıya yönelirler. 3. kapının açık olduğunu gören elebaşları der ki :
-Arkadaşlar plan bozuldu geri dönün.

SAAT
Deli, saatini hastane bahçesindeki havuza atmıştı. Bunu gören arkadaşı :
-Niye attın saati havuza, dedi.
-Nasıl yüzdüğünü görmek için.
-Peki, kurdun mu?
-Hayır.
-Enayi, kurmadan yüzer mi?"

SIKARKEN ÖLDÜ
İki arkadaşın, bir kedisi varmış. Birisi :w
-Zavallı kedi çok kirlenmiş ben onu yıkayayım, demiş. Diğer arkadaşı :
-Hayır yıkama yoksa ölür, demiş. Bizimki dinlememiş ve kedi'yi yıkamış ve kedi ölmüş. Arkadaşı :
-Ben sana demedimmi kedi ölür diye, demiş. Cevap şu :
-Ama ben kediyi yıkarken ölmedi, sıkarken öldü.

YALAN SÖYLEMİŞ
Akıl hastanesine yeni gelen doktor, hastaları ziyaret ediyordu.Birine yaklaştı :
-Sizin adınız nedir bakayım?
-Hüsamettin efendim.
-Soyadınız?
-Tanrıoğlu.
Tam o sırada yandaki yaşlı :
-İnanma inanma doktor, yalan söylüyor.Benim böyle bir oğlum yoktur.

YÜZME BİLMİYORUM Kİ
Mühim bir şahsiyet, bir akıl hastalığı kliniğini gezerken delilerin bahçedeki havuza atladıklarını görr ve başhekime dönerek :
-Mükemmel, hastalarınızın her türlü ihtiyacını karşıladığınızı göruyorum. Başhekim teşekkür eder, sonra da sözlerine devam eder :
-Hele siz bir de su doldurabildiğimiz zaman gelin de görun!
Havuzun boş olduğunu oğrenen adamcağız dehşet içinde tramplenin altına koşar ve heyecanla atlamaya hazırlanan deliye "atlamamasını, havuzun içinde su olmadığını" söyler. Deli :
-Ne zararı var? Zaten ben de yüzme bilmiyorum ki!

ZİL ÇALDI...PAYDOS OLDU!
Delileri uçağa bindirmişler, bir şehirden ötekine naklediliyorlardı.Ama o kadar çok gürültü yapıyorlardı ki, sonunda pilot dayanamadı, uçağı ikinci pilota teslim ederek içeride ne olup bittiğini görmek istedi.
Deliler uçakta hep bir ağızdan bağırıp çağırıyorlardı.Baktı, en başta, bir deli, ötekilere uymamış, akıllı, uslu oturuyordu.
-Sen neden bağırmıyorsun? diye soracak oldu.
Adam :
-Ben bunların öğretmeniyim, diye cevap verdi.Onlarda benim öğrencilerim.Şimdi teneffüsteler de onun için ses çıkartmıyorum.
Pilot, çaresiz yerine döndü. Bir süre geçti.Bir an geldi ki sesler büsbütün kesiliverdi.
Pilot:
-Aman çok güzel! diye sevindi.Herhalde kendinin öğretmen olduğunu sanan deli, ötekileri derse almış olsa gerek, diye düşündü.
Ama dakikalar geçiyor, arkadan hiç bir ses seda çıkmıyordu.Pilot biraz daha bekledikten sonra merak etti.Gidip bakmak istedi.
Bir de ne görsün! Uçağın kapısı açık ve içeride öğretmenden başka kimsecikler yok değil mi!
Dehşetle sordu :
-Öğrencilerin nerede?, diye...
-Dersler bitti.Hepsini evlerine gönderdim!

Akıl hastanesinde bir gün, bir deli hasta bakıcıyı yanına çağırır.
- "Bana çabuk 5 şişe kola getir" der. Hasta bakıcı buna kızar ve hastaya beş
tokat atar ve:
- "Al işte kolalarını" der. Aradan zaman geçtikten sonra yine aynı hasta,
bakıcıyı yine çağırır. Bu sefer hasta; hasta bakıcıyı tokatlar. Bakıcı,
- "Ne oluyor?" der. Hasta cevap verir:
- "Şişeleri getirdim abi."
--

NASIL BİLSİN
Akıl hastanesinde koğuşları gezen başhekim, bir hastanın oturmuş, birşeyler
yazdığını gördü :
-Kolay gelsin, ne yazıyorsun?
-Mektup yazıyorum efendim.
-Yaaa...Kime yazıyorsun?
-Kendime...
-Peki, ne yazılı mektupta?
-İlahi doktor bey, deli misiniz siz?Mektubu daha almadım ki...İçinde ne
yazdığını bileyim.

Miyav Dedik ya

Iki deli, akil hastahanesinden kaçmaya karar vermisler. Gece vakti hizli bir
sekilde duvardan atlayarak bosluktaki tarlaya çikmislar. Tellerin arasindan
sürünerek ilerlerken bir bekçi bunlarin hisirtisini duymus. Hemen bagirmis :
- Kim var orada?
Delilerden biri hemen :
-Miyav, miyavvv...
Diye seslenmis. Hisirtiyi kedinin çikardigini sanan bekçi tam geri donecekken
deliler yine sürünmeye ve hisirtilar çikartmaya baslamislar. Bekçi hemen
donmüs ve bagirmis :
- Kim var orada?
Iyice sinirlenen deli :
-Miyav dedik ya len...
Akıl hastanesinde 3 deli iyileşmek Üzereymiş ki doktor:
"Gelin bakalım yanıma siz üçünüz." der.
üç deli doktorun yanına gelir ve doktor der ki:
Bakın şu buzdolabını şurdan şuraya taşıyın sizi taburcu edece im.
Deliler tamam deyip işe başlarlar, ve dolabı doktorun dedi i yere koyarlar.
Doktor sorar:
Öbür arkadaşınız nerde? Delilerden biri cevap verir:
O dolabın içinde rafları taşıyor!
Jim ile Mary akıl hastanesinde iki hastadır. Bir gün hastanenin yüzme havuzunun etrafında dolaşırken Jim aniden suya atlayıp en dibe batar. Bunu gören Mary hemen ardından atlar ve dibe kadar yüzüp Jim'i kurtarır. Tabii Mary'nin bu kahramanca davranışı hastanede olay olur. Bunu duyan başhekim de Mary'nin artık iyileştiğini düşünüp, hastaneden derhal taburcu edilmesi emrini verir. İşlemler yapılır, belgeler çıkartılır, Başhekim ayni gün Mary'nin yanına gider: -Mary, sana bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haberim, yaptığın kahramanca davranıştan ötürü anladık ki akli dengen tamamen yerinde ve böylece hastanemizden taburcu oluyorsun. Kötü habere gelince, kurtardığın hasta, Jim, intihar etmiş. Az önce odasının banyosunda kendisini asmış bulundu. Mary gayet sakin yanıt verir: -O intihar falan etmedi ki.Ben onu astım kurusun diye.
Akıl hastanesinden iki deliyi salıvereceklermiş. Doktorlar kendi aralarında. "Bunlara son bir test yapalım da görelim akılları başlarına gelmiş mi ?"demişler. Bunun üzerine iki deliyi bir masa başına getirmişler. Masanın üzerine bir kavanoz dolusu siyah zeytin, bir kavanoz dolusu da canlı hamamböceği dökmüşler ve "Buyurun beyler, yiyiniz." demişler. Delillerden bir tanesi hemen zeytinlere saldırmış,ötekisi araya girmiş, "Önce kaçanları yiyelim, öbürleri nasıl olsa duruyor!"
İki deli hastaneden kaçmaya karar verirler gece olunca planı yapıp kaçarlar ve ertesi gün hastaneye tekrar dönerler arkadaşları sorar neden kaçtınızda tekrar geldiniz? Deliler cevap verir bugün provasını yaptık yarın kaçacağız derler...)
Akıl hastanesinde bir deli bir süpürgeye ip bağlamış gezdiriyor,
bunu gören bir doktor denemek için sormuş:
- Buraya köpek sokmak yasaktır bilmiyor musun?
Deli:
- Efendim o sadece bir süpürge,
Doktor şaşkınlıkla deliyi izlemeye devam etmiş,
deli biraz uzaklaştıktan sonra süpürgeye:
- Hadi Kelly kandırdık doktoru gidelim..

Kurusun

Bir gün doktorlar, tımarhanede yaptıkları araştırmada en akıllı deliyi seçeceklermiş. Bir gün delilerden biri bahçede bulunan havuza düşmüş ve boğulmak üzereymiş. Delilerden biri havuza düşen arkadaşını kurtarmaya çalışmış. Bunu gören doktorlar arkadaşını kurtaran deliyi yanlarına çağırmışlar ve "seni en akıllı seçiyoruz" demişler. Doktorlardan biri: "Peki kurtardığın arkadaşını çağır da sana teşekkür etsin" demiş. Deli: "Gelemez ki!" Doktor: "Neden gelemezmiş?" Deli: "Çünkü kuruması için onu astım!"

----------------------------------------------------------------------------------------------

Şişeleri getirdim

Akıl hastanesinde bir gün, bir deli hasta bakıcıyı yanına çağırır. "Bana çabuk 5 şişe kola getir" der. Hasta bakıcı buna kızar ve hastaya beş tokat atar ve "al işte kolalarını" der. Aradan zaman geçtikten sonra yine aynı hasta, bakıcıyı yine çağırır. Bu sefer hasta; hasta bakıcıyı tokatlar. Bakıcı, "ne oluyor?" der. Hasta cevap verir: - "Şişeleri getirdim abi."

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Kaçanları yiyelim

Akıl hastanesinden iki deliyi salıvereceklermiş. Doktorlar kendi aralarında "şunlara son bir test yapalım da görelim akılları başlarına gelmiş mi?" demişler. Bunun üzerine iki deliyi bir masa başına çağırmışlar. Masanın üzerine bir kavanoz dolusu siyah zeytin, bir kavanoz dolusu da canlı hamamböceği dökmüşler ve: - "Buyrun beyler, yiyiniz." demişler. Delilerden bir tanesi hemen zeytinlere saldırmış, öteki araya girmiş: - "Önce kaçanları yiyelim, öbürleri nasıl olsa duruyor!"

------------------------------------------------------------------------------------------------

Tenefüs

Bir uçakta tam yedi deli varmış... Bunlardan sadece uçağı kullanan birinci pilot normalmiş.. İkinci pilot da deliymiş.. Durgun ve normal hava şartlarında yolculuk yaparlarken birden bire uçağın sağa ve sola yattığını hisseden birinci pilot şaşkınlıkla ikinci pilota sorunun ne olduğunu sormuş; o da, "sanırım bu dengesizlik içeriden delilerden geliyor" diye cevap vermiş. Birinci pilot, ikinci pilota emir vermiş: "o zaman git ve rahat durmalarını söyle!". Bunun üzerine delilerin yanına giden ikinci pilot onları susturmayı başarmış. Birinci pilot ikinci pilota "nasıl susturdun" diye sorduğunda; "ben öğretmen oldum, onlar öğrenci oldular.. uçağın imdat zilini çaldım şu an tenefüsteler.." diye cevap vermiş.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Ne bileyim?

Akıl hastanesinde koğuşları gezen başhekim, bir delinin oturmuş, birşeyler yazdığını gördü: - "Kolay gelsin ne yazıyorsun?" - "Mektup yazıyorum efendim." - "Yaaa..Kime yazıyorsun?" - "Kendime.." - "Peki ne yazılı mektupta?" - "İlahi doktor bey, deli misiniz siz.. Mektubu daha almadım ki içinde ne yazdığını bileyim?"

Provasını yaptık

İki deli bir gün deliler hastanesinden kaçmışlar. Kimse bu delileri bulamamış. Doktorlar ümitlerini kestikleri an deliler çika gelmiş. Doktorlar hayretle "niye geldiniz?" demişler.. Deliler: - "Yarın kaçacağız da, onun provasını yaptık."

Karıştırmadın

İki deli havuzun başında oturuyorlarmış. Biri kalkıp havuza şeker atmış. Havuzdan bir yudum almış ve tükürmüş. Arkadaşına: - "Havuza şeker attım ama tatlı olmadı.." demiş. Arkadaşı: - "Karıştırmadın ki salak!"

Armutları topluyorum

Bir gün tımarhane görevlilerinden biri bahçede gezerken iki deli görmüş. Bakmış ki delinin biri ağacın üstünde; biri ise ağacın altında. İkisi de bir şeyler yapıyormuş. Aşağıdakine sormuş: - "Yukarıdaki ne yapıyor?" - "Şu yukarıdaki mi? Sen buna bakma, salak işte. Ceviz ağacından armut toplamaya çalışıyor." - "Peki ya sen burada ne yapıyorsun?" - "Ben de düşen armutları topluyorum."

Burda bekliyorum

İki deli oturuyormuş, birisi aniden ayağa kalkmış ve yürümeye başlamış. Oturan deli sormuş: - "Nereye?" - "Seni aramaya.." - "İyi.. Çabuk gel, ben seni burda bekliyorum.."

----------------------------------------------------------------------------------------------

Hatırlamıyorum

Deliler hastanesinde bir deli arkadaşına peygamber olduğunu söyler, arkadaşı da ona inanmaz. - "Oğlum" der, "kafayı yedik de bu kadar da değil." Daha sonra bir diğer arkadaşının yanına gider ve der ki: - "Hasan peygamber olduğunu iddia ediyor". Bunun üzerine diğer arkadaşı: - "Yalan, çünkü ben öyle bir peygamber gönderdiğimi hatırlamıyorum."

Kurmadan yüzer mi?

Deli, saatini hastane bahçesindeki havuza atmıştı. Bunu gören arkadaşı: - "Niye attın saati havuza," demiş. - "Nasıl yüzdüğünü görmek için..." - "Peki, kurdun mu?" - "Hayır." - "Enayi, kurmadan yüzer mi?"

İki defadır göremedim

Akıl hastanesine yeni atanan doktor, koridorlarda dolaşırken bir de bakmış, otuz kırk kadar hasta sıraya girmişler, bir kapıdaki delikten içeri bakıyorlar.. Sırası geçen de tekrar sıraya giriyormuş. Bunun ne olduğunu merak eden doktor delikten bakmaya çalışınca, deliler buna engel olup: - "Sıraya geç hemşerim, bak biz sabahtan beri sıramızı bekliyoruz", diye adamı terslemişler. Çaresiz sıraya geçen doktor, onbeş yirmi dakika bekledikten sonra sıra kendisine gelince, delikten içeri bakmış fakat bir şey görememiş. Bu arada arkada sırasını bekleyenler: - "Hadi kardeşim, işimiz gücümüz var seni mi bekleyeceğiz", diyerek doktoru kenara iteklemişler. Baktığından bir şey anlamayan doktor tekrar sıraya geçmiş, sıra kendisine gelince yine bir şey görememiş, arkasındakiler itekleyip kenara atmışlar. Bunun üzerine genç doktor hastalara: - "Arkadaşlar iki defa baktığım halde hiçbir şey göremedim, neden acaba?" diye sorunca, hastalardan biri: - "Doktorcuğum, sen iki defa bakıp bir şey görememişsin, biz senelerden beri baktığımız halde bir şey göremiyoruz", diye cevap vermiş.

Kapı kilitli

Bir akıl hastanesinde deliler iyileşmiş mi, diye bakıyormuş doktorlar. Doktorlar duvara kapı çizmişler. Bütün deliler bu kapıya çarpıyorlarmış. En son bir deli kapının üzerine yürümemiş. "Neden geçmiyorsun?" demişler. "Tabi kapıyı kilitlediniz, anahtarı da aldınız; biz içeriye giremiyoruz." demiş..

Sapan yapacağım

Adamın biri aklını sapanla bozmuş. Nerde bir karış lastik bulsa hemen sapan yapıp evlerin camına taş atıyormuş. Sonunda akıl hastanesine kapatmışlar. Gel zaman git zaman adam bir gün başhekimin odasına gitmiş "ben artık akıllandım, beni çıkarın" demiş. Başhekim: - "Peki seni çıkarırsak ne yapacaksın?" - "Evleneceğim." - "Evlenince ne yapacaksın?" - "Gelini alıp gerdek odasına getireceğim." - "Sonra?" - "Önce duvağını sonra gelinliğini çıkaracağım..." Doktor heyecanlanmış: - "Sonra, sonra?" - "Sonra sütyenini çıkaracağım.." - "Eee sonra?" - "Sonra külotunu çıkaracağım.." Doktor iyice heyecanlanmış artık: - "Anlat ,anlat sonra?" - "Külotunun lastiğini çıkarıp sapan yapacağım..."

Anlatmadan anlatmaya

Başhekim bir gün deliler hastanesinde hastaları ziyarete çıkar ve bir köşede delilerin kendi aralarında bir rakam söyledikten sonra güldüklerini görür ve sorar: - "Neden söylediğiniz her rakamdan sonra gülüyorsunuz diye?" Delinin biri cevap verir: - "Biz der bütün bildiğimiz fıkralara numara verdik.. 5 dediğimiz zaman 5 numaralı fıkra aklımıza geliyor gülüyoruz; 8 deyince 8 numaralı fıkra aklımıza geliyor, gülüyoruz", demiş. Başhekim "bir de ben söyleyeyim o zaman", demiş. "5", demiş çıt yok, "7" demiş çıt yok.. Bakmış çıt yok; sormuş "ben söyleyince neden gülmüyorsunuz?" Delinin biri cevap vermiş: - "Başhekimim anlatmadan anlatmaya fark var..."

------------------------------------------------------------------------------------------------

Şişeleri getirdin mi?

İki deli bir gün oyun oynamaya karar vermiş. Biri diğerine: - "Hadi ben kasap olayım, sen de müşteri ol", demiş. Diğeri de kabul etmiş. Müşteri olan deli kasaba gelmiş ve: - "Bir kilo odun verir misin usta?" demiş. Diğeri de: - "Olur, peki şişeleri getirdin mi?", demiş.

Bir kedi daha

Akıl hastanesinden kaçan iki deli, karşıdan gelen bekçiyi görünce iri gövdeli bir çınarın arkasına saklandılar. Bekçi, onların ayak seslerini işitmişti. Sordu: - "Kim o?" İçlerinden biri kedi gibi miyavladı. Bu başarılı miyavlamadan sonra bekçi yürüyüp gidiyordu ki, delilerin ayakları altındaki yapraklar hışırdadı. Bekçi geri dönüp yine seslendi: - "Kim var orada?" İkinci deli cevap verdi: - "Bir kedi daha."

Aptal değiliz

Adamın biri arabasıyla akıl hastanesinin önünden geçerken arabanın lastiği patlar ve fırlar gider. Adam aracını zorla kontrol eder ve şans eseri zararsızca yolun kenarına çeker. Bagajından stepne lastiği çıkarır fakat onu takmak icin hiç bijonu yoktur. Adamcağız başlar kara kara düşünmeye. Bu sırada akıl hastanesinin parmaklıklarına bir deli tırmanır ve adama seslenir: - "Hişt n'apıyorsun orada?" Adam: - "Ya sorma lastik patladı, yenisini takacağım ama hiç bijonum yok" Deli güler: - "O da dert mi, öbür tekerleklerden al birer bijon, böylece her tekerde 3 bijonun olur istediğin yere güvenle gidersin.." Adam bu akla hayret eder ve deliye sorar: - "Ya sen bunu nasıl düşünebildin be kardeşim, ne biçim delisin sen?" Deli yeniden güler: - "Deliyiz kardeşim de, aptal değiliz.."

Hepsi eriyor

Deli, kahveye girdiğinde soluk soluğaydı. Boş bir masaya oturup ocağa seslendi: - "Bana bir çay!" Çay geldi, şekerleri atıp karıştırdı. Garsondan yine şeker istedi. Onları da atıp karıştırdı, yeniden istedi. Garson: - "Sekiz şeker koydun çaya", dedi şaşkın şaşkın.. - "Koydum ama, işte görüyorsun, hepsi eriyor.."

Yüzme bilmiyorum

Günün birinde delilere yüzmelerini söylemişler. Hava çok sıcakmış. Deliler bunu severek kabul etmişler, ama havuz boşmuş. Atlayan çakılıyormuş. Bütün deliler atlamış, en sona bir deli kalmış. "Bu deli akıllanmış" diye konuşurlarken sormuşlar: - "Sen niye yüzmüyorsun?" - "Ben yüzme bilmiyorum ki.."

Bu katta durmuyor

Kadın doktora gitmiş ve: - "Doktor Bey, kocam kendini asansör sanıyor." - "Peki hanımefendi eşiniz niye gelmedi sizinle?" - "Getireceğim ama bir türlü bu katta durmuyor ki.."

Mısır tanesi

Adamın biri karakola müracaat ederek hayatından endişe ettiğini söyler. Komiser: - "Sizi kim tehdit ediyor?" - "Kümes hayvanları." - "Kümes hayvanları mı? Anlayamadım." - "Anlayamayacak ne var komiser bey? Görmüyor musunuz ben bir mısır tanesiyim!" Bir akıl hastasıyla karşı karşıya kaldığını anlayan komiser, hemen iki polis çağırarak adamı akıl hastanesine gönderir. Uzun bir tedaviden sonra adamı güç bela mısır tanesi olmadığına ikna ederler ve taburcu ederler. Adam akıl hastanesinden çıkar çıkmaz, tekrar başhekimin karşısına gelir. Rengi sapsarıdır. Başhekim: - "Hayrola neyin var?"

SIKARKEN ÖLDÜ
İki delinin bir kedisi varmış
-Kedi çok kirlendi ben onu yıkayayım
-Hayır yıkama ölür
Arkadaşı dinlememiş yıkamış ve kedi ölmüş
-Ben sana demedimmi yıkama ölür diye
-Ama ben kediyi yıkarken ölmedi,sıkarken öldü...

NİÇİN GÜLMÜŞ
Uçak yeşilköy havaalanından kalkmış,Bakırköy
akıl hastanesinin üzerinden geçerken pilot gülmüş.
Hostes neden gülüyorsun diye sormuş ve şu cevabı almış
- Başhekim kaçtığımı anlayınca çok şaşıracak..

MEKTUP
Koğuşları gezen başhekim bir delinin birşeyler yazdığını görmüş
- Kolay gelsin ne yazıyorsun ?
- Mektup yazıyorum
- Kime yazıyorsun ?
- Kendime
- Ne yazıyor mektupta ?
- İlahi doktor ********* sen mektubu daha almadım ki ne yazdığını bileyim..

BEŞ VAR
İki deli biri sorar
- Saat kaç ?
- Beş var
- Kaça beş var ?
- Bilmiyorum akrebini kaybettim.

KARŞI DUVAR
Delinin biri çiviyi tersine çevirerek sivri tarafına vura vura
duvara çakmaya başlamış.
onun bu halini gören başka bir deli
Baksana yahu sen yanlış çakıyorsun o çivi karşıkı duvarın çivisi..

İKİ ŞAŞI
İki şaşı insan yol geçişirlerken birbirlerine çarparlar.her ikisi de bozulur:
birisi söylenir:Kardeşim baktığın yere gitsene.
öbürü de söylenir:Kardeşim sen de gittiğin yere baksana.

DELİLER HASTANESİ
doktor birgün delileri kontrol etmek için bir odaya gelir.Bir duvara kapı çizer ve delilere bu kapıdan çıkan kurtulacak der.deliler kapıya çullanır.yalnız bir deli kapıya koşmaz.doktor deliye;sen niye gitmedin diye sorunca deli;
kapının anahtarı bende der

ÜÇ DELİ
Bir gün doktor delileri muayene eder
doktor:
-Asagıda ki buz dolabını üçünüz birden taşıyın der
beş dakika sonra iki delinin elinde buz dolabını görür ve sorar
-üçüncü deli nerde?
deliler cevap verir
-o içerde rafları taşıyor

DELİ ADAM
Birgün bir adam şapkasının üzerinden kafasını kaşıyormuş
bu adamı başkası görmüş niye şapkanın üzerinden kafanı
kaşıyorsun şapkanı çıkartıp kaşısana demiş kafasını kaşıyan adam
senin kıçın kaşınınca pantolonunu çıkarıpmı kaşıyorsun demiş..

Fare misin Yoksa Insan mi?

Adamin biri kendini fare zannettigi için akil hastenesine düsmüs. Tedavisi
bittikten sonra doktor sormus. Simdi sen bir fare misin yoksa insan mi?
Deli : Fare olur mu doktor bey ben bir insanim.
Doktor : O zaman artik gidebilirsin iyilestinartik demis. Deli kapidan çikmis
ve imdaaaaaat diye bagirarak tekrar içeri girmis doktor ne oldu demis...
Deli : Bir kedi gördüm de ondan korktum demis.
Doktor : Sen hani sen artik kendini bir fare zannetmiyordun demis.
Deli : Ben fareolmadigimi biliyorum da kedi nerden bilsin demis...

-----------------------------------------------------------------------------------

Miyav Dedik ya

Iki deli, akil hastahanesinden kaçmaya karar vermisler. Gece vakti hizli bir
sekilde duvardan atlayarak bosluktaki tarlaya çikmislar. Tellerin arasindan
sürünerek ilerlerken bir bekçi bunlarin hisirtisini duymus. Hemen bagarmis :
- Kim varorada?
Delilerden biri hemen :
-Miyav, miyavvv...
Diye seslenmis. Hisirtiyi kedinin çikardigini sanan bekçi tam geri dönecekken
deliler yine sürünmeye ve hisirtilar çikartmaya baslamislar. Bekçi hemen
dönmüs ve bagarmis :
- Kim var orada?
Iyice sinirlenen deli :
-Miyav dedik ya len...

-----------------------------------------------------------------------------------

Saglik Bakani

Akil hastenesini gezen saglik bakani bir hastanin yanina yaklasmis. Hasta ona
bakmis,
- Yeni mi düstün?..
- Hayir, ben saglik bakaniyim. Buraya sizleri ziyaret etmek için geldim...
- Heh heh heh, saglik bakaniymis... Bende Napolyon Bonapart, memnun oldum.

Çay Sekerleri

Deli , kahveye girdiginde soluk solugaydi. Bos bir masaya oturup ocaga
seslendi :
- Bana bir çay!..
çay geldi , sekerleri atip karistirdi. Garsonadan yine seker istedi. Onlari da atip
karistirdi, yeniden istedi. Garson :
- Sekiz seker koydun çaya, dedi saskin saskin,
- Koydum ama , iste görüyürsun, hepsi eriyor!..

Hamamböcekleri

Akil hastanesinden iki deliyi salivereceklermis. Doktorlar kendi aralarinda
"Sunlara son bir test yapalim da görelim akillari baslarina gelmis mi."demisler.
Bunun üzerine iki deliyi bir masa basina çagirmislar. Masanin üzerine bir
kavanoz dolusu siyah zeytin, bir kavanoz dolusu da canli hamamböcegi
dökmüsler ve "Buyrun beyler, yiyiniz." demisler. Delirlerden bir tanesi hemen
zeytinlere saldirmis, ötekisi araya girmis, "Önce kaçanlari yiyelim, öburleri nasil
olsa duruyor!"

Sayi

Akil hastanesini gezmekte olan gazeteci, bir kogusta rastladigi hastaya sordu:
- Burada kaç kisisiniz?
Karsisindaki, elini bos ver anlaminda salladiktan sonra:
- Asil, dedi, siz disarida kaç kisisiniz?

Bamya Sever

Memduha hanim kocasinin israrlari üzerine bir psikologa gitti :
- Ben bamyayi çok seviyorum. Bu yüzden de kocam bana deli diyor.
- Laf, dedi doktor. Bende çok severim bamyayi.
- Öyle mi ? Öyleyse bir gün bize gelir ne olur. Bizim evde bütünçekmeceler,
dolaplar bamya dolu. Tazesi, kurusu, konservesi... Her türlüsü var !..

Tatlanmamis

Akil hastanesinin bahçesinde geziyorlardi. Durdu, havuza egilip agzina biraz
su aldi, dogrulup püskürttü. Yanindaki arkadasi sordu :
- Ne oldu?
- Sabah iki seker attim, su hala tatlanmamis.
- Elbet tatsiz olacak. Karistirdin mi ki?

Gökkusagi

Iki deli, yagmurdan sonra, kumasi yirtik, pasli bir semsiyeyi açmislar, yolda
gidiyorlardi. Birincisi, gökkusagini gösterdi :
- Bak bak...
Ikinci bakti ve birden sinirlendi :
- Hükümet böyle seyler için para harciyor da, bizim gibi deliler için dogru
dürüst bir hastane bile yaptirmiyor...

Saati Kurmak

Delinin biri bir gün havuza bir saat atmis ve daha sonra beklemeye baslamis.
Bunu gören diger arkadasi yaklasarak :
- Ne yapiyorsun?
- Hiç. Havuza saat attim, yüzüyor mu diye bakiyordum.
- Peki, saati kurdun mu, diye sormus digeri de.
- Hayir!
- Be deli, kurmassan nasil yüzsün?..

---------------------------------------------------------------------------------

Sapan

Adamin biri aklini sapanla bozmus. Nerede bir karis lastik bulsa hemen sapan
yapip evlerin camina tas atiyormus. Sonunda akil hastanesine kapatmislar. Gel
zaman git zaman adam birgün bashekimin odasina gitmis
- Ben artik akillandim. Beni çikarin, demis. Bashekim :
- Peki seni çikarirsak ne yapacaksin?
- Evlenecegim.
- Evlenince ne yapacaksin?
- Gelini alip gerdek odasina getirecegim.
- Sonra?
- Önce duvagini sonra gelinligini çikaracagim.
Doktor heyecanlanmis :
- Sonra, sonra?
- Sonra sütyenini çikaracagim.
- Eee, sonra?
- Sonra kilotunu çikaracagim.
Doktor iyice heyecanlanis artik :
- Anlat, anlat sonra?
- Kilotunun lastigini çikarip sapan yapacagim.

------------------------------------------------------------------------------------

Sinema Bileti

Adamin biri sinemaya gitmis. Giseden bilet almis ve içeri girmis. Çikmis, tekrar
almis, içeri girmis, biraz sonra tekrar çikmis ve bilet almak giseye gelmis.
Gisedeki adam dayanamayip sonunda sormus :
- Bu kaçinci biletiniz beyefendi?
Adam cevap vermis :
- Içerde bir deli var biletimi durmadan yirtiyor!..

------------------------------------------------------------------------------------

Masraf Kapisi

Iki deli, yolda giderken bir direksiyon bulunca çok sevindiler. O sevinçle saatte
160 la uzunca bir süre yol aldiktan sonra benzicinin önünde durdular. Arabayi
süren :
- Yüz bin liralik, dedi. Süper olsun.
Benzinci ikisini de tepeden tirnaga süzdükten sonra :
- Gidin isinize be!.. diye bagidi. Sizin civatalariniz gevsek !..
Ikincisi , araba kullanana döndü :
- Gördün mü! Araba masraf kapisi açti bile!..

Asansör

Kadin taninmis bir psikologa danismaya gitmis ve :
- Doktor Bey, kocam kendini asansör saniyor...
Doktor :
- Peki hanimefendi esiniz niye gelmedi sizinle?
Kadin :
- Getirecegim ama bir türlü bu katta durmuyor ki...

Pilot

Uçak, Yesilköy den kalkmisti. Bakirköy Akil Hastanesinin üzerinden geçerken,
pilot birden gülmeye basladi. Hostes bu gülüsün sebebini sorunca su cevabi
verdi :
-Bashekim kaçtigimi ögrenince kimbilir nasil sasiracak!..

Delinin Mektubu

Akil hastanesinde koguslari gezen bashekim, bir delinin oturmus birseyler
yazdigini görünce yanina yaklasip :
- Kolay gelsin, ne yaziyorsun?
- Mektup yaziyorum efendim.
- Yaa... Kime yaziyorsun?
- Kendime...
- Peki ne yazilimektupta?
- Ilahi doktor bey ,deli misiniz? Mektubu daha almadim ki... Içinde ne yazdigini
nereden bilebilirim?

Napolyon

Napolyon akil hastanesini ziyarete gider. Delinin biri yanina gelir :
- Babalik sende kimsin?
- Ben Napolyon Bonapart im tanimadin mi?
- Üzülme bendede böyle baslamisti...

Otomatik Lamba

Adam geç saatte zil zurna sarhos eve geldi. Karisi uyuyordu. Tuvalet
ihtiyacini giderdikten sonra karisinin yanina geldi ve kadini uyandirdi.
- Karicigim,
- Ne var?
- Sen ne mükemmel bir kadinsin be, birtanesin.
- Ne oldu gene?
- Ne olacak tuvaletimize o otomatik lambayi ne zaman taktirdin? Harika olmus.
- Ne diyorsun sen ne lambasi ?
- Valla ne bileyim hayatim, tuvaletin kapisini açinca isik yaniyor kapatinca
sönüyor.
Bu duyan kadin öfkeyle yerinden firladi :
- Allah belani versin pis sarhos yinemi buzdolabina isedin !..

Zürafalara Karsi

Yanindaki adam, otobüs hareket eder etmez elindeki kagitlari küçük küçük
parçalara ayirip atmaya basladi. Saatlerce bikmadan usanmadan, yirtip yirtip
atti... Bizimki sonunda dayanamadi :
- Affedersiniz, birsey soracagim : O kagitlari nedenkoparip koparip
atiyorsunuz?
- Zürafalari kaçiriyorum.
- Disarida zürafa felan yokki!
- Gördünüz iste yararini! Yaklasamiyorlar bile!

Yutturmak

Ipe bagli dis firçasina "köpegim" diyor, ardi sira sürükleyip duruyordu. Artik
doktor bile "köpegin nasil" diye sormaya baslamisti. Bir gün doktor ayni
soruyu yöneltince :
- Köpek degil o doktor bey, dedi. Görüyorsunuz iste, dis firçasi!
Doktor kendi kendine "iyilesiyor" diye giderken, arkasini döndü :
- Yutturduk be!..

----------------------------------------------------------------------------------

Yirmi Üç Oldu

Deli duvara oturmus. Elindeki oltanin ucu sokaga sarkmis...
Yoldan geçen soruyor :
- Orada balik mi tutuyorsun sen?
- Hayir, alik tutuyorum.
- Tutabildin mi bari?
- Çook... Seninle yirmi üç oldu!..

Hasta Koca

Kadin, doktorun muayinehanesine köpegi ile geldi. Doktor :
- Sikayetiniz nedir?
Kadin basiyla köpegini isaret ederek :
- Doktor Bey, kocam birkaç aydir kendisini köpek saniyor...

Duvar

Deliler hastaneden kaçacakmis. Plan yapmislar, hastanenin duvari kisa ise
üstünden atlanacak, uzunsa alti kazilip geçilecekmis. Bir deliyi duvara uzun mu
kisa mi diye bakmasi için göndermisler. Deli üzülerek gelmis :
- Arkadaslar kaçamayacagiz, duvar yok...

Peygamber

Delinin biri diğer deliler arasında üstünlük kurmak için peygamber olduğunu
söyleyip diğerlerini etrafına toplamış. Fakat bir tanesi onlara yanaşmamış.
Doktorlar sormuş:
- Bak peygambervaaz veriyor, sen neden ilgilenmiyosun?
Deli şöyle cevap vermiş:
- Ben yeryüzüne öyle bir peygamber göndermedim...

Devam etsinmi????
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
niket (09-16-2006) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 09-16-2006, 12:52 PM   #2
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2556
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

hehe hepsını okuyamadım ama gusel bı cogu saol
Old 09-16-2006, 12:56 PM   #3
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute

sentaur bıze yazacak fıkra bırakmadın bee
tsklerrr...
Old 09-16-2006, 12:59 PM   #4
blAcksmith
Bağımlı Üye

blAcksmith Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 278
Üye No: 8785
İtibar Gücü: 2465
Rep Puanı : 36043
Rep Derecesi : blAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond reputeblAcksmith has a reputation beyond repute

saolasın
"BEŞİKTAŞ" Ömür Değil Ölünce Bitsin..

BeşiktAşımız ile ilgili son haberler

Moderator başvurusu için tıklayın
blAcksmith çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-16-2006, 02:13 PM   #5
cİHAn
Bağımlı Üye

cİHAn Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 705
Üye No: 14065
İtibar Gücü: 2468
Rep Puanı : 27284
Rep Derecesi : cİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond reputecİHAn has a reputation beyond repute

sağoalsın
cİHAn çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-16-2006, 03:54 PM   #6
twoba
Banned

twoba Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 31
Üye No: 18248
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2560
Rep Derecesi : twoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished roadtwoba is on a distinguished road

BİR KEDİ DAHA,BİZ YILLARDIR BAKIYORUZ ,CANLI GAZETE ,KARŞI KALDIRIM ,NASIL BİLSİN ,ÖNCE KAÇANLARI YİYELİM,Şişeleri getirdim.. bunlar ve b ı cogu hosuma gttı saol.. ama bıze anlatcak fıkra kalmamıs:biggrin:
twoba çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-16-2006, 04:22 PM   #7
sentaur
Daimi Üye

sentaur Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 73
Üye No: 12104
İtibar Gücü: 1798
Rep Puanı : 23609
Rep Derecesi : sentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond reputesentaur has a reputation beyond repute

devamını isterseniz gelir kankalar....
Old 09-16-2006, 07:51 PM   #8
CollαтєяαL™
Forum Aşığı

CollαтєяαL™ Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 202
Üye No: 3160
İtibar Gücü: 3285
Rep Puanı : 103395
Rep Derecesi : CollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond reputeCollαтєяαL™ has a reputation beyond repute

eyw kardeşim güzel olmuş..
CollαтєяαL™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-17-2006, 04:12 AM   #9
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

düprt ya ellerine sağlık
Old 10-10-2006, 09:31 PM   #10
brodil
Daimi Üye

brodil Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 2
Üye No: 15148
İtibar Gücü: 1472
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : brodil is on a distinguished road

saolasın
brodil çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı