![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acının Yüzünü Çiziyorum
Acının yüzünü yazıyorum Sivas boylarında, bağrımı yakan ateş Yazıyorum Çiziyorum Ateş çoğalıyor Gözlerimi acıtan, insanlık utancı Acının yüzünü çiziyorum Kor olmuş bağrım Yanıyor Yanıyorum için için Zalimin yüzünü çiziyorum Arsız, utanmaz, ahlaksız Hasret! :: Hasretim, gülümsüyor masumca Nesimi! .. canımı yakıyor tek ezgide Acının yüzünü yazıyorum Uzun, upuzun bir çizgi çiziyorum Yaşam ve ölüm Zalimin yüzünü çiziyorum Öyle arsız , utanmaz bakıyorki! .. Ben utanıyorum Ben karalıyorum, zalim çoğalıyor Ben karalıyorum zalim çoğalıyor.. Deniz ‘ i renklendiriyorum özgürce Nesin ‘i katıyorum en cesaretli dilinden Metin çekiyor kamerasına çizdiklerimi Çocuk heyecanıyla Acının yüzünü çiziyorum Yazıyorum Karalıyorum Ben karalıyorum, zalim çoğalıyor Mumcu sonsuzluğu ile yakıyorum acıyı Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adamın içinde bir memleket
Adamın içinde bir memleket Memlekette ela gözlü dilber Dilber’in yüreğinde sabırsız ulaşılmaz gökyüzü saflığı berraklığında sevdası Adam dilber’e Dilber uzaklara sevdalı... Yüreğinin sesini uzak sevdasına duyurmak için Rüzgara köle olmuş dilber.. Maden ocaklarını mesken tutmuş bağrı adamın Saçının telini sevdası uğruna yolmaya hazır dilber Ağlayan bulut...susuz toprak..sabahsız gece..düşsüz uykularda adam Baktığı suda cemalini gördüğü sevdası Duyduğu sesin yarin olması arzusu Her uykuda sevdalısına ulaşma umudunda dilber.. Çaresiz sevdasına kilitlenmiş adam Özlemlerini ses etmiş dilber Adam dilber’e Dilber uzaklara sevdalı Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Avuçlarında Nasır Tutmuş Yalnızlığı
Orta çağ şatosunun bahçesinde Sarı salkımların solmaya yüz tutmuş yaprakları arasında Kemerli pencerelerin sessizliğinde Gecenin koynunda kaybolmuş kemancı! .. Özlemle dokunuyor kemanına Coşuyor sarı yapraklar, gece sessizliğinde Kabarıyor salkım salkım! .. Hırçın ağlıyor Ağlıyorlar Mevsimsiz yağıyor kemancı tarihe Param parça dağılıyor Üşüyen özlemlerini, kayboluşlarına bırakıyor Avuçlarında nasır tutuyor yalnızlığı Ne geçmiş ne gelecek İçindeki boşluğa haykırıyor kemancı Tek tınıda dokunuyor sevdaya Yarin yüzü! .. Gülen gözleri! .. Sevdanın ateşi Sevdanın dili oluyor kemanı Her tını, bir göz yaşı Akıyor geceye dolu dolu Çalıyor kemancı Gözlerini yummuş geçmişe Sabaha küs Avuçlarında nasır tutuyor sevdası Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayaklanmış dilimde ne kadar ayrılık türküsü varsa
Ayaklanmış dilimde ne kadar ayrılık türküsü varsa Bana isyanda dilim Sana sevme demiştim; Der gibi.. Terk etti gülüşüm,gülen gözlerim yüzümü Sensizliğin acısına eklendi Bensiz Ben Bana ne gerek sevmek! .. Bu kahrolası sancı kör etti beni Bak görüyormusun neler ettin bana? .. Sana demiştim; Yolun yarısından dönme diye. Gör bak ne haldeyim Sana tutsak oldu beynim,ellerim.. Dilimdeki türkü Yürek atışlarım Saçımın teli Hepsi sensin.. Hangi çizgime dokunsam bir sen çiziliyor Gözlerime örülmüşsün..bakmak istemiyorum Seni kendimden kıskanıyorum Hayalim..gerçeğim..alışkanlığım..bağımlılığım.. Herşeyim olmuşsun... Öyle bir zamanda gel ki; Dönüşün bende son bulsun.. Sabahın ayazında gel usulca Seninle başlattığım ufuklarıma ver güneşini Acıyı,yaşanmamışlığı.. Sensiz olan ben’i Bırakma yolda.. Öyle bir zamanda var ki yanıma! .. Sevginin vazgeçilmezini tat dilimden Sevmenin kutsallığını gör Öyle bir zamanda gel ki..gelişin bende son bulsun... Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BELKİ BİR GÜN
Belki bir gün; deyip yeniden başlıyorum seni özlemlerle beklemeye Yorgun bedenime aldırmadan Umarsız duyumsamazlıklarına rağmen Seni..beni sıyırmışım bizlikten İki ayrı bizden bir ruh beden oluşturmuşum Karşımda duruyorsun Öylesine sarhoşki seninle ben! .. Ne günün getirdiği yorgunluk seni düşünmesine engel Ne yetişmesi gereken koşuşturmalarında geçtiği yollarda Senlik düşünceleri bırakmasında Hiçbir deprem sarsmıyor sensizlik kadar.. Bakışları çocuk Bakışları cesur Bakışları uzak..özlem kaynıyor Sevgiye susamışlık akıyor yüzünden Düşünceden kırık gözleri Belki Belki bir gün, deyip Beklemelerde kalıyor Umutsuz..umutla Belki bir gün Resmindeki güler yüzünü okşayan ellerinden sevgi okşamalarının sıcaklığı.. sevgiye acıkmış..sevgine sığınmış..avuçlarından sıcaklığının bırakılmasını özlemlerde... karşımda inatla..sabırla beklemelerde seninle..ben.. Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Seninle Konuşmayı Özledim
Çakıltaşım Deniz kokulum Kalabalığım Sessizliğim... Ben seninle konuşmayı özledim.. Savruk kelimelerini Sınır tanımaz cümle kurma kıvraklığını Çılgın rüzgara kapılıp Ortalığı kasıp kavuran uzun sohbetlerini Özledim.. Çocuklar gibi etrafında dolanıp Hikayeler anlatmayı sana, Koşup boynuna sarılmayı Sarılmayı ve sımsıkı yüreğime almayı Özledim.. Seninle türküler söylemeyi özledim Bölük pörçük birkaç kelimeden oluşan Bir türküden diğerine kaçar gibi kovalamalarımızı Özledim.. Ve ben.. Seninle tarihi özledim.. Ufak ufak geçmişimizden avucumuza aldığımız; Canımızı acıtan Yüzümüzü güldüren Tarihimizi konuşmayı özledim.. Ben seninle ! .. Çocuk olmayı..delikanlı olmayı..kadın olmayı..anne olmayı..adam olmayı.. Ben seninle konuşmayı özledim.. Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beni rüzgarına al annem
Ölüm ve yaşam..hangisi önde.. Beni rüzgarına al annem Ölüm beni bulmadan Sakla beni sıcaklığında Yüzüm aydınlığını yitirmişse,sana hasretimden annem Kalmışsam *******i masalarda meze niyetine,çaresizliğimden annem.. Düşmüşsem peşine bir katil suratlının,kimsesizliğimden annem.. Sen al beni rüzgarına ölüm beni bulmadan.. Ses olmuş kimsesizliğim,kadehlere vurmuş pervasızca.. Düğüm düğüm atılmış kör talih alnıma Ölüm önümdeki kadehte ayak diretmiş Yaşam yorgun bitap düşmüş Çaresiz vurmuşum utangaçlığımı şuh kahkahalara... Al beni rüzgarına annem... Al ki canımı yakan yaşam kokusu gitsin üzerimden Al ki ölümün zehir tadı geçsin dilimden.. Sakla annem beni koynundaki rüzgarına Kimsesizliğimi uzak tutsun rüzgarın.. Sar beni kokunla annem içimdeki acının kokusunu yok etsin rüzgarın.. Saçlarıma ver rüzgarını,dokunuşun tel tel okşasın beni Yüzüme sür rüzgarını annem,aydınlansın yüzüm Bağrıma bırak rüzgarını,sensiz geçen yüzyıllık kimsesizliğim,acının çocuğu gibi dökülsün rüzgarına.. Al beni rüzgarına annem..ölüm beni almadan.. Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BİLİNMEZİM BENİM...
Benim olan,bilinmezim Benim neyimsin bir bilsem Gece ani uykumdan uyandıran kabusum mu... Yokluğundan,titrediğim özlemlerim mi... Gül bahçemde bakmaya doyamadığım menekşem mi... Neyimsin bir bilsem.... Sesine hasret kaldığım, çok sevdiğim türkü mü... Yüzüne hasret kaldığım, ilkbaharın eşsiz güzelliği mi.. Bilinmezim Gel bu gece annem ol Girivereyim sinene Kokuna... Gömüleyim sıcak bağrına Döküvereyim içimi...... Gözlerime örülmüş bu ağlamanın ayıbını sökercesine Yılların birikmişliğini ilmek ilmek akıtayım... Sen gel bu gece babam ol Sığınayım güvenli sevgine Gökyüzündeki yıldızlar kıskansın bana vereceğin sevgi yüklü ışığı.. Gel sen içimdeki bilinmezim HERŞEYİM OL.. Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kadın
bir kadin çantasinda son umutlari.. otobüs duraginda bilet gisesi misali mihlanmis duvara.. geçen otobüslere bakiyor ama bakislari otobüsleri delmis uzaklasmis uzaklara.. gördügü durak..görmek istedigi uzaklar.. kimbilir belki görmek istedigi çantasinda tasidigi umutlari..kadin durak.. kadin otobüs. .kadin yanindan geçen adam..kadin çocuk. .beyni baska görüyor,yorgun bedeni oldugu yere çakili kalmak istiyor. beyin ve beden çatisiyor.. gözleri yanindan geçen çocugun elindeki balonlarda.. bir an balon olup uçmak hayalinde.. ayaklarinin dibinde hizla sürünen karincalarda. .karincalara karisiyor.az ilerde bagiran adamda.. kadin ses oluyor.. kadin yol oluyor.. kadin asili tabela.. yorgun bitkin..kadin hersey oluyor..hersey kadin oluyor.. elindeki bileti uzatiyor.. çantasindaki umutlarini düsüncelerine karistirip örtüyor üzerine..kivriliyor koltuguna.......... Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitsin artık anaların yürek acısı
Kim dindirecek bu ananın yürek acısını Yüreği bölünmüş binlerce parçaya O na duvar dibinde rastladım Hüzünlü..acıyla düşünürken Öylece oturuyordu.. Sert kaya parçası gibi Tıpkı yüreği gibi..beyni gibi..teni gibi.. Kaskatı kesilmiş..donuk bakışları.. Nereye baktığını görmeden..öylece bakıyor Çekip gitmiş yıllar önce oğlu.. Ne bir ses..ne bir haber..,şehit oldu oğlum..öpüp koklayamadım gül tenini.. Okşayamadım.. “ana saçlarımı dola parmaklarına “diyen ipek saçlarını..diyor yüreğinde öyle bir yangın var ki ananın.. yüzüne vurmuş yangının koru keşke alabilsem yangınını kim dindirecek bu ananın yürek acısını kim nasıl geçecek gül kokulu oğlunun yerine... bitsin bu acı bitsin artık.... Vartolu Asmin |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|