www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-20-2008, 02:03 PM   #1
Tilki_Andre
Forum Aşığı
 
Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Feb 2007
Konum: ¢αкαℓ.ηєттєη
Yaş: 31
Mesajlar: 4,929
Teşekkür Etme: 235
Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2451
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Wink Bamyali Tavuk


Malzemeler :
750 gr bamya
Tuz
1/2 su bardağı sirke
2 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
500 gr kemiksiz, but kısmından tavuk
4 adet orta boy domates
2 adet sivribiber
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı limon suyu
--------------------------------------
Hazırlanışı :
Bamyaların baş kısımlarını koni biçiminde kesin. Bol kaynar suya sirke koyup bamyaları bu suda 1-2 dakika haşlayıp süzün. Süzdüğünüz bamyaların üzerine soğuk su ilave edip tekrar süzün.

Tavuk etlerini kuşbaşı biçiminde doğrayın. Bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları pembeleştirin. Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika karıştırarak yağda çevirin. Domateslerin çekirdeklerini çıkartıp küçük doğrayın ve tavuk etlerine ilave edin. Bamyaları başları yukarı gelecek şekilde tencerenin içine dizin. Sivribiber, tuz, limon suyu ve ortasından ikiye ayrılmış soğanı bamyaların üzerine yerleştirip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte bamyalar bırakacakları suyu çekip hafif sararıncaya kadar 10-15 dakika pişrip kaynar haldeki et suyunu ilave edin. Bamyaların üzerine ağırlık yapması için bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın ve ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.
__________________
:wink:
Tilki_Andre çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:32 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.