![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -"annecigim,o kadar değiştin ki,eski annem oLmandan korkuyorum.."
psikoLojik görüşmeLerden sonra yumuşak hoşgörüLü bir anne olmuştu gercekten...cocukLar biLir,çocukLar anLar..duyguLarıyLa öyLesine aLgılar Ki cocugu yanıLtmak kandırmak oLmaz... "biLiyor musunuz"diyordu anne,"çocuğumun sözleri beni hem üzdü hem sevindirdi.kızan,azarLayan,cezaLandıran anne oLmak istemiyorum artık."cocukLarının sorunLarının gerisinde çoğu kez anne ve babaların sorunLarı yatar.bu nedenLe çocukLa yapıLan görüşmeLer uyguLanan psikoLojik testLer ve oynanan oyunLardan sonra aiLeyLe uzun uzun görüşmek gerekir.duyguLu bir anne çabuk kızan bir baba onLarında anne,baba ve kardeş sorunLarı...tüm geriLimLer çocukta patlar... Bazen de çocuk hiç farkında oLmadan aileyi birbirine düşürür: -babaanne cadoLoz ne demek? -niçin sordunki yavrum? -annem dün "cadoLoz yine geLir bugünLerde"demişti de büyükLer kimi zaman cocuğu özeL sırLarına ortak ederLer.baba eşinin kendi izni oLmadan sokağa çıkmasını istememektedir.annesioğLuna sıkı sıkı tembih eder: -aman yavrum baban sorarsa bugün hep evdeydik;tamam mı?seni deniz kenarına dondurma yemeğe götüreceğim. şöyLe bir çıkıp hava aLırLar.baba akşam eve geLir.geLir geLmez çocuk kapıya yöneLir.anne eLiyLe"sakın söyLeme" işaretini verir.çocuk bir türLü başka konu buLamaz annesi gözüyLe"cık dışarı" işaretini verir,oda değiştirir çocuk.biraz sonra sofraya otururLar çocuk bir soLukta: -baba,ben bugün hiç dondurma yemedim.baksana nasıl karnım aç masanın aLtından annesinden bir cimdik yer.birden yükseLtir sesini: -dondurmacıya gittik demedimki ben sahiLe gittik de demedim niye cimdikLiyorsun beni? keşke herkes çocuk oLsa yaLan dolan girmese aiLeye babaLarda gereksiz yasaklar kısıtLamaLarLa bu durumu yaratmasaLar.özgür düşüncenin özgür payLaşmanın ve hoşgörünün oLdugu yerde yaLana gerek kaLmas. üsteLik anne de baba da örnek oLacakLardır cocukLarına yalnızca sözLeriyLe degiL davranışLarıyLa..yaşamı payLaşmaLarıyLa..birbirLerine oLan sevgi ve saygılarıyLa... düzeLmemek de iyi davranmamak da direnen büyükLer vardır.bir türLü değiştiremezsiniz biraz oLsun dinLese kendi kendini gercekten görebilse küçük bir ışık yanacaktır beLki yine de çoğu kez insanoğLu kendi kendisini görmemek de direnir.duygusaL körLük,kişiLik körLüğü gibi birŞeydir bu.. iyi niyetLi ve aydın kişi kendisindeki yanLışı görüp düzeLtmeye hazır oLan kişidir.aydın insan bağnaz oLmayı sevmez.çoçukLarını seven büyükLerde duyguLarını kör eden bağnazLıktan vazgeçmeLidirLer.sevgi ışığı varken iLLede karanLıkda kaLmakta niçin direnmeLi.ÇOCUKLAR KARANLIKLARI HİÇ SEVMEZLER... SUNA TANALTAY |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|