www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-14-2006, 06:02 PM   #1
CaKaLBoT
ÇaKaL Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2539
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi : CaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond reputeCaKaLBoT has a reputation beyond repute
Varsayılan OPEC üretim kısıntısını 1 Şubat'a bıraktı 14 Aralık 2006

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) petrol bakanları, tüketicilerin talebine kulak vererek üretim kısıntısı kararını erteledi.

Nijerya'da yapılan OPEC toplantısında, kuzey yarım kürede kış talebinin dorukta bulunduğu şu an için bir üretim kısıntına gidilmemesi, buna karşılık günlük üretimde Şubat ayından itibaren yüzde 2 (500.000 varil) bir kısıntı için hazır olunması kararı alındı.

OPEC temsilcileri arasında gayri resmi olarak varılan karar, daha sonra resmi bir açıklamayla duyurulacak. Bu arada OPEC'in kararı, hemen bir kısıntı isteyen İran ve Venezuela ile Batılı müşterilerinin taleplerine daha duyarlı olan Körfez Arap ülkeleri arasında bir uzlaşmayı temsil ediyor.

Piyasalarda neredeyse bu hafta başına kadar; petrol fiyatlarının yılın üçüncü üç aylık döneminde yüzde 25'e varan bir düşüş göstermesi üzerine, günlük üretimi Kasım başından itibaren 1,2 milyon varil kısan OPEC'in, bu toplantısında da 1 Ocak'tan itibaren uygulanacak 500.000 varillik yeni bir kısıntı kararı alması bekleniyordu.

Ancak Kasım ayında uygulamaya giren kısıntının etkisinin piyasalarda hissedilmeye başladığını öne süren petrol ithalatçısı ülkelerin itirazlarının şiddetlenmesiyle, toplantı tarihi yaklaşırken, üretim kısıntısı kararı çıkmayacağı görüşü ağırlık kazanmıştı.

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı