![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8780
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ABD'de yapılan bir araştırma, eğitim düzeyi arttıkça, kalp-damar hastalıklarının görülme oranının azaldığını ortaya koydu. Araştırmacılar, eğitim ile başta kalp-damar hastalıkları olmak üzere bazı hastalıkların görülme sıklığı ve ölüm oranı arasında bir bağlantı olduğunun daha önce yapılan araştırmalarda saptandığını, ancak eğitim düzeyi ile damarlarda kalsiyum birikmesiyle kendini gösteren kalp-damar hastalıkları arasındaki ilişkinin az bilindiğini belirttiler. 15 yıl boyunca 2 bin 913 kişinin incelendiği araştırmaya, yüzde 45'i siyah, tümü Amerikalı ve 18-30 yaş arasındaki denekler katıldı.
ARAŞTIRMA YAPILDI Katılanlardan 128'i ortaöğretimi bitirememiş, 498'i lise diploması almaya hak kazanmış, 902'si üniversitede eğitim görmüş ancak bitirmemiş, 764'ü üniversite diploması almış ve 621'i yüksek lisans ya da daha üst düzey bir diplomaya sahip olduğu belirtildi. Uzmanlar, araştırmanın başlamasından 15 yıl sonra koroner damarlarda kalsiyum birikiminin olduğu hastaların oranının yüzde 9'dan biraz fazla olduğunu, ancak birikimin ortaöğretimi bitirmemiş kişilerde, yüksek lisans diplomaya sahip kişilere oranla 4 kat fazla olduğunu bildirdi. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|