![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AH İSTANBUL
Gelmeseydim görmeyecektim Adını da bilmeyecektim Belki böyle yanmayacaktım Beni aşka beni nâra yandıran Umursuz yar gibisin Ah İstanbul, vazgeçilmezim benim.. Sevdiğimin yaşadığı için Sevdiğim şehir Bir sana, bir de ona aşığım Bana, iki aşkı birden yaşatan Vefasız yar gibisin Ah İstanbul, terk edilmezim benim.. Martıların türkü söyler İki lokma simide. Boğaz içinden geçen her gemiden Mendil sallanır güzelliğine Vuslatın ve ayrılıkların şehri Ah İstanbul, unutulmazım benim... Nasıl anlatayım özelliğini güzelliğini Demişler altındır taşı toprağı Asırlık çınarlarının her yaprağı Şahit olmuş nice Şah’a Padişah’a Hepsi gelmiş geçmiş bağrından Kalmamış birçoğunun adı namı Sen, yine eski sensin Mihrabın, minberin yerinde Ah İstanbul, değer biçilmezim benim.. Sana bir defa yolu düşen Ne bırakıp gidebilir Ne de hazzını unutabilir Nazın ayrı, derdin ayrı güzel. Kim görmüş te hayran kalmamış Dolmabahçe, Süleymaniye, Ayasofya’nı Arnavut kaldırımlı sokaklarını Rumelihisarı, Çamlıca, Kızkulesi’ni. En az Canan kadar güzel En az Cananım kadar Mağrur ve nazlı şehir Ah İstanbul, paylaşılmazım benim…. Mustafa KARAMELEK
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() AHMET AMCAMA
Dünya fani be, dünya fani Feleğin kahpe, Feleğin kalleş olduğunu Bir kere daha gördük Seni bizden ayırırken abi, Kimseyi tutmuyor göğsünde Kimseye yar olmuyor Kimseye nasip etmiyor sonsuzluğu Seni bizden zamansız almasına Muratsız aldığına kızıyorum abi Ahh Amasyanın güzel evladı ah Abim benim. Sen bu dünyada çektin çekeceklerini Ahrete bir şey bırakmadın abi Sen dertlerin sen çilenin kahırın şehidi Genç yaşta yaşlanmanın şahidisin İki yiğidin, İki hayırlı evladın babası Şimdi dertler dertlensin. Şimdi çile dinlensin Ahh ah Urfanın has damadı Benim abim. Dertlerin değirmeni Çilelerin çevirmeni Gökyüzü bile ağladı sevenlerinle Sen kara toprakla kucaklaşırken o gün Kutsal bir ayda Mübarek bir gecede buluştun meleklerle Bizi yüreği yanık bizi eksik bıraktın Gönlümüzün solgun çiçeği Kalbimizin hazan mevsimi Ahh ah Antalyanın mazlum şoförü Abim benim. Ömrünü kelebeklerden mi almıştın Neydi acelen Neydi bu zamansız gidişin Bizi bu bayramda boynu bükük Yüreği yaralı bıraktın Bizde burada kalıcı değiliz Elbet bir gün bizde geliriz Elbet bir gün oradayız abi. Ahh ah ömrümüzün Saadetsiz abisi. Kalbimin ortasında gömülü Ahmet amcam benim.. Mustafa KARAMELEK Mustafa Karamelek
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AKLIM SENDE KALIYOR
Onca yaşanmışlığın ardından Çıkıp gittin bir gün sessiz sedasız Çekip gittin bir gün elvedasız Beni böyle mahzun, böyle öksüz Beni böyle boynu bükük bıraktın ya Gözü kör olsun bu aşkın Aklım sende kalıyor İçim yanıyor yine de. Gün bizim günümüzdü Mutluluk bizimle mana kazanırdı Bizden ilham alırdı, tüm sevenler Bahar yeşilimizin yanında yavan kalırdı. Hazan gölgesi düştü aşkıma, Engellere değil. Ayrılığa yenildim Beni böyle yaralı bırakıp gittin ya Kör olsun bu aşkın gözü Aklım sende kalıyor İçim kanıyor yine de. Sanırdım başkasını görmezdi gözün Aşk ile sevgiden başka yoktu sözün Tertemiz duygularla kaplıydı sanki özün Kendimden iyi tanıyorum sanıyordum seni Beni benden, beni yaşamaktan ayırıp gittin ya Gözü kör olsun bu aşkın gözü Aklım sende kalıyor İçim yanıyor yine de…. Mustafa KARAMELEK Mustafa Karamelek
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AMASYAM
Ey benim memleketim Baba ocağım ana kucağım İlk göz ağrım Çocukluğumu bıraktığım bahçem Şehzadeler şehri AMASYAM Ortasından akar gider İris nehri yeşilırmak 7 köprülü 7 beldeli 100 köylü Tokat Çorum Samsun’un ortasında 15 medeniyetin beşiği İlim ve sanat merkezi Anadolu’nun kendine has şehri AMASYAM Hattatlar piri Şeyh Hamdullah’ın Mihri Hatun’un ilhamı Ferhat ile Şirin’in aşkı Akşemsettin’in mektebi Her görenin aşık olduğu Tek şehir AMASYAM Bağımsızlık kıvılcımının tutuştuğu 12 Haziranda Atam’ın şereflendirdiği şehir Yıldırım’ların Fatih’lerin Yavuz’ların Straban’ın benim memleketim dediği İstanbul’un Venedik’in minyatürü Güzel insanların sılası AMASYAM Cenneti merak edenler Aynalı mağarayı, Borabay gölünü Gökmedrese’yi Pir İlyas’ı Burmalı Minareyi Alçak Köprü’yü Gelin de görün dünyada ki cenneti Yeşiller içindeki bağlarıyla, mor dağlarıyla Benim memleketim AMASYAM Yaş kırkbeş yolun karşısındayım Özledim gözümde tütüyor memleketim İlk aşkıma dönmenin vakti geldi İnsan diksen insan veren bereket topraklı Bunaldım buralarda Darüşifa’na beni de kabul et Geliyorum sana aç kollarını Evliyası embiyası efendisi elması bol Ey benim memleketim Son arzum cananım AMASYAM……….
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() AMASYAM
Ey benim memleketim Baba ocağım ana kucağım İlk göz ağrım Çocukluğumu bıraktığım Çiğdem,madımak,yemlik süslü bahçem Şehzadeler şehri AMASYAM Ortasından akar gider yeşil yeşil Karadeniz’le kucaklaşmaya İris nehri Yeşilırmak 15 medeniyetin beşiği İlim ve sanat merkezi Anadolu’nun kendine has şehri AMASYAM Hattatlar piri Şeyh Hamdullah’ın Mihri Hatun’un ilhamı Ferhat ile Şirin’in aşkı Akşemsettin’in mektebi Her görenin aşık olduğu Tek şehir AMASYAM Bağımsızlık ateşinin tutuştuğu Atam’ın şereflendirdiği şehir Yıldırım’ların Fatih’lerin Yavuz’ların gençliği Straban’ın benim memleketim dediği İstanbul’un Venedik’in minyatürü Güzel insanların sılası AMASYAM Cenneti merak edenler Aynalı mağarayı, Borabay gölünü Gökmedrese’yi Pir İlyas’ı Burmalı Minareyi Alçak Köprü’yü Gelin de görün dünyada ki cenneti Yeşiller içindeki bağlarıyla, mor dağlarıyla Benim memleketim AMASYAM Yaş kırkbeş karşısındayım yolun Özledim gözümde tütüyor memleketim İlk aşkıma dönmenin vakti geldi İnsan diksen insan veren bereket topraklı Bunaldım buralarda Darüşifa’na beni de kabul et Geliyorum sana aç kollarını Evliyası embiyası efendisi elması bol Ey benim memleketim Son arzum cananım AMASYAM………. Mustafa Karamelek
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANKARA'DAYMIŞIM
Ankara nın ortasında Kızılay Kızılayın ortasında Güven parktaymışım Parkın içinde çifter çifter insanlar Hiç biri yalnız değil Belli ki dertleri davaları var Güller çimenler yalnız değil Toprakla birlikteler Ve ben Yalnız bir adam düşünüyorum Tek başıma oturuyorum İçimde sen dolaşıyorsun.. Mustafa KARAMELEK
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ANKARADAYMIŞIM
Ankara nın ortasında Kızılay Kızılayın ortasında Güven parktaymışım Parkın içinde çifter çifter insanlar Hiç biri yalnız değil Belli ki dertleri davaları var Güller çimenler yalnız değil Toprakla birlikteler Ve ben Yalnız bir adam düşünüyorum Tek başıma oturuyorum İçimde sen dolaşıyorsun.. M.KARAMELEK
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 1881 yılında Selanik te
bir çocuğun doğduğunu Annesinin Zübeyde hanım Babasının Ali Rıza bey olduğunu Yetim büyüdüğünü söylediler Adının Mustafa’lığını dediler de Kemal’liğini anlamadılar Anlatamadılar Atam.. Dünyanın yarısı Türk’lerinmiş Bir cihandan bir cihana Almış yürümüş Osmanlı Nice padişahlar ferman buyurmuş Nice sultanlar hüküm sürmüş Elde kalan bir avuç toprağı Senin kurtardığını söylediler Kahramanlığı dediler de Vatan için ömrünü verdiğini Anlamadılar Anlatamadılar Atam. Nice savaşlar vermişsin Bir avuç vatan severinle Aç kalmışsın susuz kalmışsın neferinle Topsuz tüfeksiz mermisiz kalmışsın seferinle İmanla direnmiş, inançla savaşmışsın Senin dahiliğini söylediler Senin savaşçılığını dediler de Barışçılığını anlamadılar Anlatamadılar Atam. Toprağın vatanın kıymetini aşıladın Köylü efendisidir yurdun dedin Taktın çizmelerini geçtin öne Cahillik bataklığını kuruttun Senin önderliğini söylediler Senin liderliğini dediler de Veli olduğunu anlamadılar Anlatamadılar Atam.. Kör karanlığın içindeyken Tutmuşsun elinden düşen milletin Kaldırmışsın ayağa Okumayı yazmayı, Talihini yenmeyi öğretmişsin Açmışsın ufkunu kör gözlerin Senin öğreticiliğini söylediler Başöğretmenliğini dediler de Türklük denen gövdenin Başı beyni olduğunu anlamadılar Anlatamadılar Atam.. Çaresiz milletin çaresi Hasta bir adamın direnci oldun Uyandırdın çaresiz yatanı Vermedin ele düşmüş, ele vatanı Ayak oldun göz oldun ona Can damarı, şah damarı oldun Senin medeniyet yarışçılığını söylediler Senin yeniden hayat verişini dediler de Yoktan var edenliğini anlamadılar Anlatamadılar Atam. Esaretin zincirlerini Medeniyetle kırışını Kölelikten dönüp, Cumhuriyeti kuruşunu Ümmetçilikten Demokrasiye geçişini Özgürlüğü armağan edişini; Karanlığa saklananlara Anlatamadılar paşam Anlatamadılar Atam Anlamadılar....... Mustafa KARAMELEK
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Belki aç yatacaksın
Belki susuz Belki de uykusuz kalacaksın Yatak yaptığın kara toprak Yastık sandığın soğuk taş Yaslandığın mor dağlar Vatan dır unutma Sahip çık, canın gibi Sen vatan bekçisi Sen Mehmetçik sin oğul.. Nöbetini tuttuğun bu vatana Üstünde doğup ta büyüdüğün O toprağın altında yatana Kefensiz gömülmüş şehitlerimize Sahip çık, namusun gibi Sen vatan bekçisi Sen Mehmetçik sin oğul.. “Su uyur düşman uyumaz” derler Bu vatanda gözü olanın gözüne Dost görünen hainlerin yüzüne Niyetini gizleyen riyakârların Dik bayrağı bağrına Ulubatlı Hasan ol Sahip çık, Serdar gibi Sen vatan bekçisi Sen Mehmetçik sin oğul.. Sakın ola sakın ha eğme başını Verme iki ayaklı yılanlara aşını Teslim etme sancağını Diren dayan Mavzer eyle göğsünü Kerbela da Hüseyin, Toprağında Arslan ol Sahip çık, dinin gibi Sen vatan bekçisi Sen Jandarma Komandosun oğul… Kolay kurtarılmadı bu vatan Ateşlere yandılar Kurşunlara dizildiler Bir karışını vermediler ele Utandırma ecdadımıza Utandırma Atamıza bizi Hak için Muhammet Mustafa Her cephede bir Atatürk ol Sahip çık canan gibi unutma Sen vatan bekçisi Sen Mehmetçik Sen benim oğlumsun oğul Unutma………………………..
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ATEŞ BENDE SU SENDE
Bu gönlü ateşe koyan sensin Ne arayıp, ne de soran sensin İçimdeki fırtına boran sensin Ateş bende su sende kaldı Yaz ile kışı hayal ile düşü bilmedin Boş kaldı açık kaldı kollarım gelmedin Gençliğim soldu gitti de yüzüme gülmedin Sevda bende heves sende kaldı Sevgi dolu bir mektubun ucunu yakmadan Çağlayan sevgin bana doğru hiç akmadan Oynayıp durdun duygularımla hiç bıkmadan Geçip gittin bir gün ardına bakmadan Dert bende derman sende kaldı.. Mustafa KARAMELEK
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|