![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .................Bunlar Olmadan Sevmemem
…………BUNLAR OLMADAN SEVEMEM Ben sana sevmiyorum demedim Ümitsiz bir sevgili olmaz dedim Anlamadın Yarım kalmışları bir bütün yapmadan Adını bilmediğim eksik yanları tamamlamadan Bizim için elzem olan sevme yetisini içime sindirmeden Sevemem Her biten günün ardından zamana kafa tutamam Kendimi sorgularken etrafıma bakamam Yaşadığım her anın hesabını vermeden Hüzünleri, ümitlere çevirmeden Sevemem Bir çocuğun yüzündeki gülücükleri sezmeden Bir ananın yüreğindeki sevgiye özdeş olmadan Bir erkeğin kadını için yaşamasını takdir etmeden Olacaksa, evliliğin kutsallığına inanmadan Sevemem Bir goncanın açışını görmeden, koklayamam Bir filizin toprağa direnişini öğrenmeden,yetiştiremem Her nesnenin yaşam hakkını korumadan Doğa anayı bir kez olsun anlamadan Sevemem İçinden çıkamadığımız hayatın anlamını çözmeden Gezindiğim yerlerde alın terini hissetmeden Kazanılan yavan ekmeğin tadını almadan Emeğin üç kuruşa satılmadığı bir ortam görmeden Sevemem Her akşam oluşunda yorgun bir babanın gözlerinde Yurdumun her köşesinde bekleyen, askerimin hasretinde Kara trende umutlarını taşıyan köylümün vuslatında Onların yüzlerinde kendimi görmeden Sevemem Mücadelesini verdiğim onca şeylerin sonucunu görmeden İnsanlığımın terazisini ayarlamadan Hakkını verdiğim, hakkımı almadan Yüzüne her baktığımda yanılmamışım demeden Sevemem Ben sana sevmiyorum demedim Ümitsiz bir sevgili olmaz dedim Aradığım icapları yaşamadan Sevemem Sen beni anlamadın
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .......Beter
Hani bilsem, Öfkenin surlarına tırmanmayacağına Sana anlatsam kendimi Sözler ki kelebeğin kanat tozları gibi silinir Görmemezlikten gelmek ölmekten de beter Hani inansam, Gerçekleri kabulleneceğine Görmeni istediğim çok şeyler var Bir ikilemdi kabullenmen Yok saymak duygusuzluktan da beter Hani hissetsem, Bir gün sevebileceğini Yaşatırım sana sevebilme ihtimalini Kaçak düşüncelerin tutsaklığında Sevmemek açlıktan da beter Hani duysam ki, İçinde pişmanlık yatar Sana sevginin elzeminden bahsetsem Bir savaştı içindeki vur kaçlar Kararlı olmamak kaybetmekten de beter Hani görsem ki, Gözlerin hüzün saçar Sana vazgeçmenin inceliğini yaşatsam Bu kadar iyi niyete rağmen Doğruları söylememek acizlikten de beter
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adı Hüsran
Utkunun simgesi Hüsran Savaşın kızı bu Direncin azmi içinde Öyle bir yürek ki Öyle bir cesaret ki Savaşıyor inadına yaşamla Çehresinde esmer hüzünde olsa Buram buram özlemleri de olsa İçindeki yıkıntıları saklasa da Yinede seviyor Yinede gülüyor gözleri Utkunun simgesi Hüsran Savaşın kızı bu Dayanaklılığın dergahı yüreğinde Öyle bir sabır ki Öyle bir vuslat ki Savaşıyor inadına kederiyle Mor sabahlarda içi ezilse de Kıvrım kıvrım sancılarla kıvransa da Bu son anlarım dese de Adı Hüsran’da olsa Yine de dayanıyor Yine de katlanıyor ağrılara
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adı Yok....
Yüreğim loş, Bomboş sokaklarda kaldı o akşam. Sessiz düşüncelerime eşlik eden, Sokak lambasında uçuşan kelebekler vardı o an. Yürüdükçe, kaldırımlar daha da uzuyordu gecede Bir sen vardın zifiri karanlığında, Bir de ayak sesinden ürküp kaçan minik kedi. Yıldızlar şahitti o acımasız ayrılığa, Geçen her dakikada bir de bana inat. Zaman ve mekan tanımsızdı yaşanalar için, Bir sandal içinde üşümeyle irkildim. Denizin sesi, seni hatırlatıyordu. Yakamozla, yıldızlar göz kırpıyordu. Seni gözlerindi onlar, çakmak çakmak Uzanıp ellerini tutmak, Sana kavuşmak vardı şimdi. Oysa,bir hayaldi yaşadıklarım, Hiç yaşanmamıştı ki. Düşlerimde yaşamış, Yine düşlerimde kalmıştın.
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Albatros
Yine bulutlar kapadı ıssız gökyüzünü Hafiften başlayan esen rüzgarla beraber Ağaçları yalayıp, dalgaları coşturan fırtına Gök gürültüsüyle raks eden yağmur damlaları Engin okyanuslara kavuşuyor yine Bunlar Albatros’ un habercisi arkadaş Sığ düşüncelerimle yalnızken O yine tam zamanında geliyor Özgürlüğü, çılgınlığı, aşkı getiriyor. Sahiller onu bekliyor, Tüsünami coşkusundan kabarsın diye Balıkçının gözlerinde heyecan, Teknelerde balık ve rakı kokuları İçlerinde demir atan suskunluk beter Yeter artık, bırak deliliği aslanım Bak geliyor işte demeler Sen, Sen de bu zamanlarda gelmiş, Ve yine bu anda çekip gitmiştin O yüzdendir ki, Ben böyle havalardan Bu yağmurdan ve çok sevdiğim denizden Yani seni hatırlatan Albatros’ tan kaçarım.
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ardahan (Kars)
Bir zemheri ayında doğdum yer Ardahan Özüm sen de kaldı, bende de senden izler var Çıldır gölünde balık solungacında oksijenim Ani harabelerinde tarihten fırlamış canlı tanık gibiyim Tarihin öyle eski, nice milletler geldi geçti Olup bitenleri en kuytu yerlerden izleyen çakıl taşıyım. Uğruna Sarıkamış’ta ölen doksan bir askerden her biriyim Tarlaları yeşile boyayan Kura Nehrinin kollarındanım Yaylalarda rengarenk çiçeklere konan arılardan biriyim Sevdiğine en güzel balları sunan o beşlik güzelim Dağ çiçeği kokan yamaçlarda dolaşan çobanlardanım Kavalımla yanık türküleri dile getiren benim Çam ağaçlarında birer kozalak Kozalaklarla oynayan yaramaz sincabım ben Yayla evlerinde, güneş ışığı sızan duvarlarında bir toz parçasıyım O duvarları oluşturan, çok şeye tanık olmuş her taştan biriyim Eski kaşar peyniri gibi kıymetli Örgü peynirinde tel telim ben Atını tımar eden her seyisten biriyim Ketesinde, Hengelinde, el emeğinde damak tadıyım Kadınların yüreğinde, geçmişim yükünde bir çizgi Tülbentlerinde mavi boncuklu oyayım ben Bir bardak çayında kıtlamalık şekerim Tarlalarda yetişmeye atılmış buğday tanesiyim Nice aşıklar çıktı bağrından Seni anlatmak için yazarlar yetişti peşi sıra Dağlarını karış karış tanıyan dağcılar büyüttün Seni anlamak için senin yaşamak gerek Özüm sende kaldı ARDAHAN
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asırlık Çınar
Merhaba asırlık çınar Yaşlı kurt desem kızar mısın? Gövdendeki her halkadan belli Kim bilir kaç yaz, kaç bahar yaşadın Kim bilir hangi aşıklara kucak açtın İsimlerini tek tek üstüne kazıdılar mı? Serinlemek için bir çobanı misafir ettin Kavalıyla ağıtlar yakan çobana, eşlik ettin mi? Ufacık bedenleriyle sana sığınan Yuva kuran küçük kuşları, kollarına sardın mı? Uzaklarda kalabalık insan yığınları eğlenirken Beni de aranıza alın, yalnızım dedin mi? Soğuk rüzgarlar esip yağmurlar yağarken Keşke beni de koruyan olsa, diye düşündün mü? Kaç kişinin ihanetlerini görüp üzüldün İyi ki de insan değilim dediğin, oldu mu? Hangi güzellikleri yaşadın ki, yaşam eskitemedi seni Bir gün sonun ne olacak düşündün mü? Geldi geçiyor zaman, ey asırlık çınar Ne sana, ne bana, ne de Sultan Süleyman’a Bu dünya kalmıyor kimseye, göçüp gidiyor Hoşça kal yaşlı kurt, hoşça kal asırlık çınar
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Asi...
Korkusuz sorgusuz bir beklenti Kararlı beklentilere inat Bölük bölük sızıyor beklentim Bir oluk gibi gözlerimde Sebatsız sabırsız bir an Dingin duygulara inat Öbek öbek çoğalıyor sabırsızlığım Bir dantel misali özlemimde Suskun dilsiz bir gece Hareketli anlara inat Desen desen işliyor zaman Bir kilim misali yüreğimde Kayıtsız kuralsız bir gün Hoşnut duru bir yüze inat Dilim dilim eksiliyor özüm Bir ekmek gibi sözlerimde Asi deli dolu bir yarın Özgür sıcak gülüşlere inat Katmer katmer artıyor inadım Bir yaba gibi saplı damarlarımda
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk ve Dans
Gel artık, gel ki….......... Beklemelerim firarda şimdi Sen gelmezsen Ben gelirim içimde arzuların dansıyla Etrafımda özlem tangosu, bire bir gözlerim harekette Hadi yaklaş, yakınlaş bana Uzak kaldığım her an için sarıl, sarıl bana Öyle bak ki……. Kaçınılmaz sabırsızlığımı anlasan Hadi anla, Anlatsana bana, yüreğimin dizginsizliğini Anlatırken, kollarında yaşa beni Her adımlar dönüşleri getirsin yeniden Gör artık, gör ki………. Tahammül sınırım tükendi şimdi Sen görmezsen Ben hissettiririm göremediklerini, yavaş yavaş Yüzümde hasretin yılgınlığı, an be an arttıkça Hadi gül, gülümse bana Özlediğim her gün için sev, sev beni Öyle sev ki…… İflah olmaz duygularımı açığa çıkarsan Hadi çıkar, Söylesene bana, umulmaz bir akşamın rastlantısını Söylerken, tanıştığımız o anı yaşat bana Her hatırlayışlar vuslatları bitirsin yeniden Kaçma artık, kaçma ki……… Kızgınlık derecem arttı şimdi Sen anlamazsan Ben anlatırım anlamadıklarını ağır ağır Bedenimde çözümsüz kıvranmalar, gün be gün kayboldukça Hadi dokun, dokun bana Tükendiğim her ay için hisset, hisset beni Öyle hisset ki….. Vazgeçmelerim için elzem olsan Hadi ol, Bak bana, görürüm asil duruşun utangaç bakışlarını Elzemken, kollarımda aşkın dansını et benimle Her dans edişler ayrılıkları bitirsin yeniden Gel artık, gel ki……… Sensizliğim yeniden depreşti şimdi Sen istemezsen Ben bulurum seni Hadi tut ellerimden, öyle tut ki……. Kaybettiklerimizi geri getirsen Hadi gel, Sevişmelerin döngüsü çağırıyor birer birer
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atilla Gel Yanıbaşıma
Atilla gel yanı başıma tam bana göresin Ölüm hep bir den gelmez mi, sevgini ölümün perdesinde gizlemenin ne anlamı var. Hem içimizde kötülük biraz karanlık biraz çirkinlik yok mu? Atilla gel yanı başıma bir kalemde silemezsin. Ne yağmurlar gördüm ben bir ikincide kurudular. Senin yağmurunda üşümek bile anlamsız. Çok karabasanlar yaşadım en azından bir kez olsun cesur olayım. Hem seni sende görmek varken neden korkayım. Atilla gel yanı başıma tam bana göresin ******* olmasaydı gündüzü nasıl bilirdin Hem içimizde kötülük biraz karanlık biraz çirkinlik yok mu? O kadarda hanım evladı değilim, İnsanı ayaza kesen, karlarla kaplı doğunun, köylü kızlarındanım Gözlerin değildi tenhalığı hızlandıran ikimizin yalnızlığıydı. Beraber olduktan sonra, trenlerin hangi istasyona giderse gitsin ne önemi var. Seninle iken ne ölmek korkutur ne de korku öldürür beni Yokluğunun acısını çekmektense acıları senle yaşamak daha iyi Varlığın en güzel armağan bundan büyük sevinç olur mu Atilla gel yanı başıma tam bana göresin Ümitsizliğin ümidim olacak bir şans tanı bana Hem içimizde kötülük biraz karanlık biraz çirkinlik yok mu Üzülmemi istemiyorsan sevgimi sonbaharla bir tutma, sonbaharlar sonları yaşamak içindir. Nereden biliyorsun bir değil birkaç gemi kalktı yalnızlık limanlarına yine uslanmadım. Unuttuğun bir şey var aykırılıkta bende sana rakibim İçinde her duyduğun sese kulak verme yelken aç maviliğe Çetrefilli yolculuğunda yoldaş, yalnızlığına ortak alayım. Aklıma kötü şeyler gelmiyor merak etme sen Hem içimizde kötülük biraz karanlık biraz çirkinlik yok mu Ölüm hep birden gelmez mi sevgini ölümün perdesinde gizlemenin ne anlamı var. Hem içimizde kötülük biraz karanlık biraz çirkinlik yok mu Atilla gel yanı başıma seni özlüyorum Atilla gel yanı başıma ben de seni seviyorum
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|