www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-10-2008, 06:57 PM   #1
Tilki_Andre
Forum Aşığı
 
Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: ¢αкαℓ.ηєттєη
Yaş: 31
Mesajlar: 4,929
Teşekkür Etme: 235
Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2449
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Wink Kılıç Buğulama

Kılıç Buğulama
(4 Kişilik)
Malzeme:
½ kg kılıç balığı (kuşbaşı olarak dilimlenmiş)
2 adet domates
4 adet çarliston biber
1 adet kuru soğan
½ demet maydanoz
½ adet limon
1 su bardağı zeytinyağı
½ küp kesme ºeker
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız kılıç balığını kuşbaşı halinde (şişlik) doğrayın (veya bu işlemi balıkçınıza da yaptırabilirsiniz). Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendirin.
Çarliston biberlerin kapaklarını kesip çekirdek yuvalarını çıkartın ve boylamasına üç ila dört parçaya doğrayın. Soğanı ince halkalar halinde kesin.
Zeytinyağını bir kaba alıp kızdırın. Kuşbaşı balıkları biber ve soğanla birlikte 3 ila 4 dakika kadar çevirerek pişirin. Bilahare küçük küpler halinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 2 dakika daha pişirin ve 1 su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Kesme şeker ve limonun suyunu ilave edip altını kısın; kapağını kapatarak 10-15 dakika daha pişirin.
Buğulamanın çok sulu olmamasına dikkat edin. Eğer suyu fazla ise suyunu çekene kadar orta ateşte pişirmeye devam edin. Kıvamına gelince ateşi kapatıp üzerine ince kıyılmış maydanozu serpip 10 dakika kadar dinlendirin.
Sıcak servis yapınız.
Not:
Bu yemek ana sıcak yemek olarak servis edilebileceği gibi soğuk meze olarak ta sunulabilir.
Tilki_Andre çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:41 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.