![]() |
|
Eskiler (Arşiv) Eski konular |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 281,268
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57896
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]()  
B12 vitamini eksikliği beyinde körelmeye neden oluyor. Zira B12, en çok et ve süt ürünleriyle balıkta bulunuyor. Bu gıdaları düzenli tüketmeyenler, hafıza sorunlarının yanı sıra kansızlık ve sinir iltihabı gibi hastalıklara da daha yatkın oluyor. Vejetaryen beslenme, hafıza üzerinde olumsuz etkilere neden oluyor. Oxford Üniversitesi’nde yürütülen bir araştırmaya göre et ve süt ürünleriyle beslenmeyenlerde hafıza yitimi ve erken bunama riski 6 kat daha yüksek. Oxford Üniversitesi’nde hafıza testleri ve beyin taramaları yöntemiyle yürütülen araştırmada uzmanlar, bunama ve hafıza kaybı ile B12 vitamini yetersizliği arasında doğrudan bir bağa rastladı. Bu noktadan hareketle uzmanlar, besin yoluyla yeterli B12 vitamini almayan kişilerin hafıza sorunları yaşama riskinin daha yüksek olduğu sonucuna vardı. Uzmanlara göre, özellikle vejeteryanler 6 kat daha fazla risk altında. Zira B12, en çok et ve süt ürünleriyle balıkta bulunuyor. Bu gıdaları düzenli tüketmeyenler, hafıza sorunlarının yanı sıra kansızlık ve sinir iltihabı gibi hastalıklara da daha yatkın oluyor. B12 eksikliğinin beyin körelmesi olarak da bilinen beyin atropisi arasındaki doğrudan ilişkiye dikkat çeken uzmanlar, sadece meyve ve sebze ağırlıklı beslenme tarzının sanıldığı kadar yararlı olmadığını söylüyor.
__________________
Buraya Kadarmış .. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|