![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağı Dağı
AĞI DAĞI Aşamadım Bilecik’in dağını, Yar eritti yüreğimin yağını, Dile geldi dertlerimin yığını, Ağı dağı alır mısın ağımı, Çözer misin bukağımı bağımı. Ağı dağı yaslı geldim yanına, Gurbet eller kasdeyledi canıma, Vâkıf oldun, hatırama anıma, Ağı dağı alır mısın ağımı, Çözer misin bukağımı bağımı. Varamadım Bilecik’ten saraya, Sıra dağlar giriverdi araya, Çare yok mu içimdeki yaraya, Ağı dağı alır mısın ağımı, Çözer misin bukağımı bağımı. Ağı dağı götürüyor yol beni, Savuruyor ilden ile yel beni, Çadır kursam taşa tutar el beni, Ağı dağı alır mısın ağımı, Çözer misin bukağımı bağımı. Rabia BARIŞ Ağı Dağı Pazaryeri Bilecik Rabia Barış
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlama Çocuk
AĞLAMA ÇOCUK Bak, gök yüzüne. Yıldızlar oynaşıyor. Bulutlar kaynaşıyor, Deniz mavi, toprak yeşil, Su berrak, hava sakin. Yüreğin gül bahçesi Sen de katıl bahara, Ağlama çocuk. Kafdağı seni bekliyor, Geç patika yollardan, Tutun çam dallarına Topla palamutları, Çöllerde dolaşma, Bulamazsın Leyla ‘ları Yol bir, hedef bir, Sen de katıl dualara. Ağlama çocuk. Böyledir bu alem, Bugün git yarın gel. Gelecek yıla kalır ümidin, Ümittir yüreği ayakta tutan, Sakın ümitsiz olma. Sarıl umuda, Sen de katıl sevdalara, Ağlama çocuk. Bak şu yatanlara, Yaş sırası yok, boy sırası var, Sorsan söylemezler, Çağırsan gelmezler, Yolcu yolunda gerek Sen de katıl hülyalara Ağlama çocuk. Görünmezler ülkesidir orası, Bekleşirler meçhule varan yerde. Kapı yok, pencere yok, Kimi kendi derdinde, Kimi gül bahçesinde. Zamanıdır, tefekkürün, Tutun hakikat ipine, Sen de katıl Yunus’lara, Katıl Mevlana’lara, Ağlama çocuk, ağlama... Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Gül
Ah gül, Sen de fanisin, ben de, Sen Peygamberi temsil edersin, Kokunda, renginde. Bense özlem içindeyim, Bir gönül gurbetinde. Ah gül. Seviyor, özlüyorum, Yollarını gözlüyorum. Götür beni gül, Götür gül-i rânâya, Kavuştur vuslatına, Götür gül. Yolunun yolcusuyum, Sevdalıyım şânına, Sevdalıyım gül. Bir kerecik nazar et, Kat sevgimi sevgine, Götür yüreğimi sevgiliye, Anlat dileğimi gül, Anlat, bimârım. Bimârım gül, Sen varsan, ben varım, Ah gül, sana hayranım. Narına, nuruna, esrarına Hayranım gül, Götür canı sevgiliye, Götür gül... Rabia Barış
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akıp Çağlayan
AKIP ÇAĞLAYAN Gönüldür gönülde gönül arayan, Gönüldür özünü Hakka bağlayan, Gönül imbiğinin sevgi pınarı, Hasret ırmağından, akıp çağlayan... Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Allah'ım
ALLAH'IM Aciz kulum,dost arayan, Sensin gönlümdeki yaran, Boş döner mi sana varan, Aman Allah’ım Allah’ım. Kapında büktüm belimi Sana uzattım elimi Zikrullah, söylet dilimi Aman Allah’ım Allah’ım. Yüreğimde odlar biter İçerimde duman tüter Bu hicranım cana yeter Aman Allah’ım Allah’ım. Mezhep te ayrılır kollar Seni özler yanık kullar Hakka çıkar bütün yollar Aman Allah’ım Allah’ım. Sığınırım rahmetine Kabul eyle himmetine Acı rasül ümmetine Aman Allah’ım Allah’ım... Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Almıyor
ALMIYOR Yine coştu gözyaşlarım durmuyor, Yavrum gece uzun sabah olmuyor, Bebeğim derdime derman aradım, Boşa koydum dolmaz dolu almıyor... Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anam
ANAM 23-11-2006 Almanya Kime söylesem derdimi, Geri bana döndü anam. Nice saklasam halimi, Kor içimde yandı anam. Hüzün düştü melalimden, Kimseler bilmez halimden, Sır vermedim ahvalimden, Herkes mutlu sandı anam. Hazan değdi yaprağıma, Suzan düştü toprağıma, Kış dolandı ayağıma, Sandım kanım dondu anam. Gözyaşım matemli indi, Korku yüreğime sindi, Gayrı acılarım dindi, Bağrım suya kandı anam . Gönül yorgun ben yorgunum, Sevda yorgun ben sürgünüm, Duygu yorgun ben durgunum, Yol son, durak sondu anam. Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara
ANKARA Ay gibi doğarken Anadolu’dan, Çiçeği burnunda ildin Ankara. Alınca komutu büyük Atadan, Nice tabuları deldin Ankara. Doğudan batıya açıldı yolun, Dikenler içinde şahlandı gülün, Kuğulu parkında mor başlı sülün, Hakkınla bugüne geldin Ankara. Aydost, Yaylasından Çamlığa çıktın, Dikmen, sırtlarından meşale yaktın, Keklik pınarından çağlayıp aktın, Orman çiftliğinde beldin Ankara. Pembe güller Botanikte açtılar, Kırlangıçlar kanat vurup uçtular, İşgalciler bölük bölük kaçtılar, Sensiz olunmuyor bildin Ankara. Şanına yakıştı kızılca hamam, Haymana, Nallıhan bütünlük tamam, Seyran bağlarında salınır sunam, Ozanlara ilham oldun Ankara. Gölbaşında dostluk bağı kurulur, Çubuk barajında sular durulur, Yirmi üçte başkent mührü vurulur, Meclis’i Ali’ye güldün Ankara. Kara günler bitti ortam yatıştı, Bağımsızlık hür gönülde tutuştu, Bülbüllerin gül dalında ötüştü, Zafer güneşine tüldün Ankara. Hacı bayram veli dua kapındı, İlimle irfanla sağlam yapındı, Tüm Türkiye yollarına akındı, Ününü Cihana saldın Ankara... Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ankara 2
ANKARA 2 Ankara mutlu şehir, Mutlu umutlu şehir, İllerin doruğunda, Ata komutlu şehir. İncedir Beypazarı, Değmesin el nazarı, Vefalıdır yazarı, Armut u tatlı şehir. Çubuk kurar turşuyu, Dillendirir çarşıyı, Pazar tutar karşıyı, Saygılı utlu şehir, Kuğulu park nazende, Taksim yapar sazende, Cumhuriyet izinde, Güzeli bahtlı şehir. Ak başak ovasında, Su arar kovasında, Şahinler yuvasında, Atlı kanatlı Şehir. Gül gelir gölbaşından, Sel olur gözyaşından, Yolu mermer taşından, Köprüsü katlı şehir. Rabia BARIŞ Rabia Barış
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne
Etrafıma baktım yanımda yoktun, Hayalin sevgime yetmedi anne. Gözümde çağlayıp gönlüme aktın, Hasret başucumdan gitmedi anne. Hep seni yaşadım anılarımda, Sandım ki her sabah varsın yanımda. Gece yatağımda zor bir anımda, Kimseler teselli etmedi anne. Yine deli gönlüm sensiz kışladı, Her günün sonunda hüzün başladı, Garibeyim desem eller taşladı, Bu hazin bekleyiş bitmedi anne. Gurbet otağ kurdu ıssız hâneme, Yara kabuk tuttu dertli sineme, Rüzgarı yol diye kattım önüme, Beni kucağına atmadı anne. Özlem ki yürekte uyumaz imiş, Yavru yaşlansa da büyümez imiş, Anneden gayrıyı sevemez imiş, Gönül bacam sensiz tütmedi anne. Sevgini eritip sevgime kattım, Tarifi mümkünsüz acılar tattım, Gün oldu kendimi sokağa attım, Elimden kimseler tutmadı anne. Rabia Barış
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|