![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
1. kat için malzeme listesi: 3 adet orta boy domates 1 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2. kat için malzeme listesi. 2 adet orta boy kabak (soyulmadan 1 parmak eninde halka doğranmış) 3. kat için malzeme listesi: 2 su bardağı temizlenmiş, yıkanmış kabuksuz midye (ya da dondurulmuş midye) 4. kat için malzeme listesi: 1 su bardağı pirinç varsa: 10-12 adet kiraz domates Ayrıca: Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım su bardağı et suyu (yada yarım su bardağı sıcak su içine 1 adet et suyu tabletini atıp, kullanabilirsiniz). TARİF Geniş bir güveç veya derin ve geniş bir kabın altına küp doğranmış domates ve ince kıyılmış maydanozları yerleştirelim. Tuz ve karabiberini serpiştirelim. Sonra üzerine ikinci kat olan yuvarlak doğranmış kabakları yerleştirelim. Şimdi sıra, yıkanmış midyeleri üçüncü kat olarak sıralamaya geldi. İsterseniz her kat malzemeyi yerleştirirken hafifçe tuz ve karabiberi de serpiştirin. Artık son kat olarak, yıkanmış kiraz domatesleri de koyalım. En sonunda zeytinyağını gezdirip, et suyunu ilave edelim. 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirip, ılık olarak servise sunalım. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|