www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-17-2007, 11:39 AM   #1
pae
Geçerken Uğradım

pae Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 19
Üye No: 4932
İtibar Gücü: 1442
Rep Puanı : 610
Rep Derecesi : pae is on a distinguished roadpae is on a distinguished roadpae is on a distinguished roadpae is on a distinguished roadpae is on a distinguished roadpae is on a distinguished road

Microsoft'un 20 Şubat Salı günü uygulamaya koyacağı Windows Orijinal Ürün Avantajı Bildirimi (WGA) uygulaması ile orijinal olmayan yazılım kullananlar, Windows işletim sistemlerini güncelleyemeyecek.

Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, kullanıcıları, kopya yazılım kullanmanın riskleri ve orijinal ürün kullanmanın avantajları konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen Microsoft, orijinal olmayan yazılımlarla mücadelede 20 Şubat tarihini milat olarak belirledi.

Bu tarihte devreye girecek WGA Bildirimi uygulaması, orijinal olmayan Windows kullanıcılarına uyarılarda bulunacak.
İnternete bağlı ve otomatik güncelleme seçeneğini kullanan kişilerin Windows XP'lerinin orijinal olup olmadığını kontrol eden WGA Bildirimi, kullanıcılara orijinal yazılım kullanmanın avantajlarına ilişkin bilgi verecek.

WGA Bildirimi kapsamında, kullanılan Windows orijinal değilse, giriş ekranında ve sistem uygulamaları alanında 14 gün boyunca “sahte yazılım mağduru” olabileceklerini vurgulayan bir uyarı görünecek.

İki haftalık süre sonunda hala orijinal olarak etkinleştirilmeyen Windowslar için, aynı alanlarda ürünlerinin orijinalliğinin doğrulanamadığı uyarısı yer almaya başlayacak.

Windows'unun orijinal olmadığını öğrenen kullanıcılar orijinal lisans sahibi olup bu doğrulamayı yapabilirken kullanıcılar bu aşamadan sonra herhangi bir uyarıyla karşılaşmayacak.

Windows'unu orijinalleştirmeyen kullanıcılar, virüs, kurtçuk ve casus yazılım gibi tehditlerin yanı sıra kodlamadaki hatalar sonucu yazılımın bazı fonksiyonlarının düzgün çalışmaması riskleriyle karşılaşıyor.

Açıklamada, kopya yazılım kullanmanın, Fikir Hakları Kanunu'na istinaden, 150 bin YTL para ve/veya 4 yıla varan hapis cezası gibi büyük hukuki riskler içerdiği belirtilirken, Türkiye'de bugüne kadar 4 milyonu aşkın kullanıcının internet üzerinden işletim sistemlerinin orijinal olup olmadığını kontrol ettiği ve yüzde 45'i orijinal olmayan Windows kullandığı için doğrulamayı geçemediği kaydedildi.
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
The__Rakici (03-02-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 02-23-2007, 03:52 AM   #2
erhangulsum
Geçerken Uğradım

erhangulsum Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 12
Üye No: 1051
İtibar Gücü: 1481
Rep Puanı : 2771
Rep Derecesi : erhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant futureerhangulsum has a brilliant future

ne oldu yalan oldu bu olay da. çatır çatır çalışıyor bilgisayarım.
erhangulsum çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-25-2007, 10:08 PM   #3
ackan
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 12
Üye No: 7871
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : ackan is on a distinguished road

arkadaslar benim pc coktu format attim ama yine aksiliklerle karsilasiyorum.
insallah baska bir problem cikmaz.
ackan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-28-2007, 08:47 PM   #4
fatih1
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 23
Üye No: 9053
İtibar Gücü: 1410
Rep Derecesi : fatih1 is on a distinguished road

arkadaşlar benim pc de çöktü.format bile düzeltmiyo.güncelleme yaptıktansonra başladı bu sistem hataları falan veriyodu.explorer kapanıyodu.
dikkatli olun. güncellemelerinizi kapayın bence.
fatih1 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 02-28-2007, 11:45 PM   #5
cekirge_67
Yeni Üye

cekirge_67 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 21251
İtibar Gücü: 1359
Rep Derecesi : cekirge_67 is on a distinguished road

Katilyorum Arkadsim Benİm Bu Olay Baslamadan Önce Okul Hocam Sayesinde Haberİm Olmustu Ve Guncellemelerİ Kapadim Sİzde Kapayin Tavsİy Benden
cekirge_67 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-01-2007, 02:44 AM   #6
Karizmatix
Forum Müdavimi

Karizmatix Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 17
Üye No: 7388
İtibar Gücü: 2195
Rep Puanı : 28094
Rep Derecesi : Karizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond reputeKarizmatix has a reputation beyond repute

tntxp kullanın arkadaşlar otomatik kurulum + orjinallik olmasa bile şifreyi kendisiverdiğinden sanırım orjinal olarak tanımlıyor internetten aratırsanız bulursunuz çok güzel bir yazılım ama dikkat sistemin orta sınıfın üstünde olması gerekiyor yoksa kurduğunuza pişman olursunuz
Old 03-01-2007, 02:36 PM   #7
kasatoora
Müstakbel Üye

Teşekkür Etme: 50
Üye No: 14289
İtibar Gücü: 1446
Rep Puanı : 1568
Rep Derecesi : kasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant futurekasatoora has a brilliant future

bende hiçbir sorun yok hocam nasıl oluyor belkide pc çöktü diyen arkadaşlarda başka sorunlar olabilir, belki de doğrudur ama bununda çaresini buluruz Türk ün zekâsı ile baş edilebilir mi? (:
Old 03-02-2007, 12:30 AM   #8
The__Rakici
Geçerken Uğradım

The__Rakici Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 35
Üye No: 27834
İtibar Gücü: 1403
Rep Puanı : 5310
Rep Derecesi : The__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond reputeThe__Rakici has a reputation beyond repute

Ewet En iyisi Güncellemeleri kapatmak Arakadaşlar benim pc maşallah tıkır tıkır bi sorun yok...
The__Rakici çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-02-2007, 01:19 AM   #9
dijitalsih_1
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 13
Üye No: 5057
İtibar Gücü: 1427
Rep Derecesi : dijitalsih_1 is on a distinguished road

Orijinal windows da herhangi bir problem yok ;-)
dijitalsih_1 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 03-02-2007, 03:49 AM   #10
serseri50
Geçerken Uğradım

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 6148
İtibar Gücü: 1440
Rep Derecesi : serseri50 is on a distinguished road

tıkır tıkır ancak güncelleme yapınca bişiler oluyormuş galiba....dikkattttttttttttttt... arkadaşın pcde çöktü.... orjinal yapmak için nette var bişilerrrr.... bakmak lazım....

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı