![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ............Esin
..........eden gizem ...............esin ...........tinin inci ...mermerde çiçeklenir .......yaşama sevinci. Not: Eleştirilere yanıt: Farklı bir şiir anlayışıyla yazılan bu dosyanın dize düzeni(mısra kaydırmalı) genellikle yukarıdaki gibidir. Halkalı Seher Abdullah Karabağ
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() 33 İmza
Ben bir Viking gemisiyim Boynu kuğu Başı rengeyiği Yüzer durur Kendi içimde Menzili yitik rotasız Yelkeni Eskimo eli’nden Deniz Karbeyazı kabuğuna çekilmiş Yüküm Beyin sürgünü küresel selden Kalemi Umuduna küs Evine tutsak ülke’den. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açlığa Ve Susuzluğa Karşı Elele Durmak
Çin Seddi’nde miyiz açlığa karşı elele yürüyenlerle; Büyük dünyasal açlığa, büyük kırıma kaç çeyrek var, Neredesin, ekmeğini kazanırken kelebekler gibi çırpınan, hüneriyle geçinen evrensel kardeşliğim! Sudan’da mıyız sussuzluğa karşı diz dize oturanlarla; Yanımızdan bir sahra kervanı geçer, nereye gider, Saklar yüklük çatılarında albenili katar, değerli şeyler. Onurlanır mı, böbürlenir mi sahibi, bilinmez; yükünden bir tulum suyu yoksa susuzluktan kırılanlardan yana, Katılmaz susuzluğa karşı diz dize oturma çağrımıza! Yeni Delhi’de miyiz yoksulluğa karşı elele olanlarla; Bombay’dan bomba gibi haber: Ölüme kaç çeyrek var varoşlarda gıdasızlıktan, ilaçsızlıktan, bakımsızlıktan..! Dileğimizdir; torba torba besin, koli koli ilaç yüklenmeli ambarlarından, fabrikalarından, limanlarından devletlerin; Uyanmazsa insan bilincimiz yetişmez yerine felaketlerin. Yollarda mıyız mevsiminde her kıtadan elele verenlerle; Şeridinden filmin eli tüfeklilerin, kıyımına kaç çeyrek var Ağır canlı antilopun, yavrulu samurun, sürmeli cerenin... Neredesin, doğayla sözleşmeli yaşamsal kutsal barışım; O diyardan bu diyara, çığlık çığlığa, bir boydan bir boya toplu yokoluşa, açlığa ve susuzluğa kaç çeyrek kaldı ki! Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Açlık
Aç mı kaldın Önemli değil Bir şeyler Bulur yersin Aç mı kaldın Üç gün beş gün Ya da aylar İşte tenin Ye yiyebildiğin kadar Sakın Düşlerini yeme Yersen düşersin Seni Aç koyanların sofrasına! Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağrılar
Birden süregelen ağrılarla yüklendim Ağırdan ağrır ağrılarım Serde süreduran dargınlıklar yükledim ağrıma Kırgın bağlar ağrılarım Sırdan süreğen anı süzmeleriyle yüklendim Ağırdan ağılar ağrılarım ağrılarım. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alfabe
Alfabem Sanskrit Latince’ye benzemez basit Kadın kadın kadın Anlayan beri gelsin. Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anahtar
İnsansa insan kadın insanda insanlaşır Değilse insan insan kadın yücelmez Kadını yücelmeyen insan insanda insanlaşamaz. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Analar Ağlamasın
Sekiz fidandık Coşardık Boz-bulanık seller gibi Kürtdağı’nın doruklarında Yüzümüz dağa doğru Dağ uzanır ülke’ye doğru Buralar Sınır boyu Dörde bölünür yürek Gecesi tuzak Deminde değilse Konuşmaz namlu Takibe alırlar kaçağı uzaktan uzağa Ansızın sarıldık Gün ağaranda vurulduk Selvi fidan dizildik Kürtdağı’nın ormanında Sözümüz öze doğru Öz çağırır öze doğru Zalimce doğrandık Görülmedik Çiğnendi bedenlerimiz Duyulmadık Toplu mezar olduk Bilinmedik Bir baş yükselir Ovadan göğe ‘Ulu derviş’e yorulur Mekânı Ökkeşiye Ağlar yorulur Söyleyin babalara Babalar ağlamasın Unutmadık gidenleri Gelenler unutmasın bizi Canlara söyleyin Canlar boyun eğmesin Boyun eğmek için Düşmedik toprağa Söyleyin analara Analar ağlamasın! Şarkım Karanfilde Kalsın Abdullah Karabağ
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anılardan Bir Demet Bazan Yağmur Olur
Nerede olursan ol, bir yakınlık hissediyorum, Nasıl olduğunu söyleme, anısal bir yakınlıktır. Hiçbir mekânda durulmayan tuhaf damlalarla: Bazan bir yaprağın çağrışımı koca bir ağaçtır Bazan bir nergis, beli bükülmüş bir mecnundur Bazan bir şarkıdır, uzaktan yankısı çilenti gibi Kopmaz bir bağ var aramızda; ne olursan ol, Nerede olursan ol, bir beraberlik var aramızda. Büyücü yaratılsaydım büyülerdim seni, şairim, Anlatacak kelime bulamıyorum, ne desem nafile! Çağları mı devirsem, çağırsam büyük yaratanları, Sanat tanrısı olsaydım canlanın derdim iki ustaya! Seni görebilmek, seni daha iyi anlayabilmek için Yüzlerce resim ve heykelini yaptırırdım Leonardo da Vinsi’ye, Mişelanjelo’ya; Bizim Yaşar Kemal alınmasın, betimsel izlerdik! Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne
Nasıl bilebilirdim genç kızın masumluğuna karşı karşı cinsin korkunç doyumsuzluğunu Kız olmadan kadın olmak ne demek anne Çocukluğumun kızlığımın bahçesi Zoraki kadınlığımın yatağı 115 Nolu Sokağı 14.Caddeye kavuşturan ve çeşmesi Leylaklarla demetlenen Hatırlarsın anne pazarları oraya koşardık herkesten önce kapardık en gökçe gölgeyi Ne rastlantı ki aynı yerde ekmeğe „nan“ dediğin için bekçi tarafından azarlanmıştık İşte ne olduysa orada oldu sinema dağılışıydı sanki leylaklar aşka gelmişti Kız olmadan kadın olmak ne demek anne Bağışla beni yazamayacağım bu mektubu Vizite kayıtlarına göre yedi yüz on altıncı müşterimle postalıyorum iadeli taahhütlü Anne beşinci ayın ikinci pazarında okul önlüğümü duvara as yakasına Leylak iliştir Bak kızım diye Kızın anne olamadı N’olur ağlama anne Anneler Günün Kutlu Olsun! Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|