![]() |
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 60 Thanked 248 Times in 100 Posts
Üye No: 23664
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 11921
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DESENE OCAĞIM SÖNDÜ
Gurbette çalışan iki Karade* nizliden biri izinden dönmüş, hemşerisine memleketten haber* ler veriyordu: — Memlekette kar yağdı, kurtlar çakallar köye kadar indi, dedi. Bunun üzerine arkadaşı: Bir zarar verdiler mi? Sizin çilli horozu çakal kaptı. Peçi Karabaş nerede imuş? Eşek Karabaşa tekme atarak öldirmuş. Eşek değirmenda değul miydu? Değirmenden babanın tabutunu cetirmişdu. Uy, babam öldi mu? Öldü ya. Ananın ölümüne dayanamadu da.. Ah anam ah! O da mu öldi? Eviniz yanarken kurtaramaduk. -Uyy desene ocağum söndü... ÇENESİ DÜŞÜK Fikret ilk karnesini almıştı. Notları çok iyiydi, fakat bir not düşülmüştü: — Çok konuşuyor. Babası karneyi imzaladı ve ekledi: — Siz bir de annesini görseniz. Aynı Karadenizli birkaç gün sonra bir bakkala gitti. "Bana bir mim verin..." dedi. Bakkal anlayamadı, birkaç kez tekrar ettirdi, sonra eliyle göstermesini istedi. Karadenizlinin işaretine ba* kınca: Yooo, o mim değil mumdur, dedi. Olsun, mim demek, dayak yemekten iyidir, dedi Karadenizli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DAYAK YEMEKTEN IYI
Karadenizli vapur acentasına gitti: — Biz vapuru kaçirduk, başka vapur bulur misunuz?, dedi. Kaç kişisiniz? Yediyuz. Acenta yetkilisi bu kadar müş teriyi kaçırmamak için hemen yeni bir vapur istedi. Vapur geldiğinde Karadenizli ve arkadaşları rıhtımda toplanmışlardı. Ama nedense fazla kalabalık değillerdi. Görevli sordu: Hani yedi yüz kişiydiniz? Doğridur, işte pir, içi, üç, dört, beş, altı, yedu. Toplam yediyuz da..., dedi Karadenizli. Kafası attı acenta yetkilisinin. Karadenizliyi bir gü zel dövdü ve: — Eğer, bir daha (i) yerine (u) dersen; canına oku rum... dedi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() HESAP
İki sarhoş kıyasıya kavga etmiş, birbirlerinin kafasını gözünü yarmışlardı. Polis kavgacı sar hoşları hastahaneye getirdi. Doktor, yaralarını pansuman yapmak için hemşireye seslendi: — Hemşire hanım, alkol getirin çabuk!.. Sarhoş: — Alkol istemem artık... Hesap getirin!., diye bağırdı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() HADDİNİ BİLMEK
Genç bir Amerikalı kız, Beethoven'in yaşadığı evi zi yaret etmiş, bu büyük sanatkârın piyanosu başına geçe rek onun "mehtap Sonatı"m gururla çalmaya başlamış tı. Bitirdikten sonra, kendisine sert gözlerle bakan bek çiye: Tahmin ederim, çok sayıda büyük insan burayı ziyaret etmiştir, dedi. Evet, dedi bekçi. Ünlü müzisyen Pederewski, ge çen hafta burada idi. Kız sordu: Ve Beethoven'in piyanosunda çaldı değil mi? Hayır çalmadı, cevabını verdi yaşlı bekçi ve söz lerine şu cümleyi ekledi: Çünkü kendisini Beethoven'in piyanosunda çal maya lâyık görmedi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() CİNSİNE GÖRE
Belediye otobüslerinin ne kadar kalabalık olduğu malûm. İşte böy le bir otobüste yolculuk eden Temel'in aya ğına iri yarı bir adam basar... Nasırı acıyan Temel, adamın yanına yaklaşır ve sorar: — Ula uşak, sen nerelisun? Adam, Temel'e bakar, nereli olduğunu söyler ve ar dından sorar: Niye sordun? Hiç, bu cins ayular hangi memlekette yetişur diye merak ettum daa... der Temel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() YEMEKTEN SONRA MI?
Doktor hastasını muayene ettik ten sonra saptadığı perhiz programı nı yazıyormuş: — Sabahları bir dilim ekmekle yüz gram beyaz peynir. Öğleyin bi raz salata ve haşlama et. Akşamları bir dilim ekmek, yağsız süt ve bol meyve yiyeceksiniz... Hasta: — Peki doktor bey, bu yazdırdıklarınızı yemekten sonra mı yiyeceğim yoksa yemekten önce mi? NİÇİN HAPSEDİLMİŞLER? Bir komünist Sovyet cezaevinde, 3 mahkûm arala rında konuşuyorlardı: Birinci mahkûm üzüntülü bir ses le: — Ben işime geç geldiğim için hapsedildim, dedi. İkinci mahkûm hapis gerekçesine şöyle açıkladı: — Ben ise, işime erken geldiğim için hapsedildim. Bir kapitalist casusu ancak işine erken gelir, dediler. Üçüncü mahkum da şöyle konuştu. — Ben de işime tam vaktinde geldiğim için hapse dildim. Beni de, bir kapitalist saati taşımakla suçladılar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() AKIL
Temel birgün Dursun'a balık kılçığı yemenin insanın kafasını çalıştırdığını söylemiş. Bu habere sevinen Dursun yanına Temel'i de alarak hemen bir balık lokantasına gitmiş. Az sonra gelen balıkların etini Te mel, kılçıklarını Dursun yemiş. BöylecĞ üç porsiyon balık tü ketildikten sonra Dursun hesa bı ödemiş ve dışarıya çıkmışlar. Yolda bir ara Dursun: Baa bak Temel. Sen galiba kazuklayisen beni..? Temel gülerek cevap vermiş. Bak, gördün mü? Kafan çalışmaya başladı bi- le..? DOĞRU SÖZE NE DENİR? Hastayı ameliyathaneye götürüyorlarmış. Sedyenin başucunda yürümekte olan operatör bir ara hastanın ku lağına eğilmiş: — Bakın beyfendi, size yalan söyleyecek değilim. Si ze yapacağım bu ameliyatın başarı şansı yok denecek kadar az. Ne olur ne olmaz, size şimdiden soruyorum, son olarak size bir yardımım dokunabilirse, çekinmeden söyleyebilirsiniz, demiş. Hastanın gözleri faltaşı gibi açılmış: — Evet doktor bey. Lütfen buradan kalkmama ve gi yinmeme yardım eder misiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() TEŞEKKÜR
Adam, hızlı hızlı merdivenleri tırmanıp doktorun yanma geldi. — Teşekkür ederim doktor bey, tedavinizden çok memnun kaldım, dedi. — Ama siz benim hastam de ğilsiniz ki. Adam güldü: — Haklısınız doktor bey. Amcam sizin hastanızdı. Ve şimdi tüm serveti bana kaldı... ADALETLİ PAYLAŞIM Güngörmüş, yaşlı ve tecrübeli bir adamdan, iki kar deş arasında, babalarından kalan malı âdilâne şekilde paylaştırmasını istemişlerdi. i Yaşlı adam şu formülü tavsiye etti: — Kardeşlerden biri malı mülkü ikiye ayırsın. Öteki kardeşe de seçme hakkı verilsin. Gerçekten de akıllıca bir öneri değil mi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() OLEY
Temel, İspanya'da boğa güreşlerine gitmiş. Kalabalık bir seyirci toplulu- Vğu varmış. Herkes matadorun hare ketlerine hep bir ağızdan "Oleeey! Oleeey!" diye bağırıyormuş, ama Temel onlar sustuktan sonra tek başına Oleeey! Oleeey! diyormuş, Yanındaki İspanyol merak etmiş: — Kardeşim niye bizimle beraber bağırmıyorsun da, tek başına "Oley" diyorsun? Temel: — Uşağum, ben boğayı destekliyorum, demiş. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() OTOBÜS
Temel ile Dursun otobüsle İstanbul'a gidiyorlardı. Yolun yarısına gelince şoför: — Sayın yolcular, şanzıman bozuldu bir saat mo la veriyoruz.. Temel sordu: — Yahu Dursun, bu şanzıman nedir? — Ha şu vites var ya, işte oni çalıştıran alettir. Temel sinirlendi: — Ben onun bozulacağını baştan anlamıştım. Şo för ha bire onunla oynuyordu... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
komik fıkralar | C0M!S3R-eX | Komik Fıkralar | 9 | 06-25-2009 03:18 PM |
Komik Fıkralar | DAREDEVİL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-10-2007 03:09 PM |
Komik Fıkralar | DAREDEVİL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 04-21-2007 03:21 PM |