![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Malzemeler
Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 2 Adet kabak 2 Adet patlıcan 2 Adet salçalık kırmızı biber 3 Dilim kızarmış ekmek 10-12 Adet yeşil zeytin 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 5-6 Çorba kaşığı zeytinyağı Kıvırcık yaprakları Tuz, karabiber Hazırlanışı * Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra kurulayın. * Kabak ve patlıcanları uzun ve ince dilimler halinde kesin. * Üzerlerine tuz serpip, 15 dakika bekletin. * Salçalık kırmızı biberi ince şeritler halinde dilimleyin. * Ekmek dilimlerinin kabuğunu keskin bir bıçakla alıp, içlerini ufalayın. * Zeytinleri doğradıktan sonra ekmek içleri ile karıştırın. * Biber dilimleri, peynir, tuz, karabiber ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, karıştırın. * Fırının üst ızgarasını ısıtın. * Patlıcan ve kabak dilimlerini yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın. * Her dilimin üzerine ekmek ve biberli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirip, rulo şeklinde sarın. * Ruloları şişlere değişimli olarak dizin.(bir kabak rulosu, bir patlıcan rulosu gibi) * Izgarada 10 dakika kadar sık sık çevirerek pişirin. * Kıvırcık yapraklarını yıkayıp, iyice süzün ve servis tabağına yerleştirin. * Üzerine hazırladığınız sebze şiş sarmalarını yerleştirin ve kalan zeytinyağını gezdirin. * Sıcak olarak servis yapın. * NOT : Sebzeleri elektrikli ızgara veya hafifçe yağlanmış teflon tavada da kızartabilirsiniz.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|