www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-02-2008, 01:06 PM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı

WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 70
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2553
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Varsayılan Yüzde Beş Şansızlık

Ağzında oluşan yaraların ardından bir hafta içerisinde görme yetisini kaybeden 12 yaşındaki Burhan Günay'ın, yetişkinlerde görülen Behçet hastası olduğu belirlendi. Zamanında uygulanan tedavi Günay'ın kör olmasını engelledi.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yetişkin Çocuk Servisi Şefi Dr. Murat Hızarcıoğlu, Behçet hastalığının daha çok yetişkinlerde görüldüğünü, bütün hastalar içinde ancak yüzde 5'inin 20 yaşın altında olduğunu bildirdi.

Dr. Hızarcıoğlu, “çocuk buraya geldiğinde birçok hastalıktan şüphelendik, yaşı küçük olduğu için Behçet hastalığı önce aklımıza gelmedi. Ardından yaptığımız tahlil ve tetkikler sonucu çocuğun Behçet hastası olduğunu gördük. Bu kadar erken fark edilip kontrol altına alınması çocuk için büyük şans” diye konuştu.

Çocuğun bağışıklık sistemini güçlendirecek tedavi uyguladıklarını, hastalığın baskılayıcı etkilerini azaltmaya çalıştıklarını ifade eden Dr. Hızarcıoğlu, “hastalığın bundan sonra çocuğun başka bir sistemini de baskılaması mümkün, ancak sürekli kontrol ettiğimiz için çocukta kalıcı bir etki bırakmasını önleyebiliriz” dedi.

Günay'ın görme ihtimali çok düşük olmasına rağmen göz doktoru Rana Malatyalı ile birlikte hareket ederek, ortak tedavi belirlediklerini anlatan Dr. Hızarcıoğlu, sevindirici bir şekilde tedaviye yanıt vererek görmeye başladığını söyledi.

“BÜYÜK ŞANS”

Dr. Rana Malatyalı da Günay'ın Behçet hastalığına bağlı olarak gözlerinin içinin iltihaplandığını ve görme yetisi kaybettiğini ifade etti . Dr. Malatyalı, “Burhan'ı ilk gördüğümde hiç görmüyordu, bu durumuna çok üzüldüm. Yetişkin çocuk servisindeki arkadaşlarımızla sürekli birlikte hareket ederek Burhan'ın bağışıklık sistemini güçlendirdik, görme yetisini kaybetmesinin ardındaki nedeni araştırdık. Teşhis sonrası uyguladığımız tedavinin ardından onda on oranında görmeye başladı” diye konuştu.

Çocuğun yeniden görmeye başlamasını büyük bir şans olarak değerlendiren Dr. Malatyalı, bu seviyede görme kaybının tedavi edilmesinin, ender rastlanan bir durum olduğunu kaydetti.

Burhan Günay ise önce ağzında yaralar çıktığını, sonra birden bire görmemeye başladığını belirterek, “ağzımdaki yaralar acıyordu ama çok önemsemiyordum, sonra bir gün görmemeye başladım. Çok korktum, hemen hastaneye götürdüler. Şimdi görmeye başladım en büyük isteğim okuluma geri dönmek ve doktor olmak” dedi.

Baba Hasan Günay ise “oğlum tedavi olmasaydı kör olacaktı. Şu anda düzenli olarak her hafta kontrole gidiyoruz. İnşallah bir sorun çıkmaz ve oğlum seneye okuluna geri döner” dedi.

Anne Selvi Günay, en büyük sıkıntılarının sosyal güvencelerinin bulunmaması olduğunu bildirdi
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:19 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.