![]() |
|
Efsaneler ve Korku Hikayeleri Şehir efsaneleri, geçmişteki inanılmaz olaylar, tarihi değiştirecek nitelikteki efsaneler.. Günümüzden gerçek olaylar veya anlatılanlar.. Daha fazlası için içeriye bi göz atman gerekli |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 547 Thanked 425 Times in 271 Posts
Üye No: 3561
İtibar Gücü: 3153
Rep Puanı : 28119
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hiç ekmek 100 bin $ olur mu?
Son 8 yıldır ultra-hiper enflasyon nedeniyle paranın sürekli değer kaybettiği Afrika ülkesi Zimbabwe'nin Merkez Bankası 100 bin Zimbabwe Doları banknot bastı Son 8 yıldır ultra-hiper enflasyon nedeniyle paranın sürekli değer kaybettiği Afrika ülkesi Zimbabwe'nin Merkez Bankası 100 bin Zimbabwe Doları banknot bastı. Bu yeni banknotla sadece bir somun ekmek alabilecek. Merkez Bankası, 4 ay önce 50 bin dolarlık banknotları piyasaya sürmüştü. Yüzde 1.400 oranında enflasyonun olduğu ülkenin parası, yaklaşık 2 hafta içerisinde yarı yarıya değer kaybetti. İngiliz The Times gazetesine konuşan Zimbabweli ekonomist John Robertson, 'Geçen hafta pazarda bir fileyi 12 milyon dolara doldurdum, parayı öderken 20 bin dolarlık banknotlardan 600 tane vermek zorunda kaldım. Şimdi aynı file 30 milyona doluyor' dedi. Robertson, yeni çıkan banknotların yüklerini azaltacağı görüşünde. Robertson, 'Çarşıya çıkarken yanımıza bavul almamız gerekmeyecek, bir sırt çantası yeterli' dedi. Merkez Bankası Başkanı Gideon Gono, yeni banknotların ekonomiyi düzelteceğine emin. Gono'nun bu yılki hedefi, yüzde 50'nin altına inmek. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
hocayla boyle iliski mi olur demeyin!olur! | davidvi | Türk Video | 0 | 12-26-2009 11:29 PM |
100 ekmek | klayty | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-26-2007 02:25 PM |
Ama ne olur yolu karıştırma olur mu Yine bana dön ne olur | WrAtBoY | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-20-2007 05:32 PM |
Ekmek | aLeMDaR | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-07-2006 01:17 AM |
Dacia dan BMW olur mu?veya BMW den DACİA olur mu? sizce!! | RoStWell | Eskiler (Arşiv) | 3 | 01-15-2006 01:08 AM |