www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:30 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Jambonlu Enginar

MALZEMESİ
5-6 adet ayıklanmış enginar
1 adet limon suyu
1 çay kaşığı tuz
10-12 dilim herhangi bir cins janbon (jamon serrano)
1 adet büyük boy kuru soğan (ince yemeklik doğranmış)
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı konserve bezelye (ya da haşlanmış bezelye)
Ayrıca: 1 çay kaşığı tuz ve 2 adet haşlanmış katı yumurta

TARİF
Önce enginarları dörde bölelim ve üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle bir tencereye yerleştirip, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. İçine enginarlar kararmasın diye limon suyunu ve tuzunu da ekleyip, haşlanmaya bırakalım. En fazla 20-25 dakika sonra pişip, iyice yumuşayan enginarları süzüp, bir kenarda beklemeye alalım. Bu arada geniş bir tavaya zeytinyağını koyup, ince kıyılmış soğanları ekleyip 1-2 dakika kadar kavuralım. Hemen üzerine küp küp yani kuşbaşı et formunda doğranmış salamları katalım ve 1-2 dakika daha birlikte soteleyelim. Şimdi de haşlanmış ya da konserve bezelyeyle beraber haşlanmış enginarları ekleyip, şöyle 2-3 dakika karıştıralım ve altını söndürelim. Tuzunu serpiştirip, servis tabağına alalım. Yanına dilimlenmiş katı yumurtayla süs yapıp servise sunalım..
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:09 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.