www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 08-31-2007, 10:06 PM   #1
Shekil
Uzman ®
 
Shekil Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: Cezaevi ¿
Mesajlar: 2,547
Teşekkür Etme: 16
Thanked 27 Times in 23 Posts
Üye No: 43364
İtibar Gücü: 1863
Rep Puanı : 3450
Rep Derecesi : Shekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond reputeShekil has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Balıkçılar yarın 'vira bismillah' diyor

Türkiye'de avlanan balık miktarının yaklaşık yüzde 80'inin elde edildiği Karadeniz'de, geçen sezon avı bol olduğu için çok ucuza satılan ve kısa süren hamsi avı nedeniyle umduğunu bulamayan balıkçılar, yeni sezona dönük hazırlıklarını sürdürüyor.

Karadeniz'de 1 Mayısta başlayan av yasağının ardından teknelerindeki eksikleri tamamlayan, bakım ve onarımı yapan, ağlarını sezona hazır hale getiren balıkçılar, hava koşullarının uygun olması halinde yarın denize açılacak.

Karadeniz'deki 7 bini aşkın tekne, istavrit ve palamut ile başlayacağı balık avını, kasım ayından itibaren hamsi avıyla sürdürecek.

BALIKÇILARIN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Balık avı için denize açılacak balıkçı teknelerinin, Tarım ve Köyişleri Bakanlığından alınmış ruhsat teskeresi bulunması gerekiyor. 2 yıl süreli olan ruhsat teskeresinin süresi dolan balıkçıların, Tarım İl Müdürlüklerine başvurması gerekiyor.

Aynı şekilde teknelerde çalışan personelin de ruhsatlarının olması, 5 yıllık vizesi dolanların ise yenilenmesi gerekiyor.

Karadeniz'de 1 Eylülden itibaren başlayacak gırgır avcılığında ağların derinliğinin 160 metreye karşılık gelen 90 kulaçtan fazla olmaması gerekirken, su derinliği 18 metreden az olan yerlerde balık avcılığı yasak.

Orta su trolü ve dip trolü olmak üzere ikiye ayrılan trolle avcılık yöntemiyle 15 Nisan-15 Eylül tarihleri arasında balık avlanamıyor.Orta su trolü ile balık avının yapılabilmesi için su derinliğinin 18 metreden az olmaması gerekirken, dip trolünde kıyıdan itibaren 3 mil içinde av yapılması yasak.

Karadeniz'de balıkçıların 12 ay boyunca avlamalarının yasak olduğu balık türleri de bulunuyor. Bunlar, beni balığı, büyük camgöz köpekbalığı, deniz alası, deniz atı, deniz kaplumbağaları, mevsim balıkları, pervane balığı, güneşlenen köpekbalığı, kırmızı ve siyah mercan, yağlı balık ve yunus.

Avlanan balık boylarının ise hamsi için 9, istavrit için 13, palamut için 25, barbunya için 13, kalkan için 40, lüfer için 14, levrek için 18, kırlangıç için 18, uskumru için 20, kolyoz için 18 santimetreden küçük olmamalı.

Kurallara uymayan balıkçılar hakkında Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca yasal işlem uygulanıyor
__________________
'' Efsaneler Olmez , Shekil Degistirir ''
Shekil çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:34 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.