![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Affet sevdim
tesadüf müydü aramadan bulmak Yoksa bulduğumuz kişide mi arıyorduk aşkı? Boş verdim Ben alıştım da, seni bu kadar çok sevmeme Omuzlarımdaki melekler şaştı Ve bir bilsen, yokluğunda ne uykularım kaçtı Kenar mahallenin fakir sokağında, oyuncakları kırıldı diye annesinden dayak yemiş masum bir çocuğun Gözyaşlarını biriktirdim sana... Gidersen ağlarım belki Ama sen hep gül Gözlerindeki güneş batmasın yeterki... Tabiata inat, Hiçbir çiçeğe benzemeyen bakışların her an beynime kazılır. Söylesene, sen şiir olmuşken, sana şiir mi yazılır... Mecnundan nasihat aldı yüreğim Ferhat tan kuvvet Seni bu şiir rahatsız ettiyse, ne olur beni affet
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dostumdan başka düşman tanımadım, bir de sen sevme.
Daha sevda türküleri söylemeden terk edeceksen eğer, Sarılmadan darılacak, kanmadan kandıracak Ve yanmadan yakacaksan, ben yokum! Oyun değil aşk dediğin koyun değil yar dediğin, güdüleceksem eğer, yanına kalmaz kâr dediğin. Şımarma bakışlarımdan, kördüğümdü sende gördüğüm Aşk değil prangaydı yüreğime ördüğüm. Hep terk edildi fedakârlığım, gittiler işte sonunda, Boşunaymış hepsinin uğrunda defalarca öldüğüm. Şimdi git; dokunma benim derdime Sen serçe parmağına ilk baharlar konmuş yeni bir sevda bul kendine.
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilir misin ufuk dedikleri şeyin ucunda hiçbir şey olmayan bomboş bir hayal olduğunu
Sever misin yinede,kanar mısın bile bile Ben kandım. En erken ben geç kalırdım Son aşkı kaçıranlar arasından. Peşinden koşsam aptal Ucundan tutsam kara sevda Ve dokunsam ağlayacak kadar platonik bir sarhoştum. Yalnızlığımın tek tanığıydı seyyar satıcılardaki kitaplar. Hep ön sözlerinde âşık olurum bilinmez bir aşka Tanıdığım gözlerde yabancılaştıkça Kendi kalabalıklarından çıkıp Başkalarının yalnızlığını rahatsız eden Tüketmeyi icad etmiş tembel bir şarkı, Yeni sevdalarımın hayalini kuruttu. Yinede sevdayla başlardım her yeni güne Gözlerimde gelincik, ağzımda kırlangıç Kucağımda ay ışığı yetiştirip, Bahçesinde melek büyüten cennetimin Doğmamış güneşine vurulurdum... Şimdi, Kim o demeden özlemlerimin kapısını açıp Yanlış aşklara yeltenen zavallı bir kalbin esiri olduğumdan beri, Sahte bedenlere girip müebbet cezası yemiş ruhlar kadar özgürlüğe muhtacım. Ve anladım ki, Hangi mutluluğa çeyrek kalsa saatler Yine oraya toplanacak bütün menfaatler.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Olurda ecele âşık olursam senin yerine
Darılma sakın, Bastığın toprağı andırır gözleri Ölürde, meleklere sarılırsam ince belin yerine Kıskanma sakın, Taptığım kokunu andırır bedenleri Gelirde, bir kuş olup konarsam pencerene, Özleme sakın, Yuvamdır yalnız geçen akşamların. Ve bir buse bırakırsam yaralı gülüşüne, Şaşırma sakın, Onlar, gözyaşlarının memleketinden hediye Bırakırda geri dönersem geldiğim yerlere, Uyanma sakın, Tekrar gireceğim rüyalarına...
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değişen ben değilim bakışlarındaki kış
Çaresi çaresizliğinde gizli Vazgeçmeyi akıl edememiş vazgeçilmişliğimin Adının yarısı kadın iken kopmak zordu senden Gel sök gök kuşağının rengini kalbimden Aç musluğunu gözyaşlarımın Boya çığlıklarımı kırmızıya Aldat! Anlat hayallerime yalanlarını, Ağlat Senki merhabaların katili Benki bir baltayla sap arasında mekik dokumuş Berduş ve serseri Soyadımla birlikte söylenen resmi bir adım olmadı belki Ve kuru aşkımın yanına katığım Sevdim seni, sadece sevdim Ruhundaki sevda atığım Güneşe palto giydirip kış resmi çizdiğimiz İlkokul masumiyetiyle tutulmuştum sana Şimdi anlıyorum güneşin neden üşüdüğünü Gözlerindeki zifiri karanlıklara bakınca Hep kâğıtlara seni çiziyorum kış yerine Üşüyen ise yüreğim. Sımsıkı tutunup senden arta kalanlara Düşümün düşkünlüğüymüş, Düşüncesizce seni düşleyişim diye avunuyorum Cesareti kadar ürkek Korkaklığı kadar medenî Dün kadar kül Sevgi kadar gül Olmaya hazır bir tomurcuğu, gidişinin ayak sesleriyle ürpertip Kaktüs çiçeğine sevdalanmasıyla Susuzluğa karşı meydan okuduğu çaresizliğinde yitirdim Gidişin belkide Damarlarının cellât kırmızısı maviliğinden çıkıp Hüzzam kokulu yaraların kabuğunda filizlenmiş En zamansız zamanların vaktini çalmış Vakitsiz bir Azraillin mesaisidir Kim bilir belkide aşk Sevildiğin kişiye acı çektirmektir. Bu yüzden ne yapsanda vazgeçemiyor Ve beni unuttuğun yerinden öpüyorum. Bir kalem alırsın eline, şiir yazmak için Kramp girer yüreğine Veremezsin hissettiklerine biçim...
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir sevda mektubunun son satırına nokta koymadan önce,
Bir kaç kadeh şiir içtim bu gece Nefretini üzerime çakarak yağan, sensizliğin sağanağına tutuldum Her damlasında biraz daha kuruyor hayallerim İliklerime kadar sinmiş, bir unutulmuşluğun hüznü.. Dört tarafı yalnızlıkla çevirilmiş bir ızdıraba yalan sarısı yaprakları döküldükçe ve ezdikçe deli yangınların Ufkumu kanatıyor, gül yüreğindeki diken.. Bu kaçıncı sensizliği söndürüşüm kül tablalarında Bu kaçıncı savruluşum göz yaşlarımın dalgalarında Şimdi bir tebessümün amortisi kalır geriye Ve tutmamış bir aşkın mayası, benden sana hediye.. Bir kaç kadeh daha şiir içip, körkütük şair olsam Hangi nakarata sığar ki sevdan Gözlerinin dibindeki uzaklardayken nasıl anlatabilirim ki yüreğimdeki gökyüzünü.. Şimdi utangaç bir isyan teselli eder, senden vaz geçen öfkemi Zimmetine geçirdiğin yarınlarım yüzünden Güneşlerim hep düne doğdukça, Kimyasal bir aşkın izlerini taşır yüreğimdeki kabuk tutmamış yaralar Ve bir olasılık gelip, beynimin kapısını aralar. Ya aşk evrim geçirdi, ya da ECELİN adı zaten aşktı...
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi cennet bulutu getirdi,
Yüreğime damlayan yüreğini Hangi firari akıllar göremedi, Bakmaya doyulmayan güzelliğini Hangi uğultu fısıldadı, Kulağıma merhametini Bana mı geldin! Gökyüzü sandığım, odamdaki tavana konmuş bir karasinek, Ne kadar yıldızsa, o kadar parlaktı benim geleceğim. Sesi soluğu kesilmiş sevinçlerimin merhemi, Ve olmayan yarınlarımın ümidi olmak için mi geldin? Bana mı kaldın! Gelmişsin artık haydi gir yüreğime Uyandırma elvedalarımı Basma kuru dallarına terkedilmişliğimin Yoksa yine bana kesilir bu sevdanında faturası Ödeyemez meteliksiz kaderim. Gördüğünde kör olmak, yandığında kor olmaksa aşk Bu kör yangınıyla sana biriken beden Hasretinle her gün kalp ağrısıyla sevişsede yeniden Merak etme, Birgün bile sormayacak Neden! Ama gideceksin biliyorum. Aslında sen, Ucuz bir şarabın en pahalı hayaliydin Tütünümün dumanındaydı saçların Bir çay bardağını kavradığımda hissederdim İnce belini, sıcak tenini, şeker dilini Birazdan doğar güneş Başlar savaş kaldığı yerden Birazdan gelir bir nefret Kovar beni kalbindeki yerimden... Şimdi ölü kuşlar satılır yüreğimin tezgâhlarında Kanadında yarım kalmış bir umut Gözlerinde ise bu sevdayı unut sözcüğü... Doğma güneş, doğma. Bırak hayalim sevsin. Ben darağacıyım, nar değil Bu sevda, hasretime bile yar değil...
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hadi, gürlesin ağzından küfürler
Yağdır nefretinden yağmuru Sarmaş dolaş sustuğun belki de geleceği kustuğun o yalancı sarılışın, senin kadar yabancıymış bana. Hatırlıyorum da, bir ömrü paylaşmanın heyecanıyla her aşkı bize benzetir, her çocuğu sevdamıza büyütürdük. Oysaki büyütemediğim tekşey, bencilliğine gizlediğin sevginmiş. Her sen oluşumda, biraz daha benden sonralarına yaklaşırken gözlerinden kayan sevdamızın yıldızlarına dilekler tutup, bitmesin sarılışların diye, masum sandığım dudaklarına adaklar kondururdum. Bak, şimdi bir aşk ölüyor senin yüzünden. Merhametin kadar ıssız, yaşantın kadar sefil, görebildiğin kadar kör bir ömre kaybetmişliğinin kefili yaptın beni. Ve acıların hissesinden yangınıma bir pay, bir kül bıraktın. Sen gerçeklerin yalancısı, sevdaların yabancısı Terk etmeyi kar sayma sakın Bir gün gelir, sevdamın tokadı kalbinde patlar.
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dün başladı yine bugün
değişen hiçbirşey yok. Bir anlam veremediğim güneş doğdu yine alacasından çıkıp karanlığın. Zaten karanlıktım bende Ufkum gibi umudum gibi Bir dilim sevdadan uzak yaşadım hep zenginliğim gibi bencilliğim gibi. Birgün,bir ay,bir yıl geçse ne çıkar ömrümden sensizliği çıkaramadığım sürece gönlümden. Beni bırakıp,KAL dediğin yerden giderken Yanına hıçkırıklarımın telif hakkını alıp, tek celsede mutluluk boşayan hakimler gibi Yorgun aşkımın kaleminide kırdın... Gül yüzünü omuzuma yasladığın anları, sevinçlerini susarak öptüğün dudaklarımı, o hiç bitmeyecek dediğin sevdaları, vicdanının topraklarına gömüp kaderimizi silerek gittin... Senden geriye kalan bu baş ağrısı,bu boş şişeler, Karşıt iki fikir gibi, her tartışmanın sonunda mağlup olsalarda sevgine, Tek ortak çaresizlikleriydi seni beklemek... Gitme Daha yağmur yağacaktı çatımıza Gitme Melekler konacaktı balkonumuza Gittin Hiçbir mahcubiyet asaletin kadar sefil etmedi beni Gittin Ruhu hasta,şairi yasta ihtiyar bir şiir bıraktın Bittim Hiçbir karanlık gidişinin gölgesi kadar zifiri ölümlerin arefesine savurmadı beni. Bittim Öyle yakınımki ölüme, yinede söylemeyin gülüme...
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Herhangi bir ülkenin, herhangi bir insanı olsalarda
Her çocuğun ana dilidir ağlamak Beni bir kez güldürmedin ya Demek ki ben seni, doğarken sevmişim! Terk edilmeyi hak edecek kadar masumdum Çünkü; benim aşklarımın hiçbirinde, domuzdan elde edilmiş herhangi bir katkı maddesi olmadı ve sana yazdığım hiçbir şiirde, sanal aşk uygulaması yapılmadı! Ben seni, bağıra bağıra sevdim... Her çocuğun ana dilidir ağlamak Söyle; sen doğarken ağlamadın mı! Resmi kıyafetlerin kılığına girmiş, karakteri sahte *******de sayısız, saygısız insanların saygı duyduğu, yürekten cebe inmiş aşkların banknotunu, çoktan tedavülden kaldırmıştı azrail kimse farkına varamadı Söyle; sen doğduğunda aşklar kaç paraydı! Öğrendiğime pişman olacağımı bilmiyordum, öğrenmeyi öğrenmem gerektiğinde. Geç öğrendim! Aşk bulunan değil, sadece aranan birşeymiş ! Hiç bir ülkenin hiçbirinde sevgi kalmadı! Olsun Ben aşığım, mesleğim göze almaktır ölümü Çok geç artık sana değil, senden daha masum bir Cellata verdim gülümü...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|