![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Adsız Çeşme....
Bu çeşme adsız çeşme Akıpta bitesi yok Kırma adem kalbini Onaran ustası yok Kurumuş aşk pınarı Bir damlacık suyu yok Kırılmış gönül vazosu Cihanda bir eşi yok Aşık kimdir maşuk kim Aşkı çözen bilge yok Kızma,kaza kadere Taktirin hiç suçu yok Bu giysi nasıl giysi Yeni yok yakası yok Giyme benlik hırkası Bencillerin dostu yok Varlık kimin yokluk ne Gidenlerden haber yok Yıkma insan onurunu Heykelini diken yok Bu kabe nasıl kabe Altından kapısı yok Yıkma insan gönlünü Yapacak mimarı yok Bu dünya nasıl bina Taşı var temeli yok Çalma yetim hakkını Kefenin hiç cebi yok Gerçek sevgimi nerede Aşkın anlamını bilen yok Satma pahasız inciyi pazarda Değerini bilen yok Rahmani bu nasıl dert Tabibi,dermanı yok Açma aşkın sırrını Anlayacak bilge yok Nihat Gülle
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağlamak İçin Gözden Yaş mı Akmalı?
Ağlamak için gözden yaş mı akmalı? Dudaklar gülerken, insan ağlayamaz mı? Sevmek için güzele mi bakmalı? Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? Hasret; özlenenden uzak mı kalmaktır? Özlenen yakındayken hicran duyulamaz mı? Hırsızlık; para, malmı çalmaktır? Saadet çalmak, hırsızlık olamaz mı? Solması için gülü dalından mı koparmalı? Pembe bir gonca iken gül dalında solmaz mı? Öldürmek için silah, hançer mı olmalı? Saçlar bağ, gözler silah, gülüş, kurşun olamaz mı? Nihat Gülle
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Deli Gönül....
Ah deli gönül cemal-i yare bakarken Tevhit hançeriyle can ver,aman aman Aah deli gönül,hüsn-ü cemal-i yar varken Gayre bakma,gayri görme aman aman Aah,deli gönül yar ile işretteyken Huzurda edeb yahu,şivan etme aman aman Aah,deli gönül dost elinden ağu nuş etsen de Yüz ekşitme,yüz çevirme sakın dosttan aman aman Aah,bela-yı aşkın narından yanıp kül olsanda Nalan-ı bülgül gibi efgan etme aman aman Aah şarab-ı aşktan binlerce kadeh içsende Kandım deme,doyma can yemeğine aman Aah,deli gönül günde bin kez ölüp dirilsen de Cevr-ü cefa etsede,geçme ondan aman aman Aah,deli gönül dil yarelerin şerha şerha kanasa da Aşk sırrını verme nadan'a girme küfre aman aman Aah,deli gönül bin secde kılsan da dost mihrabından Baş kaldırma,her an kıl gönülde salat-ı aman aman Aah,deli gönül aşk yüzünden nice bir bela yükün çeksende Giryan etme,sitem etme,hamdet Rabbe aman Aman aman,aman yandım amman aman Yandı ciğer oldu büryan Yandı yürek oldu hayran Taştı gönül oldu umman.. Aman aamannn... Yandı canım,taştı umman aman aamaan.. Nihat Gülle
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Garip Gönlüm...
Seher vakti uyanmadın Uyanıp aşka yanmadın Sevmekten hiç usanmadın Ah garip gönlüm,yaralı gönlüm Her güzel yar olur sandın Her gülene aldandın Kor ateşlere yandın Ah garip gönlüm,yaralı gönlüm Gurbet kahrın çekemedin Dosta bir gül deremedin Aşk sırrına eremedin Ah garip gönlüm,yaralı gönlüm Rüzgar olup esemedin Derya olup taşamadın Kaf dağını aşamadın Ah garip gönlüm,yaralı gönlüm Kanat vurup uçamadın Benlik dağın aşamadın Dost bağına giremedin Ah garip gönlüm,yaralı gönlüm Aşkla candan geçemedin Ser verdin sır alamadın Yar yolunda ölemedin Ah garip gönlüm,yaralı gönlüm Nihat Gülle
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah ne yaman derdim var..
Genç ömrüm hazana dönmüş Gözlerimin feri sönmüş Saçlarıma karlar düşmüş Ah ne yaman derdim var Has bahçede güller susmuş Cümle bülbül matem tutmuş Dostlar başıma üşüşmüş Ah ne yaman derdim var Anam karalar bağlamış Eşim dostum ağıt yakmış Bacı kardeş boynun bükmüş Ah ne yaman derdim var Dünya Sultanlar mülküymüş Sultanlara da kalmamış Şehit kan ve gül kokarmış Ah ne yaman derdim var Aşıklar yanık söylermiş Dertli olan kan ağlarmış Gönül meyin hak üflermiş Ah ne yaman derdim var Çayda çıralar tutuşmuş Geline kına yakılmış Kendi vermiş kendi almış Ah ne yaman derdim var Nihat Gülle
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() An,An,Yaklaşıyor Meş'um Zaman....
Izdırap kan ve gözyaşı yazılmış alın yazıma Baldıran zehri aşkı içiyorum kana kana Yokluğun deli dalgalarla vuruyor usuma Gizli bir el sürüklüyor beni mana iklimine Gölgeler peşimde hangi kapıyı çalsam Tağutun askerleri hangi vadiye dalsam La mekan şehri hiçliğin ötesinde hiçlik Yokluğun ötesinde yoklukmuş sevmek Acıyı çok derin,aşkı zirvelerde yaşıyorum, Belayı bal yapıp ekmeğime sürüyorum Cesur yürek, ölüm mukadderse korkmam Senle bir olduktan sonra aşkım ne gam Bir İskoç müziği çalıyor uzakta belli belirsiz Dartanyan şövalyeleri at koşturuyor imgesiz Spartaküs yalnızlığında deli gönül Gül ve kan çiçekleri heryerde sebil Bir iman atlayışı yapıyorum sonsuza Tüm geçitlerde bir tuzak, her yer tenha Ellerin ellerimde yüreklerimiz kenetlenmiş Aşıkların kaderi her yerde vurulmakmış Ateş üstünde yürümekmiş meğer seni sevmek Her an doğmak günde binkez ölmek Cehennem tuzakları her bir yanımda İblisin askerleri pusu kurmuş yoluma Uzakta cehennem köpeklerinin ulumaları Sessizliği iki şak bölüyor kukumav çığlıkları Ejderhalar ısırmadan geçip gidiyor yanımdan Volkan lavları çıkıyor her geçitte başımdan Cennet yolu sarp,ısırgan otları her yanımı dalıyor Yüreğim eşsiz bir güzelin sevdasıyla kor gibi yanıyor Belene cehenneminden kaçıyorum sevgili annem Bir hastaneymiş meğer koskoca cehennem Görmediğim korkunç hayvanlar geçiyor yanımdan Bir helikopter kurtarıyor beni Beleneden Hangi düzensizliğe el atsam kaos ve giryan Hangi düşünceye tutunsam bir deli hezeyan İğrenç bir ihtiyar kadınmış meğer şu köhne dünya Arkamdan kahkahalarla gülüyor üpüryan bir heyula Her yasak zevk bir ejderha,her haram bir virüs Yeşil maymundan yayılıyor insana korkunç Aids Kemiriyor hastalıklı vücutları kırım kongo keneleri Kıyamet alametleri korkutuyor,Hak dostu bilgeleri Uzakta dans ediyor insanlar herşeyden habersiz Ölüm kol geziyor her yerde can ucuz,tenler değersiz Mahşerin dört atlısı beliriyor ufukta doludizgin Gladyatörler,ölüm arenasında yenik ve bezgin Büyük kıyameti haber veriyor tüm veriler Kozmik bir toplantıda alınıyor yüce kararlar Yeryüzüne biyolojik savaş kararı var Hakkın Uyarın uyarılmak istenenleri vakit saat yakın Büyük alametler bir bir gerçekleşti,artık uyanın Kum saatinde tükeniyor,an an yaklaşıyor meş'um zaman Ozon tabakası delindi,gök kalkansız yer berhava Dabbe-tül Arz çıkıyor her yerde karşımıza Buzullar eriyor taşıyor denizler dalga dalga Yasak zevkler büyüyor her biri dev bir ejderha Maymunlar cehenneminden kaçıyor kırbaçlanan esirler Hangi vadiyi aşsak peşimizde gölge süvariler Özgürlük anıtının dibinde toplanıyor her kaçak Bütün volkanlar infidada,bütün karalar oynak Tsunamiler dev dalgalarla vuruyor karaları Kızılaylar,kızılhaçlar saramıyor ölümcül yaraları Her yerde deprem,şehirler yıkılıyor yerle bir Hangi yiğit ölümden kaçacak,nerde böyle cihangir Ölüler diyarında bengisu arıyorum her an Sadırlardan siliniyor altın harfleriyle yüce Kur'an Her anı bin kez ölmekmiş meğer yaşam Seni sevmekmiş ölümsüz gerçek,ya Hz.Yezdan Sonsuzluk yolunda yapayalnız yürüyorum Acıyı sarhoş kadehlerinde ağır ağır yudumluyorum Gözyaşları sicim gibi iniyor gökyüzümden Bir anka kuşu kapıp uçuruyor beni ensemden Alacakaranlığı deliyor rüzgarın ürküten uğultusu Kaf dağının ardına yol alıyor bir sonsuzluk yolcusu Her yerde bir Titanik faciası,her yerde ölüm ve katliam Güneşin ilk ışıklarıyla başlıyor sıtma ateşli deli sevdam Ağır ağır çıkıyorum gökyüzü sarayına Ahret boyutunda rastlıyorum çocukluğuma Cüzzamlılar vadisinden geçiyorum Benhur misali Bütün çilesizler bakıyor arkamdan adeta vebalı Cehennemden çıkmış bir adam getiriyor melekler Kıpkızıl bir ateşte yanmış deva olmuyor merhemler Döner misali yanıp yok olmuş vücudun,yarısı eksik Küfrüne karşılık vaad olan işkenceye tüm melekler tanık Merhem sürülmüş kıpkızıl yaralardan akıyor kan ve irin Deccalların canhıraş kahkahaları,çekilin ey ins ve cin Cehennemde yanan tek insan göremiyorum Kimi maymun, kimi domuz, kimi ejderha; korkuyorum Böyle bir akibetten Rabbime sığınıyorum Dünya gurbetinden ahirete göç ediyorum Gül yağıyor üzerime yağmur yerine semadan Sıçrayıp uyanıyorum,bu haberci rüyadan Nihat Gülle
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Andıkça...
Yitik bir sevdanın dalgaları vurur gönül sahiline Bir tutsağı kırbaçlar gibi kara zindanlarda Sevgin ılık bir şelale misali akar yaralı kalbime Martı çığlıklarına karışır ah u figanım o yerde Uzak sevdaların silik hatıraları dolar hayalime Gözlerim umarsızca dalar silik hatıralara Doludizgin bir süvari koşar içimde sonsuza İsyankar şiirlerin kahır dolu satırlarında Ayak izlerini arar gözlerim köhne kaldırımlarda Andıkça seni kapkara bir özlem bulutu çöker üstüme Alacakaranlıkta üstüme yürür hatıralar ordusu Senin kokunu getirir ılgıt ılgıt seher yeli Kan kusturucu özlemlerin çaresizliği çöker yüzüme Yalnızlık kalp yaramdan damlayan kıpkızıl bir kan Sensizlik bir hançer misali işler göğsüne sevdamın Bak işte büyüdü gönlümde aşkımızın bebeği Onu sonsuz sevgimle besleyip büyüttüm içimde Oysa yoksun yanımda ben yetim aşkımız öksüz Bir inat uğruna ihanet ettik bu tertemiz aşka Yıllar şimdi öç alıyor bizden,yollarımız başka başka İnleyen aşık özlemle tutuşup yandıkça Bitmez tükenmez bu aşk sancısı içimde Seni çılgıncasına özleyip,andıkça Nihat Gülle
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anlatamıyorum...
Ağlasam sesimi duyar mısınız, Mısralarımda; Dokunabilir misiniz, Göz yaşlarıma, ellerinizle? Bilmezdim şarkıların bu kadar güzel, Kelimelerinse kifayetsiz olduğunu Bu derde düşmeden önce. Bir yer var, biliyorum; Her şeyi söylemek mümkün; Epeyce yaklaşmışım, duyuyorum; Anlatamıyorum. Nihat Gülle
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem..
Uzak bir diyarı yurt ettim çoktan Suçlusu ne sensin, nede ben annem Güneşim kararmış çıkmaz buluttan Sevginle içimi ısıt can annem Yaşarım,yaşamsa başka alemde Anla ki derdimi yazmaz kalemde Acıyla,özlemle,bir de elemle Gözümden sızıyor sanki kan annem Sen sanki uzakta hep gülüyorsun Donmuşum hasretinle çok üşüyorum Sensizlik dipsiz bir kuyu hep düşüyorum Tutup’ta elimden kaldırsan annem Kaç kere Allah’a yalvardım durdum Bir sözün yeterdi mutlu olurdum Dizinde neş’eyle huzur bulurdum Ninniyle uykuya daldırsan annem Bu yürek çarptıkça işte bu yürek Ölümsüz bir aşkla seni sevecek Telefon edersen çok sevinecek Bir kere zilimi çaldırsan annem Nihat Gülle
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Arıyorum
Duygularım sağnağında Kanar yaram ta gurubta Ufkun solan minesinde Sevgilim seni, izlerini arıyorum Sararmış hazan yaprağında Meltemin ılık nefesinde Yağmurun aşk çağrısında Sevgilim seni, aşkını arıyorum Zaman silememiş hatıranı Resmin sinmiş o sahile Aşk çeşmesi geldi dile Sevgilim seni,gül kokunu arıyorum Hayal karışmış gölgene Hatıralar bir şelale Aşkımız kalsın mahşere Sevgilim seni,sözlerini arıyorum Nihat Gülle
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|