![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Bağımlı Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 22 Thanked 136 Times in 66 Posts
Üye No: 5863
İtibar Gücü: 2337
Rep Puanı : 20870
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Tarım ve Köyişleri Bakanlığı heyeti, Türk Alman İşverenler Birliği'nin (TDU) düzenlediği bir toplantıda toptancı ve ithalatçıların sorunlarını dinledi.
Bürokrasiden şikayetçi olan Berlinli Türk ithalatçılar, karşılaştıkları sorunların çözümü için heyetten yardım istedi. Zorlukların varlığını kabul eden yetkililer ise, problemin tek taraflı olmadığını belirtti. Avrupalıların kaliteli ve garantili mal istediğine dikkat çeken heyetin başkanı Durali Koçak, "Bu nedenle işi sıkı tutmak, karşı tarafın isteklerini yerine getirmek zorundayız. Kontrol belgesi alınması biraz uzun sürebiliyor. Gıdalardan alınan numunelerin analizleri yapılmak zorunda. Bu kontroller en az üç gün sürmekte. Birbirimize yardımcı olmalıyız. Sorunları ancak böyle giderebiliriz" dedi. "Almanya'dan bir eşyayı yurt dışına göndermek için gümrükte bir işlem yetiyor" diyen ithalatçı Dursun Şahin de, Türkiye'de ise işlemlerin bir haftadan önce bitmediğini söyledi. Problemi kaynağında çözmek gerektiğini anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Sebze ve meyve analizleri, üretimin yapıldığı yerde olmalı. Böylece zaman kazanılır ve ürün taze olarak daha çabuk tüketiciye ulaşır. Gecikmeler nedeniyle, Alman toptancılar İspanya ve diğer Avrupa ülkelerine yöneliyor." Şahin'e cevap veren Durali Koçak da, Avrupa Birliği (AB) standartlarında çalıştıklarını söyleyerek, "Üretim modeli, ambalaj ve paketleme konusunda yüzde 98 AB kurallarını yakalamış durumdayız; ancak üretim şeklimiz henüz yerine oturmadı. Yani pazar için üreten büyük tarımsal kuruluşlar yok. İthalatçılar belgeleri zamanında ve tam olarak verdiklerinde işlem daha hızlı yürüyor. Türkiye'ye döndüğümüzde, bu sorunları çözmek için gerekli değişiklikleri başlatacağız. Bu da zamanla olacak." Toplantıya katılan Berlin Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Zihni Tuğrul da, sorunla karşılaşan firmaların mutlaka Ticaret Müşavirliği ile temasa geçmesini istedi. "Problemi kendi başınıza değil devlet eliyle çözmek daha kolay olur" teklifinde bulunan Tuğrul, iş adamlarının söz konusu zorlukların giderilmesi için çekinmeden yardım talep edebileceklerini söyledi. Toplantıda, Almanya Tüketicileri Koruma Derneği Sözcüsü Georg Sculzeiber de hazır bulundu. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Almanya'da Türk derneğine saldırı | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 11-18-2008 08:47 PM |
Almanya'da bir Türk kızı | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-06-2008 08:12 PM |
Almanya'da 2 Türk evi kundaklandı | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 06-04-2008 09:01 PM |
Türk Filmleri Almanya'da görücüye çıkıyor | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-02-2008 07:09 PM |
Almanya'da 3 Türk öldü | ÇaKıR- | Eskiler (Arşiv) | 0 | 03-28-2008 07:29 PM |