![]() |
![]() |
#1 |
Forum Müdavimi
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 46 Thanked 10 Times in 10 Posts
Üye No: 44467
İtibar Gücü: 1827
Rep Puanı : 2556
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() DTP Genel Başkanı Demirtaş, Hamburg’da gazetecilerin sahte çürük raporu davasıyla ilgili sorularını yanıtladı. Demirtaş "Basında ’yakalama, arama emri var’ diye laflar dönüyor, bize resmi arama emri ulaşmadı" dedi.
ALMANYA’da bulunan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Hamburg Üniversitesi’nde ’Kürdistanlı Üniversiteliler Derneği’ tarafından düzenlenen "Türkiye ve Kürt sorunu" konulu panele katıldı. BİZE ULAŞMADI Sahte çürük raporu davasına adı karışan Demirtaş panel öncesi basının sorularını yanıtlarken, "Basında "yakalama, arama emri var" diye laflar dönüyor, bize herhangi bir resmi arama emri ulaşmadı. Bu nedenle bu sorulara muhatap olmak istemiyorum. 17 Aralık tarihine kadar Avrupa çeşitli konferanslara katılacağım. Bu tarihe kadar Avrupa’da olacağım" dedi. Panel öncesi Sosyal Demokrat Halkçı Derneği üyesi Kayserili Süleyman Kayhan, Demirtaş’a "Sayın Demirtaş, ben de Kürdüm ama Türkiye’de 27 farklı etnik kökenin barış içinde beraberce yaşamasını istiyorum. Kendimi Türk vatandaşı olarak görüyorum" dedi. Demirtaş, düzenlenen paneli örnek göstererek, "Size tamamen katılmıyorum, ama Türkiye’de böyle bir panel düzenlenmesi düşünülemezdi. Sizler burada dilinizi kullanabiliyor, televizyonunuzu kurabiliyorsunuz. Türkiye’de Kürtler sizin burada sahip olduğunuz haklara ne yazık ki sahip değil" diye konuştu. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|