![]() |
![]() |
#1 |
Guest
Üye No:
![]() Ülkemde isyanlar
Sınırları zorluyor yokluklar açlıklar Hiç bir yerden bir çare sesi yok Herkesin yüreğinde sessiz çığlıklar Bayrağımın yıldızı küskün Ne oldu sana hilâl Hani nazlı nazlı dalgalanışın Yoksa seni de hüzünlere mi saldılar Yok oldu akşamlardaki huzurlu bekleyiş Mutlu değil çocuklar hep işsiz babalar Mutfaklar boş bomboş kurulan sofralar Bir bir sarardı çöktü avurtlar Yurdumun her yanında göz yaşı hep mutsuzluklar Hani dört mevsim yaşanırdı topraklarımda Oysa bu insanlar hep Sonbahar Kış yaşadılar Katılaştı yürekler gülmeyi unuttular Kalmamışken tadı hiç bir şeyin Çorbadaki tuzu bile çaldılar Hani nerede o üç öğünler atıştırmalar İnsanları bir öğün bulmaya muhtaç bıraktılar Hadi şimdi söyleyin bakalım Ben politikacı mıyım Hangi ideolojiyi satıyorum Yoksa siyaset mi yapıyorum Hadi siz koyun adını Utanmayın siz çalın yalan sazını Daha ne kadar inleteceksiniz bu insanları Nerede sosyal demokratlar nerede orta yolcular Hani muhafazakârlar hani milliyetçi nidalar Hepiniz hepimize halkım dediniz Sizler mi yalan söylediniz yoksa yalancı mı dilleriniz Hani o işaret gösterdiğiniz elleriniz Bu mu benim ülkem bu mu vatanım Topraklar sancılı rahat değil şehit yatanım Ne aşk kaldı ne de sevgi Denizler doldurur yokluklar seli Atam sen gittin gideli Hâlâ perişan bu milletin hali Ne kudret kaldı ne de kuvvet Ah bir ayıltsak damarlardaki o sarhoş kanı Sen yurduma sokmayın diyordun düşmanları Dışardan beklerken içimizden yıktı bizi Menfaat ve ihtiras düşmanları Artık rüzgârlar esse kim ferahlayacak kim fark edecek Yeni bir dünya kurulsa hani hacet kim yürüyecek Yuvalar mutsuz çocuklar aç ağı ördü bir kere örümcek Bu millet böyle sessiz kalmaya devam ettikçe...bitmeyecek Yine köstebekler üreyecek kervanlarını yürütecek... |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
erkekliğinizden utanın be... | RoStWell | Adult eski arşiv | 43 | 10-27-2006 11:25 PM |