www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 05-13-2007, 09:53 PM   #1
¢яєαмιηg
Banned

Teşekkür Etme: 156
Üye No: 38652
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 13972
Rep Derecesi : ¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute
Varsayılan Yenİ Fikralar 57

NAMAZ
Karadenizli bir ailedeki bey ,son zamanlarda camiye gidip namaz kilmaya baslar.O zamana kadarda bildigi,sadece günlük kilinan namazlardir, yani: sabah,ögle,ikindi,aksam ve yassi namazlaridir.Belli rekatlardir.Ozamana kadarda Ramazandaki teravi namazina hiç gitmemistir.Ramazan günü küçük oglunuda camiye götürüp namaz kildirmak ister ve birlikte teravi namazina giderler.Saf'a durup namaza baslarlar.Çocuk babasina bakarak onun gibi yatip kalkmaga baslar.

Normal rikatlarda kilinan süre bitmistir ama herkez devam eder.Etraflarina bakarlar herkez devam ediyor, Baba ogulda devam eder.Baba bilmezki yassi namazi ve teravinin birlikte 33 rikat oldugunu.Normal en fazla 12 rikatta bitmesi icap eden namaz uzayip gidiyor.Bir ara zaman bulup ,çeketini çikartip ogluna verir ve "git oglum annene haber ver,merak etmesin, is iddiaya bindi babam eve geç gelecek dersin" der.
NE İŞİM VAR?
Yakısıklı bir genç ve yaslı bir Yahudi uzun bir tren yolculugunda aynı kompartımanı paylasırlar. Ihtiyar biner binmez, genç adam saati sorar,ancak yanıt almaz. Tüm gece süren yolculuk boyunca da hiç konusmazlar. Ertesi sabah, varıs¸ istasyonuna gelmeden önce, ihtiyar

- "Simdi saat 8.30 oldu!" der.

Genç, saskınlıkla

-"Niye ancak simdi cevap verdiniz ki?" diye sorar.

- "Bakınız, genç adam: Size dün aksam saati söylemis olsaydım,sohbete baslayacaktık. Bana muhtemelen, benim de gittigim kente yolculuk ettiginizi ve belki de oraya ilk kez gittiginizi söyleyecektiniz. Ben de,iyi bir insan oldugum için, sizi evime davet edecektim. Orada kızım ile tanısacaktınız. Çok güzel bir kız oldugu için, onu kesinlikle begenecektiniz. Eh, siz de çirkin sayılmazsınız - o da sizi begenecekti.Kuvvetle ihtimaldir ki,bu is evlilige kadar gidecekti. Ben de düsündüm:Saati bile olmayan meteliksiz bir damatla, benim ne isim var?!?"
¢яєαмιηg çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı