www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-15-2008, 12:26 AM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı
 
WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70
Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Sebzeli Şiş Sarma

Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
2 Adet kabak
2 Adet patlıcan
2 Adet salçalık kırmızı biber
3 Dilim kızarmış ekmek
10-12 Adet yeşil zeytin
2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
5-6 Çorba kaşığı zeytinyağı
Kıvırcık yaprakları
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra kurulayın.
* Kabak ve patlıcanları uzun ve ince dilimler halinde kesin.
* Üzerlerine tuz serpip, 15 dakika bekletin.
* Salçalık kırmızı biberi ince şeritler halinde dilimleyin.
* Ekmek dilimlerinin kabuğunu keskin bir bıçakla alıp, içlerini ufalayın.
* Zeytinleri doğradıktan sonra ekmek içleri ile karıştırın.
* Biber dilimleri, peynir, tuz, karabiber ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, karıştırın.
* Fırının üst ızgarasını ısıtın.
* Patlıcan ve kabak dilimlerini yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın.
* Her dilimin üzerine ekmek ve biberli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirip, rulo şeklinde sarın.
* Ruloları şişlere değişimli olarak dizin.(bir kabak rulosu, bir patlıcan rulosu gibi)
* Izgarada 10 dakika kadar sık sık çevirerek pişirin.
* Kıvırcık yapraklarını yıkayıp, iyice süzün ve servis tabağına yerleştirin.
* Üzerine hazırladığınız sebze şiş sarmalarını yerleştirin ve kalan zeytinyağını gezdirin.
* Sıcak olarak servis yapın.
* NOT : Sebzeleri elektrikli ızgara veya hafifçe yağlanmış teflon tavada da kızartabilirsiniz.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:52 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.