![]() |
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2549
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Malzemeler
Mutfak Zorluk 2 Süre 40 dk. Kaç Kişilik 4 Yöntem 4 Adet iri kabak 300 gr haşlanmış tavuk göğüs eti 2 Adet salatalık 4-5 Dal roka 1 Adet limon suyu 3 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı * Kabakları temizleyip her birini 4 eşit parçaya kesin ve içlerini çıkarın. * Roka yapraklarını yıkayıp, süzün. * Haşlanmış tavuk etlerini didikleyin. * Salatalıkları soyun ve çekirdekli kısımlarını çıkarıp, zar şeklinde doğrayın. * Salatalık, tavuk eti ve kabak içlerini karıştırın. * Hazırladığınız bu karışımla kabakları doldurun. * Düz bir tencerere dizip, üzerini örtecek kadar su ilave edin. * 1 Çorba kaşığı zeytinyağı ve tuz ilave edip, orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayana dek pişirin. * Limon suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. * Kabaklar yumuşayınca ateşten alıp, servis tabağına dizin. * Üzerine 1 kepçe yemek suyu ve hazırladığınız limonlu karışımı gezdirerek dökün. * Roka yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|