![]() |
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adın En Tanıdık Soluktur Nefes Boruma
Lazım değil boynuma elinin değmediği ip Yaklaş, getir bana yangılarımı Şenlensin gönlümün savaşçı yanı Eksenim değilse kalbinin çapı Dünlensin yarına ait bütün algıları Lazım değil boynuma kokunun sinmediği ip Adın nefes boruma en tanıdık soluktur Ciğerime doluyor resmin,tütüne binip Yokluğun tanıdık değil anatomime Lokma lokma yuttuğum sıcaklığınla Adın en tanıdık soluktur nefes boruma Lâl olsun dillerim başkasını anarsa Yemin değil söz değil kalbimin duygusu bu Harflerle başladığım her yazın Şiire dönüşmezdi yoksa Lâl olsun dillerim başkasını anarsa Sıkıcı değildir senin darlığın İçimi yıkayan bir ferahlık o Gittiysen de geleceksin rüyama Kora kor yanacağım od’una Sıkıcı değil ki senin darlığın Ummanlara diş biletir gidişinin soğuk sayhası Yokluğun gönlümün gıcırdayan yanıdır Eksiğim yarımım boşum sensiz ben Ayaktaysam ölmemişsem yokluğunu solumaktan Ummanlara diş bilerim ondandır 14 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağla-Anla, Anla-Ağla
Ağlamak, anlamaktır Anlamak Sadece ağlamaktır. Ezgisiz yüreklerin Paslı, köhne duvarlarında Sade ve sadece Tuzlu notalar yankılanabilir Gelmiş geçmiş tüm bestelerin İlk notası gözyaşıdır çünkü Sevinçlerin, hasretlerin Hüzünlerin, vuslatların İlk durağı, İlk düş çizgisi, İlk fırtınası, İlk isyanı, Bir damla gözyaşıdır Bir damla tuzlu su Söndürebilir ancak Yedi kat sıcak ateşleri Yani denilirki: Anlamak, ağlamaktır aslında Ve ağlamak Herşeyi anlamaktır... Eylül 1997 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ağrıya Yaklaştıkça...
Deniz üşüdü Aklımın gergin sorularıyla Üç atımlık dalgaları Yarasa sesine karıştırdı yosunlar Gece ağladı Anlamamaktan sesin sihrini Uslanmaz bir şarkıyı Kaya kıpırtısıyla öcüme saldı gelin/lik Rüzgar yalan söyledi Sonbahara ve akşamüstlerine/sakin Yemyeşil düzeni sarartıp Koydu kafesini bedeninin içine Ağrı yaklaştı ağır ağır Sevi'nin kıt kanaat yeterine Öyle ki gözleri aydan yuvarlak Cesedi ölümden tam bağımsız Deniz üşüdü Ağrı yaklaştı Gece ağladı Rüzgar yalan söyledi... 5 Nisan 2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Bilenmesi
Yüzünde güzlük anılarıyla Ve Leşsever bir unutkanlıkla Karakışı dolabına kaldırır Geçmişine buzdan sünger çeken nineler Yazı bitirip Sarartınca çimenleri eylül Aynalara muhtaç gezinmesi başlayınca Rüyanın Dar algılı geniş avlularda Sıkılınca dünya güneşin cilvesinden Nineler Dolaplarına koşar Uygun adım ve hep bir ayak Selamı alınmamış bir yaprak Uçup düşüp kara toprağın karnına Kenarsız işlemeleri yarım kalınca Dik rüyalarla sertleşen kızların Nineler Emir almış gibi tanrıdan Azadlık verirler Lavanta kokulu kışlarına Eskiyen cumartesileri Yeni şubatlara iliştirir Takvimin uzaklara savuran şiddeti Bumerang kaderi mi demeli Öğleden sonraların kekik kokulu ayniliğine Yola düşenlerin kulağına fısıldanan her şarkıya Levazımat cümlesinden bir ihtiyatla Yaklaşırken nineler Nereden çıkar nasıl bulunur Geceye lanete cinlere dehşet salan Bu kahır Elverişsiz bir bina kuytuluğundan Yarım akıl üç peri sızar Ninelerin buruşmuş memelerinden Emzirir ergenlerin Serin olmayan ıslak rüyalarını Güze güneş sunakları adamasaymış keşke Dolabın küflenen karanlığına merdiven dayayıp İnseymiş toprağın en sıcak yerlerine Belki böylece Lağımlara içimsiz sular salan yerleri anlayabilirdi Desensiz bir çizimden Lokmalarla öğütülecek kadar Tapılası sertliği Ah kışı başının altına bir destek tahtası yapan ikilem Erozyonsuz beklemek yok Köküne tutunmadan zamanın Ormanı kurtaramayacak asla Kelebek mezarlığı kasvetli toprak Düne güne yarına Düşer aşkın hârına Olumsuzda ölüm var Geliyorsa kârına |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Aidiyet
Mensubiyetim Kendime kurduğum Gülağacından darağacım benim Sen benim Dalgın bir zamanımda Benim olmuş olmalısın Okadar salaksınki Kendimi sana ait Sana mensup Hissetmiyorum. Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Akışkan Resim
Benim akışkan bir resmim var artık Siyahım beyazla kirletilmiş Hayatım ölümle anlamlandırılmış En afili pozumu verip zamanın gözlerine Kaskatı bir dondurulmuşluk Bir akış tatili olarak Benim akışkan bir resmim var artık Yaz günlerinin tenime sunduğu ıslaklıktan Daha akışkan Hafiflemiş her mısranın açtığı arktan akan Akışkan ve oldukça Yapışkan bir resmim 20 Haziran 2007 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Akla Karşı TEZatlar l
Soyulmuş....................... Mezar soyucular kadar Dürüst olmalı en azından Mezar kazıcılar da Leşten kazanmanın bilincine varmalı Erdem nutukları atmamalılar Farkları günün iki ayrı renginde Çalışıyor olmalarıdır çünkü sadece Büyümüş........................ Gül koklama çağına gelmiş Her çocuk öğrenmeli midir Sarının tutkuya karşılık geldiğini Yoksa anlamı beyninde ütüleyip Holding koltuğunda büyümeye aday Rahat bir kıça mı sahip olmalı Kırışmış.......................... Kırışık bir örtü neyi gizleyemezki Hatları esrarlayan kapatıcı yanıyla, Neye benzediği bilinmesin isteniyorsa eğer Gecenin yağmura yakışması dolunayda Üzerine bulutlardan Kırışık bir örtü sermek kâfi Uyumuş.......................... Bekleyen bir kadını gece yarısı Uyandırmak kadar tehlikeli Bir başka görev varsa İpince heceler yedekleyip Kalas cesametli bir şiir Yazmak olsa gerektir... Bitmemiş....................... ... ... ... 24 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Akmaktan Emir / AK
Resmimi ters çevir Yeşil bir fona yansıt Ak ve ak Şırılda ruhumun uçurumunda Rehnettiğin bu kalbi Getirdim yine kollarına Ak ve ak Kuş sesi doldur anılarıma Yavaş değil hızlı değil Bedeninin adeti nasılsa öyle Ak ve ak Bir sanrı değil ellerimden suyuna değen ısı Bir yanılgı değil akşam Bir hazan resmi değil Karşında yaprak döken bu çınar 22 Nisan 2007 / 07:56 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam Ahestesi
Herkesin yok saydığı Yorgun bir akşamın ahestesiyim Yeni düşler deriyorum Ateşin harmanından Çocuk gözlerinden Yar sitemlerine Ajans haberlerinden Dernek toplantılarına değin Bir yığın ateşin toplanıp İçime orman yangınları bıraktığı Yorgun durgun kederli Bir akşamın ahestesiyim Kimsenin umuru yok Umur'u olan bir palyaçodan gayrı Yetişemiyor hiç bir el Ruhumda büyüyen ağacın Zehirli meyvesine Delirmek hakkı elimde duruyor Uzaklardan başka uzaklara göçen Seyyar bir kalbin Hediyesi olarak Büyüttüğüm her ırmak Taşıp kalbimi boğmasa Yeşerttiğim her aşk Vurmasa zaman balyozunu Derin kayalıklarıma Loş serin sahil düşlerim Yaralanmadan çıkardı belki Mavi koylara Bu yüzden ve sadece bundan işte Rehin alınmış hayatım Belli belirsiz yalanlarımın Nefretle kustuğu bir ekşilik olarak Akıyor akşamın soğuk duvarından Bu sebepten ve Sadece bundan işte Kimsenin görmediği Ve herkesin yok saydığı Dalgın durgun kederli Bir akşamın ahestesiyim... 2 Şubat 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Alaturka Rapsody
Hiç deniz görmedim Ömrüm, Kara kalelerin burçlarında Düşmanlar beklemekle geçti Mızrağımı sivriltmekten Nakışlar dökemedim Kılıncımın üstüne Geldikçe üstüme gökyüzü Ben Gecenin rahmine kaçardım ... Hep alaturkaydı Sevda sözlerim Basit yani Asri pencereden Devrik cümleler kurmayı Öğrendiğim gün Savaş Sorgulanabilirlik kazandı Beynimde Ve güzel savaşları Kötü şiirlere sattım Sırf Mephisto'mun Gönlü olsun diye ... Senide sırf bu yüzden Sevmiyorum artık Ruhumu arsız fareler Kemirmesin diye Sana Alaturka sevda sözleri Söyleyemiyorum diye Evet sadece bu yüzden Sevmiyorum artık seni ... Kılıcım kırıldı işte Denizi gördüğümde Elimden düştüğü yerde Yazık ne kadarda zarifmiş Oysa ben Bütün demir kalpleri Onunla sökmeyi tasarlıyordum Yerlerinden ... Karşımda gittikçe büyüyen İbrişim düğümleri İskender'i ne çok özlüyorum Şimdi bilseniz ... Belki çiçekler çizseydim Mızrağımın üstüne Şiirler yazsaydım Göğsüne boydan boya Mesela şöyle ÖZEL bir şiir: 'Elbet bir hinlik vardır Seni sevişimde eyy Kanıma çakıllar karıştıran İSYAN' ... Seni; Beni; Mızrağıma şiirler yazmaktan Alıkoyduğun için Sevmiyorum işte ... Denizi gördüm evet Ama sadece o kadar Demirden kalpler Denizle onarılmazki... Ağustos 2002 |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|