![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8781
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
4 adet orta boy enginar (temizlenip, limonlu suda bekleyecek) 6 parça el kadar çıkarılmış levrek filetosu (yani kılçıkları tamamen ayıklanmış ve el büyüklüğünde bölünmüş) Kızartmak için: 1 çay bardağı sıvıyağ SOSUN MALZEMESİ 5 yemek kaşığı mayonez 1 su bardağı ılık su 4 yemek kaşığı çok ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet limonun suyu TARİF Önce bir teflon tavaya sıvıyağı koyalım ve birer parmak kalınlığında dilimlediğimiz enginarları çevirerek iyice kızartalım. Kızaran enginarları delikli kepçeyle süzdürerek alalım ve bir servis tabağının altına yerleştirelim. Aynı yağda levrek filetolarını önlü arkalı kızartalım. Kızaran fileto levrekleri kızarmış enginarların üzerine sıra sıra dizelim. Öte yandan sos için mutfak robotuna mayonez, su, maydanoz, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 1-2 dakika çekelim. En sonunda bu sosu balıkların üzerine gezdirerek servise sunalım. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|