![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() -Sarikamis Sehitlerini Anarken-
Tipinin hızına ayak uydurup, Boranın içine dalmıştık oğul*... Karların üstüne konup oturup, Kardan adam gibi olmuştuk, oğul... Erzurum’da bölük bölük bakıldık, Köprüköy,Azap’da yıktık, yıkıldık Soğuk ateşlere yandık yakıldık, Ara-bir çaresiz kalmıştık, oğul... Sağdan soldan asker gayret gösterdi, Kim bahtını böyle bahtsız isterdi? Kader ağlarını tipide gerdi, Karakış’ta kına çalmıştık, oğul.... Yeniköy,Handere,Çambar Dağı’nda Çakırbaba-Bardız yolu sağında, Kimin ne var ise dağarcığında Parça parça azık bölmüştük, oğul... Allahekber sisli,soğuktu o gün, Benizler donuktu,soluktu o gün, Şehitlik çıkılan doruktu o gün, Son rekât namazı kılmıştık, oğul... Yürürken ayakta donanlar vardı, Çok gece, gündüzü sis tipi sardı, Her taraf borandı,her taraf kardı, Çoğumuz donarak ölmüştük, oğul... Biz bize sarılıp öyle ısındık, Soğanlı,Çamurlu,Kumru’ya sındık, Yalvardık Allah’a, ona sığındık, Biz bizle cenneti bulmuştuk, oğul... Elbette paşalar memnun değildi, Şehitler orduda yekun değildi, Aslında gökyüzü yere eğildi, Yere göğe öyle dolmuştuk, oğul... 90 bin hikaye, 90 bin hayat, Tarihin talihi oldu kabahat, İzzet’li Enver’in suçu yok fakat, Dört yandan ölmeye gelmiştik, oğul... Nihayet bahara çevirdik kışı, Biz olduk dağların solmaz nakışı, Bir yürek yaparak Sarıkamış’ı Bu vatan uğruna solmuştuk, oğul... Bugün o dağlarda çiçekler gâni, Şahitler diyor ki: vallah,billahi, Şehitler konuşur, dinler Senani, Ölüme her defa gülmüştük, oğul... Duyup işitenler hayret dediler, Bu nasıl cesaret,gayret dediler, Tarihe şan verdi,şeref verdiler, Ölmeyi bilmiştik, bilmiştik oğul… 24.12.2004 Gürsoy Solmaz
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 13 Şehidimize
Vay kahpe dölü vay Vay azgın k…k.. Bu, bu kadar kolay, Sen ettin ben kaldım… Cüretin var demek, Öyle mi? Peki sen Ne ve kimsen? Neyi hak etmiyorsun? Ve sen ne diyorsun? Yok… Bunun çaresi, Alçaklığını bilmek, Ve kökünden silmek.. Adi, asalak Şerefsiz alçak.. Ancak son nefesin, Son hamlendir; Gör de bak.. O şehitlerin ahı, Tutacak vallahi, Kaypak çakal:! Sanma ki hep böyle, Sırtını sığayacak, Pohpohlayacaklar; Senin daha görecek, Ne felaketlerin var… Bu millet ve bu yurt, Senin gibilerine duvar; Benim gibilerine mezar; Olmuştur..O sebeple Yüzyıllardır kalmıştır.. Hin sünepe, yapay insan Pisliksin, ********* mahlûk Kaybolup, soğulacaksın O kanla boğulacaksın.. Olsa da acım, hüznüm çok İntikam alacağım günüm çok Dağa taşa sor da bak Çok yakındır; gör de bak… Aziz şehit rahat uyu, Allah biliyor; Onlardaki korkuyu, Ne bastıracaktır? Bu millet onları susturacak Onlara kan kusturacaktır… Gürsoy Solmaz
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 14 Şubat
Sevdalıyım yalan yok; sevdiğimsin doğrudur Kaç yıldır bekliyorum, hala içimde hatta… Beyaz karlar kadar ak, küheylanca dorudur.. Ben her gün seviyorum; sanma 14 Şubatta… Sevdalınım ilk aşkım, sen baharım kışımsın Dağ çiçeği sevdamsın, hayalimsin düşümsün.. Yeşil renkli gölgende beyaz karlar kadar hür Aşıkımsın kardelenim,hayal arkadaşımsın… Gürsoy Solmaz
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 14 Şubat İçin
Toplayıp, çıkarıyor:çarpıyor, bölüyorum.. Her düşüncem seninle,doldukça doluyorum… Sen ki artık ben oldun,ben ki artık seninim… Seni alıp veriyor; ve seni Soluyorum.. .Bugün için değil yar:ömürlük SEVİYORUM… 14 Şubat 2005 Gürsoy Solmaz
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 19 Mayıs
-Samsun'dan Erzurum'a- Artık bundan sonra aydın dimağınız, Özgür bayrağınız, Artık bundan sonra dostu düşmanı tanı Anlat bu yazılan destanı Ben artık, sizim; bizim Ben bahtı aklaşmış Karadenizim Gençliğim bilsin, okusun İlk adım attığım Samsun… İlk adım attığım Samsun, Yetirdi beni bahara yaza, Bir aort damarı kadar ritmik vurusuyla O yazın kucak açan sıcaklığı gibi, Havza… Ve hani Ferhat’ı Şirinle buluşturan kader varya O vuslat bahçeleriyle dolu Amasya… Ufukları Bir tan vakti kadar aktı; O aklık sönmeyen şafak kadar mutlaktı… Çünki milletin geleceğini yine millet kurtaracaktı Saçları ağarmış bir dulun; umudu olan Anadolu’nun, Yürek evleklerinde dile gelen dualar ve niyaz Vatan bir bütündür parçalanamaz… Denilen hemşehriler diyarı Erzurum… İşte o yazın baharı Erzurum… Artık mahal yok yeise yasa Şair sevdası kadar belleklerde sevgi dolu Sivas’a Yürürken yüreğimdeki haz Dilimdeki avaz Merhemi olacaktı o yaranın Yüreği olacaktı Ankara’nın Allah’ın lütfüdür bu toprağı vatan yapmak Türklere Bu hevesi tattırdı bir kere Yürek verdi, umut verdi; hem cesaret, cesamet Her yanını hamiyet, her yanını yar köşesi bin kıymet Yediğimize tat, içtiğimize lezzet Şeker,bal,kaymak, tuz Bu sebeple kutludur; Türkiye’me 3 temmuz… Umut tütmüştür artık her ocakta, her bacada Bir ihtiyarın sözü rehber oldu; Ilıca’da Palandöken dikliğiyle ey dikilen Dadaş yar… Bar oynayan dağların mertliğiyle Dadaş yar… Seni hemşehri yapan bu diyar hislerine his oldu O muştulu savaşa Dadaşça kavis oldu İşte bugün o günün hatıra defterinden Satırların okunup anıldığı aynı gün İşte bugün o günün anıldığı övgünün Söylenip anlatılan sevdasıdır; sesidir İşte bugün: o günün böylesi ifadesidir…. Tarihi yapmak kadar, elbet yazmak da gerek, İşte bugün yazılan tarihten imrenerek; Yürüyorken ileri; Ey Erzurum’a hemşehri, ey mazluma dil olmuş, ey burda sivil olmuş Bu Dadaş diyarında, göz üstüne kaş olan Bu Dadaş diyarında, Dadaşla Dadaş olan, Pervane gönüllerin Kemal olan halısı bu vatan sevgisinin en yaman sevdalısı bu gün sana, bana ve bize nihayet hepimize… Zamanın sefasıdır,tarihin vefasıdır… *** Ey ata ocağının, Ata evladı gençliği, Sende bulmak ne şeref, bu vefa bu dinçliği… *** Öğün, çalış ve güven geleceğin senindir Bu parola ile tükenmesin umudun… Bu sebeple bu günün yürekten kutlu olsun 19 Mayıs yine, bir yine mutlu olsun Gürsoy Solmaz
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 19 Mayıs Bugün
Bugün 19 Mayıs Türkeli,Türk yurdunda Yad yaban olamayız Tarihin tirendinde Dizili akın akın Neler yazar bir bakın … Kerkük’te avaz oldum, Türkü olup çağırdım... Azerbaycan-Rusya’da... Şirin dildim bağırdım... Sibirya’da üşüdüm Kar oldum, ayaz oldum... Türk-Eli’nde çiçek açtım. Bahar oldum, yaz oldum... Uygur, Kırgız, Özbek’im... Bir sevdaya naz oldum... Yedi kat derinlerde... Kök salmışım, iz oldum... Medeniyet sattım hep, Göze geldim, söz oldum... Avrupa’ya ayak bastım, Macar, Bulgar, Uz oldum... Hürriyete iz oldum... Balkan’da, Trakya’da... Misal derler dünyada Türk ruhu,Türklük yolu Şahittir Anadolu ..... Tarihte birinciyim... Türkoğlu Türk genciyim... Nabzımızda mazimiz, Bir iksir gibi atar.. Onlar nedir, biz kimiz… Yazar, tarihler yazar Kutlu olsun ki bize, Herkesle kıstastayız… Mutlu olsun ki bize, Bugün 19 Mayıs… …. Gürsoy Solmaz
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 19 Mayıs Gençlik Bayramı
19 MAYIS GENÇLİK BAYRAMI Cumhuriyet yolunda durmadan koşuyoruz 85 yıl aşkına gururla coşuyoruz, Fikri hür, vicdanı hür neslin gerçek adıyız Bu ilkeyi yürekte, gönülde taşıyoruz Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Zamana talip olduk, girerken bu yüzyıla, Yurtta, cihanda barış; budur bize pusula, Öğrendikçe geçmişi kuvvet dolar içimiz Milli birlik içinde el-eleyiz, kol-kola Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk, yolumuz Onun izi Bu sevinçle, inançla hoşgörünün adıyız Biz soylu bir ulusun Türk adlı evlâdıyız, Dalgalansın diyerek rüzgar olduk bayrağa Temeliyiz bu günün, yarının maksadıyız... Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Her zorda, her kolayda nabzımızı yokladık, Aydın yarınlar için ufkumuzu akladık, Yükselen yeni nesil diyen Atatürk’ü biz... Gönlümüzde yaşattık, içimizde sakladık... Nakış Nakış işledik göğü, yeri, denizi Önderimiz Atatürk yolumuz onun izi Bu vatanın uğrunda al bayrağın alıyız, Kökü mazide olan bir ağacın dalıyız, Şanla, şerefle varız; her yanda, her tarafta Fikri hür, vicdanı hür, irfana sevdalıyız... Nakış nakış işledik göğü, yeri, denizi, Önderimiz Atatürk, yolumuz Onun izi Çizilmiş hedefimiz çağdaş uygarlık diye, Koşalım arkadaşlar daha da ileriye, Atatürk’ün kurduğu ilk ve son Cumhuriyet Sana, bana ve bize hem teslim, hem hediye Nakış nakış işledik yeri, göğü denizi Önderimiz Atatürk, yolumuz Onun izi. Gürsoy Solmaz
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 23 Nisan Sİzin
İnanın ki çocuklar, En güzel bizim ülke.. Güzellikler bizde var; Borçluyuz Atatürk’e 23 Nisan bizim, Egemenlik günümüz… Çocukluk hepimizin, En yürekten türkümüz..... Öğünün ki çocuklar, En derin mazi bizde, İyilikler bizde var; Yazılır tarihimizde… Güvenin ki çocuklar; En güzel bizim bayrak... Güzellikler bizde var; Sevelim inanarak…. Çalışın ha çocuklar; Çalışmak üretmektir... Her şey çalışmakta var; Amaç çağa yetmektir… 23 Nisan sizin.. Çocuklar mutlu olsun, Bu bayram hepimizin, Herkese kutlu olsun Gürsoy Solmaz
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 27 Mayıs'ı Anlamadım
. Menderes - Zorlu - Polatkan anısına Bayram diye kutladık,matem tutup ağladık, Sebep: o, bu, şu dendi; şöyle...böyle efendim... Onlar kadar kimlerdi? hem hızmetkâr, hem sadık, Falan feşmekan oldu...kim haksızdı? haklı kim? 45 yıldır ben hâla, hiç anlamış değilim... Gürsoy Solmaz
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 29 Eylül
Allahuekber ne duman, Nuh’a bile dur dedin, Biz hepimiz Şeyh Senân, Diledik yol vermedin... Gazice durmak için, Çamlar göğe yükseldi, Tanrıya ermek için, Şehitler kış bilmedi... Her metrekaresine, Bir şehit düşmüyor mu? İşte böyle bir şeye Bu alem şaşmıyor mu? İşte şeref, işte şan, İşte şöhret, işte ün, Budur bizde anlamı, 29 Eylül’ün.... Gürsoy Solmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|