![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Oct 2005
Teşekkür Etme: 120 Thanked 157 Times in 93 Posts
Üye No: 2098
İtibar Gücü: 1646
Rep Puanı : 9080
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() HUYLARIN OYUNU
Dünya yaratılmadan önce iyi ve kötü huylar ne yapacaklarını bilmez vaziyette dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar ve her zamankinden daha fazla canları sıkkın oturuyorken: Saflık ortaya bir fikir atmış: "Neden saklambaç oynamıyoruz?"... Ve hepsi bu fikri beğenmiş. Çılgınlık bağırmış: "Ben ebe olmak ve saymak istiyorum"... Ve başka hiç kimse Çılgınlık'ı arayacak kadar çıldırmadığı için, Çılgınlık bir ağaca yaslanmış ve saymaya başlamış. 1, 2, 3,... O saydıkça, iyi huylarla kötü huylar saklanacak yer aramışlar; Şefkat ayın boynuzuna asılmış; İhanet çöp yığının içine girmiş; Sevgi bulutların arasına kıvrılmış; Yalan bir taşın altına saklanacağını söylemiş ama yalan söylemiş çünkü gölün dibine saklanmış; Tutku dünyanın merkezine gitmiş; Para Hırsı bir çuvalın içine girerken çuvalı yırtmış. Aşk, kararsız olduğu için nereye saklanacağını bilmiyormuş. Bu bizi şaşırtmamalı çünkü hepimiz Aşkı saklamanın ne kadar zor olduğunu biliriz... Ve Çılgınlık 100'ü saydığı anda, Aşk sıçrayıp güllerin arasına girmiş ve saklanmış ... Ve çılgınlık bağırmış: "Önüm, arkam, sağım, solum sobe, geliyorum!", ilk önce Tembellik'i görmüş çünkü enerjisi yokmuş. Sonra Şefkat'i ayın boynuzunda, İhanet'i çöplerin arasında, Sevgi'yi bulutların arasında, Yalan'ı gölün dibinde ve Tutku'yu dünyanın merkezinde, hepsini birer birer bulmuş, sadece biri hariç. Umutsuzluğa kapılan Çılgınlık'ın kulağına Haset fısıldamış: "Aşk'ı bulamıyorsun çünkü o güllerin arasında saklanıyor." Çılgınlık çatal şeklinde bir tahta bir sopa almış ve güllerin arasına saplamış, saplamış, saplamış, ta ki yürek burkan bir haykırış onu durdurana kadar. Ve haykırıştan sonra, Aşk elleriyle yüzünü kapayarak ortaya çıkmış, parmaklarıyla kapadığı gözlerinden sicim gibi kan akıyormuş. Çılgınlık, Aşk'ı bulayım derken, heyecandan Aşk'ın gözlerini kör etmiş... "Ne yaptım ben? Ne yaptım ben? diye bağırmış. Seni kör ettim. Nasıl onarabilirim?" Aşk cevap vermiş: "Gözlerimi geri veremezsin. Ama benim için bir şey yapmak istersen, benim kılavuzum olabilirsin." ... İşte o günden beri, Aşk'ın gözü kördür ve Çılgınlık her zaman onun yanındadır.
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
Teşekkür Etme: 285 Thanked 300 Times in 86 Posts
Üye No: 2594
İtibar Gücü: 1974
Rep Puanı : 16049
Rep Derecesi :
|
![]() muhtesemmm....çok tesekkürler...
Ronaldinho Show Muhtesem müzik eşliginde... Daha büyügü var diyen varsa gelsin(Resimli) Erkekler Kadınlardan Ne Bekler??? (Resimli Anlatım) Hiç Nos Takılmış Bilgisayar Gördünüzmü? Kim 500.000 YTL İster (12.000 soru kapasieli ) Daha önce hiç >[KARINCA]< gördünüz mü? Atatürk ingiliz lorduna lafı oturtmuş... TÜrklerİn DÜnyaya İmzalari.......... ![]() Esprİlİ Erkeklerİn Özellİklerİ Yılın Fişi(tavsiye) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2005
Teşekkür Etme: 145 Thanked 408 Times in 212 Posts
Üye No: 602
İtibar Gücü: 2035
Rep Puanı : 29938
Rep Derecesi :
|
![]() süperrrrrrrsin
Tanıdıktı yalnızlık oysa Haklısın belki yanımda Hazırdım bu kez mutluluğa Nerden çıktı şimdi bu ayrılık Öyle boş öyle boş ki bu dünya Güneşim sandım seni oysa Girdabın içinde yaşarken Yakamoz yakamoz çakar aklıma Susadım sana tek bir nefeste Yaşadım aşkımı bir heveste Gözümün önünde durma n''olur Yaşamak öyle zor ki bu bedende Hadi yoluna eyvallah Mutlu ol gülüm işallah Sen geçen günün ardından Bi başına kalma inşallah |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2005
Teşekkür Etme: 53 Thanked 20 Times in 11 Posts
Üye No: 5844
İtibar Gücü: 1543
Rep Puanı : 1277
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() mükemmel bi yazii..eline saglikk...
n3iriyi cuma muçe n3aşa exti (gördünmü kardeşim nasıl gökyüzüne çıktın) hus mik trağodasen ham gzalepes (şimdi kim şarkılar söyleyecek bu yollarda..!) Güle güle Lazi Bere, kardeşimizdin kardeşimizsin kardeşiniz, sonsuza kadar.. -Trabzonspor bir "yol"dur.. -Peki bu "yol" nereye gider? -Hiçbiryere gitmez.."O" bir duruş biçimidir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 5 Thanked 18 Times in 14 Posts
Üye No: 3319
İtibar Gücü: 1461
Rep Puanı : 910
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() DUYGU ADASI;
Bir zamanlar , bütün duygular bir adada yaşarmış. Mutluluk,üzüntü, öfke , korku, kibir, zenginlik, bilgelik,sevgi...her türlü duygu bu adada olduğu için bu adaya duygu adası deniliyormuş. Ada sakinleri adanın birkaçgün içinde batacağı yönünde haberler almışlar. Önceleri şaka sanmışlar fakat durumun ciddi olduğunu farkedince adadan birer ikişer ayrılmaya başlamışlar. hemen her duygunun kendine ait kayığı yahut gemisi olduğundan adadan ayrılmak kolay olmuş onlar için. o yüzden kendisini yanına alacak birini bulana kadar mecburen adada kalmış. Ada gittikçe batmaya başlamış ve adadan ayrılan duygulara seslenmeye başlamış sevgi. ilk önce zenginliği görmüş ve seslenmiş; -zenginlik beni de alırmısın gemine? yatın her tarafında eşyaların, elmasların, altınların olduğunu gösteren zenginlik ona yer kalmadığını söyler. Zenginlikten vefa göremeyen sevgi oradan geçmekte olan kibiri görür ve onada seslenir.kibir sevgiye yelkenlimin fiyakasını bozarsın alamam cevabını vermiş. O sırada üzüntünün geçtiğini fark eden sevgi son çare onada seslenir ama üzüntü çok üzüntülü olduğundan onu fark etmez bile. tüm çarelerin tükendiğini anlayan sevgi adayla birlikte suya gömüleceğini düşünür. Sevgi ansızın bir ses duymuş; -Buraya gel sevgi, seni ben götüreyim Sevgi çok sevinmiş ve kendisine seslenen ihtiyarın bulunduğu kayığa dğru koşmuş. sevgi o kadar duyguya seslendiği halde ona yardım etmeyen duyguların aksine kendine yardım eden ihtiyara defalarca teşekkür etmiş. Ama duygu adasında o güne kadar hiç görmediği bu yaşlıya adnı bile sormayı unuttuğunu , ancak karaya varıp da vedalaşmalarından sonra fark etmiş. sonrada günlerden bir güm geldikleri bu yeni kara parçasında bilgeliğe rastgelince, ismini bile sormadığı bu kadirşinas yaşlıyı tarif edip ismini sormuş kendisine."O, zamandan başkası olamaz " diye cevap vermiş bilgelik. Çünkü; SEVGİNİN DEĞERİNİ EN İYİ ZAMAN ANLAR.
![]() |
#6 | |
Daimi Üye
Teşekkür Etme: 120 Thanked 157 Times in 93 Posts
Üye No: 2098
İtibar Gücü: 1646
Rep Puanı : 9080
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Aşk Oyunu | GhencThurk | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-15-2008 11:20 PM |
Aynanın Oyunu | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-28-2007 12:37 PM |
F1 Oyunu | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-16-2007 11:49 AM |
ask oyunu | Kéan aRs | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-25-2007 10:22 AM |
3 taş oyunu klasiklerden!! | Tilki_Andre | Oyun Download | 0 | 05-19-2007 09:39 PM |