www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 03-21-2008, 04:26 PM   #1
jockeя
Administrator

jockeя Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 20
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi : jockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond reputejockeя has a reputation beyond repute
Varsayılan JİTEM’ci eski uzman çavuşa 14 yıl sonra 30 yıl hapis 21MART

JİTEM’ci eski uzman çavuşa 14 yıl sonra 30 yıl hapis

21 Mart 2008Özgür CEBE, DHADiyarbakır’da, eski uzman çavuş Gültekin Sütçü’nün talimatıyla, 14 yıl önce PKK itirafçıları ve korucuların kaçırdığı iddia edilen, kaçırmadan 15 gün sonra cesedi bulunan Şerif Avşar cinayetiyle ilgili dava sonuçlandı. Diyarbakır 3. Ağır Ceza’daki duruşmaya, Sütçü katılmadı.

LAKABI ’MÜDÜR’ Müdahil avukatlardan Sezgin Tanrıkulu, "Korucular, ’Müdür’ diye hitap ettikleri kişinin emriyle bu olayı yapmıştır. Devletin verdiği emir ve yetkileri kullanarak verilen talimatla kaçırılan Şerif Avşar, işkenceyle öldürüldü. Sanığın JİTEM adlı gizli örgütün üyesi olduğu sabittir" diye konuştu. Mahkeme, Başbakanlık Teftiş Kurulu eski Başkanı Kutlu Savaş’ın hazırladığı Susurluk Raporu’nda da yer alan cinayetle ilgili sanığı, ’Kasten adam öldürmek’ suçundan 30 yıl hapse çarptırdı. Heyet, olayın vahameti nedeniyle hiçbir indirim uygulanmamasına ve diğer indirimlere de yer olmadığına hükmetti.

Ölmemek için vurdum

ŞERİF Avşar’ı kaçıran korucular ve PKK itirafçısı, 1998’te yargılanmış, çeşitli hapis cezalarına çarptırılmışlardı. Gültekin Sütçü, Bulgaristan’dan yurda giriş yaparken 2006 yılının Aralık ayında yakalanmıştı. 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Avşar’ın katili korucu Ömer Güngör, cezaevindeyken cinayetle ilgili TBMM İnsan Hakları Komisyonu eski üyesi Sema Pişkinsüt’e şu ifadeyi vermişti: "Jandarma, korucu ve itirafçılarla Şerif Avşar’ı kaçırıp uzman çavuşun emriyle öldürdük. Beni çağırıp ’Bu adamı vuracaksın’ dediler. ’Niye vurayım’ dedim. ’Ya vuracaksın, ya da seni öldürürüz’ dediler. Ölmemek için adamı vurdum."
jockeя çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:51 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.