www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:30 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Limonlu Pratik Karides

MALZEMESİ
2 su bardağı dolusu haşlanmış ufak karides (veya dondurulmuş karides)
1 adet limon suyu
1 çay bardağı sızma zeytinyağı

SOSUN MALZEMESİ
Sos Katalunya:
2 dilim bayat ekmek (kepek ya da çavdar ekmeği olmasını tercih ederim)
Yarım su bardağı eski kaşar peyniri rendesi veya parmesan peyniri
(aslında bizim Mihalıççık peynirini robotta, ince bulgur taneleri haline gelinceye kadar çekerseniz aynı parmesan peyniri tadını yakalayabilirsiniz. Ama kapalı bir kavanozda buzdolabında saklamak şartıyla)
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

TARİF
Öncelikle 20-25 cm çapında ya da 25-30 cm boyunda fırına dayanıklı bir kap bulalım. Ya da herhangi orta boy fırın kabı da olabilir. Şimdi Katalunya sosu hazırlamak için derin bir tabağın içine, robotta çekilip, neredeyse un gibi tanelenmiş ekmekleri ekleyelim. Üzerine rende peynirimizi, tuz ve kırmızı pul biberi, karabiberini ilave edip, maydanozlarla beraber hepsini karıştıralım.
Fırın kabımızın içine zeytinyağından 2-3 damla kadar damlatıp karidesleri üzerine yayalım. Limon suyumuzu karideslerin üzerine gezdirelim. Yukarıda hazırladığımız katalunya sosunu kaşıkla karideslerin üzerine serpiştirip, kalan zeytinyağını da en üste gezdirip, fırına verelim. 175 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında en fazla 7-8 dakika kadar pişirip, sıcak sıcak servise sunalım.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:39 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.