![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8763
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Edirne Belediyesi'ndeki yolsuzluklarla ilgili yapılan Arasta operasyonunda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Ahmet Özal, Anavatan Partisi'nin Genel Başkanlığı'na talip olduğunu açıkladı.
![]() Edirne Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Ahmet Özal, ilk kongrede Anavatan Partisi Genel Başkanlığı'na aday olacağını açıkladı. Türkiye'nin geleceğinden endişe duyduğu için siyasete gireceğini ifade eden Özal, Erkan Mumcu ile görüştüğünü ve genel başkanlıktan çekilmesi gerektiğini söylediğini anlattı. İstanbul Hilton ParkSA Otel'de basın toplantısı düzenleyen Ahmet Özal adaylığı ile ilgili şunları söyledi: "Hiç kimseye söylemeden önce Mumcu'ya partinin ilk kongresinde genel başkanlığa aday olacağımı söyledim. Daha sonra teşkilatlarla görüşmeye başladım. Onlar da beni aramaya başladılar ve bir anda parti içinde bir kaynama oldu. Şu anda delegelerin yüzde 90'ından fazlası genel başkanlığa adaylığımı koymamı istiyorlar. Dünden beri 60 ilden ve ilçelerden genel başkan olun diye telefon geldi. Biz çalışmalarımıza başladık." TANSU ÇİLLER GELECEK Demirel'in misyonunu tamamladığını ANAP'ın ise henüz misyonunu tamamlamadığını belirten Özal, "Babam 2. Değişim Programı'nı uygulamayı düşünüyordu. Ancak şimdiki ANAP yönetimi bunu yapmak bir yana Demokrat Parti ile birleşmeyi planlıyor. Bu Anavatan'ın kapısına kilit vurmak anlamına gelir. Hesaplarına göre seçim için birleşecekler ve daha sonra partinin başına Tansu Çiller'i getirecekler. Bun bu işe 'Hayır' dedim. Açık ve net bir şekilde diyorum ki ben ilk kongrede genel başkanlığa aday olacağım. Ne zaman siyasetle ilgili bir şeyler söylesem başıma tuhaf işler geliyor. Gözaltına alındıktan sonra adaylığımı söylememdeki amaç da benim bu işten vazgeçmediğimi birilerine ifade etmektir" diye konuştu. SİYASİ OLABİLİR Özal, Edirne'deki operasyonda kendisinin sorgulanmasının nedeni olarak da, "Olaya karışan iki kişiyi tanıdığım için benim bilgime başvurdular. Suçlu olsaydım beni salmazlardı" dedi. Özal, konunun siyasi olabileceğini de ima ederek, "Ne zaman siyasetle ilgili bir şeyler söylesem başıma tuhaf işler geliyor. Gözaltına alındıktan sonra ANAP'a adaylığımı söylememdeki amaç da benim bu işten vazgeçmediğimi birilerine ifade etmektir" şeklinde konuştu. Edirne'ye köfte yemeye gittim Ahmet Özal, hayatımda sadece iki defa Edirne'ye gittiğini ifade ederek, "Son gidişimin nedeni de meşhur köftesinden yemek içindi. Benim bu olayla ilgili tek ilişkim söz konusu ihalelerde yer alan iki kişiyi tanımış olmamdan kaynaklanıyor. Bunun dışında hiçbir ilgim yok. Olsaydı zaten şu anda aranızda olmazdım" dedi. Özal, konunun yargıda olduğunu ve en sağlıklı sonucun yargılama sonunda ortaya çıkacağını dile getirdi. Özal, kendisinin sanık olarak değil şüpheli olarak savcılığa çağrıldığını ifade etti. Siyasete girmemi kimse engelleyemez 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, siyasete ne zaman ayağını atsa bir yerlerden darbeler geldiğini öne sürdü. Özal, “Bunları çözüyoruz, bunları da çözeceğiz. Bu şudur; kim iseniz beni engellemeye, durdurmaya çalışan, beni durduramayacağınızı ve benim bundan vazgeçmeyeceğimi onların iyi anlaması içindir. Mesajdır onlara” diye konuştu. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|