![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57911
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...... Her Gün Bayram
sana olan sevgimden her gün ama her gün dilimde ismin elimde resmin kulağımda sesin içimde nefesinle vur patlasın çal oynasın horon tepip halay çekiyorum. sanki bayram yerindeyim bilmem ki nasıl diyeyim yoksa ben deli miyim (!) .. Abdullah Atay
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ...Atatürk...
Doğudan doğan güneş şimdi batıdan doğdu Mavi gözlü Mustafa’m alemi nura boğdu… Babası Ali Rıza, annesiyse Zübeyde Kargalar kovaladı dayısının köyünde… Mustafa Kemâl koydu öğretmeni adını Çocukluğundan beri severdi vatanını… Askeri okulları başarıyla bitirdi Yaptığı savaşlarda madalyalar getirdi… Zevke gaflete daldı ne yazık padişahlar Memleketten yükseldi feryat ile bin ahlar… Samsun’a vuruverdi Karadeniz dalgası Gönlümüzde tükenmez özgürlüğün sevdası… Bin dokuz yüz yirmide açtı meclisimizi Haykırarak dünyaya duyurdu sesimizi… Çirkin emelleriyle girdi yurduma düşman Girmiş gireceğine ordumuz etti pişman… Kimisi atlı yiğit kimisi de yayandı Geçit vermez Sakarya al kanlara boyandı… Vatan için savaşan şehitler solmaz güldür Ebedi mekânları olan cennet ödüldür… ‘Ordular İlk hedefiniz Akdeniz(dir) ileri! ..’ Bu sözler getirdi ordumuza zaferi… Bin bir zorluklarla kurdu bu cumhuriyeti Yaptığı devrimlerle yüceltti milletini... Çağdaşlık yolunda yenilikler getirdi Yurduma zarar veren saltanatı bitirdi… Mavi gözü dalgalı derin okyanus gibi… O barışa sevdalı Mevlâna Yunus gibi Namerde aman vermez Ata’mı sen de tanı Dişiyle tırnağıyla kurtardı bu vatanı… Verdiği ilimlerle karanlığı boğarız Atamızın izinde bir ölür, bin doğarız… Doğruluk dürüstlüktür, çalışmaktır ilkemiz Dostluğu paylaşırsak cennet olur ülkemiz… Bir on kasım sabahı yıkıldı koca çınar Tüm dünya milletleri O’nu gıptayla anar…. Abdullah Atay
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Cemre
havaya düştün: esti başımda kavak yelim... suya düştün; coştu kanımda sevda selim... toprağa düştün; açtı bağımda bahar gülüm... Ey Sevgili! .. Sende bana düştün Şakıdı gönül bülbülüm... Abdullah Atay
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() 23 Nisan
Tüm Çocukların; Ulusal EgemenlikVe Çocuk Bayramı Kutlu Olsun... 'Bandırma' adlı gemi Özgürlüktü yelkeni Atam Samsun'a çıkıp Kurtardı milletini... Bindokuzyüz yirmide Açıldı meclisimiz Yerde gökte denizde Duyuldu hür sesimiz... Yıllar yıllar önceydi Yurduma girdi düşman Girmiş gireceğine Ordumuz etti pişman... Akbaba yılan çıyan Her yanımızı sardı Vatanı şeref sayan Halkım dersini verdi... Atamız büyük lider Dünyada barış güder Çağdaş olan uluslar Bilimde yarış eder... Kahramandır gazimiz O'nla güldü yüzümüz Daha dünya döndükçe Söylenecek türkümüz... Bayrağım al kırmızı Sönmez hiç ay yıldızı Hür doğup yaşayacak Yurdumun oğlu kızı.. Kardeşliğe yürüyün Sevgi ile büyüyün Bu günümüzü veren Atamızla öğünün... Senin asil kanın var Şöhretin var şanın var Dünyada hiç olmayan Tek çocuk bayramın var... Abdullah Atay
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlar....
Ahu gözlü bir güzeli görünce Deli gönül o güzele bel bağlar O güzel de gurbet ele varınca Kalem ağlar kâğıt ağlar pul ağlar… Mecnun olup yardan ayrı kalınca Sevda ağlar Leyla ağlar çöl ağlar Vurgun yürek bin bir dertle dolunca Bulut ağlar yağmur ağlar yel ağlar… Hazanlarda güneş artık solunca Çiçek ağlar yaprak ağlar dal ağlar Dertli aşık sazın ele alınca Diller ağlar eller ağlar tel ağlar... Karlı zorlu dağlar geçit vermezse Hancı ağlar yolcu ağlar yol ağlar Gönülden sevenler murat görmezse Âşık ağlar maşuk ağlar kul ağlar… Hazanlarda bağın viran olunca Bağcı ağlar bülbül ağlar gül ağlar Ecel canın alsa, sıran gelince Eşin ağlar dostun ağlar sal ağlar… Abdullah Atay
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağlıyorum
ana bebekle çiçek kelebekle bahar çiçekle mahkum özgürlükle gülüyor... bülbül gülle kul ödülle garip çulla kişi parayla pulla gülüyor... bulut rüzgarla kış karla gönül yarla menfaatçı çıkarla gülüyor... bense; kaderimle baş başa sessiz çaresiz sensizliğinle ağlıyorum... Abdullah Atay
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akşam Şiiri Bunlar...
gelin dostlar gelin akşam şiiri bunlar... sıcak sıcak yürek yürek buram buram sevgi aşk hasret kokuyor. el işi gönül işi kalem işi bunlar... sözcükleri nakış nakış işli mısraları motif motif süslü hasretlerde dile gelmiş şiirlerim var... mayası sevgi suyu gözyaşı aşk ateşinde pişmiş seven şairin canları bunlar... anana babana bacına balana eşine dostuna okula giden yavruna yavukluna daha nice hediyelerim var. her derde deva şiir mani rubailerim var. geçim derdini unutturur aşk rüyasında uyutturur gurbete düşmüş sevgilinin hasretliğini avutturur. daha neler var daha sevgiyi bilenlere bedava! .. manilere de buyrun; şapkası var hasırdan yeni gelmiş mısır’dan sevgisiz taş kalpli o kalbindeki nasırdan... bak anam un eliyor yine bayram geliyor senin o bakışların ciğerimi deliyor... sev koru bu vatanı unutma sen atanı tanrı hiç affeder mi ülkesini satanı... sevgiliye sitem şiirlerim var! .. ben allı morlu güller döktüm yollarına sense harlı korlu küller döktün kollarıma... sevda şiirlerime de bir bakın. saçlarıma dolmadan beyaz mevlam bir güzel de bana yaz dışarıda olsa da çok ayaz içerim olur sımsıcak yaz. kalbimde yeriniz var dostluğunuz bana kar yarın yine beklerim bu günlük de bu kadar... abdullah atay diyor ki; açma herkese derdini sırrını kendine sakla dostlar kalın sağlıcakla... Not.Bir simitçi çocuktan esinlenerek yazmağa çalıştığım şiirimdi. Abdullah Atay
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anamakıllı
Sevdim mi; Bir ananın dokunuşu. Bebeğin memeye sokuluşu. Arının peteğe doluşu gibi Severim... Sevdim mi; Anam gibi akıllı. Anamakıllı... Babam gibi. Adam gibi,adam gibi. Adamakıllı severim... Abdullah Atay
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anladım ki
anladım ki bu dünyada ölüm varmış ye iç sev gül oyna ne yaparsan karmış o kadar çok dostlarım var diyordun ya arkandan tek ağlayan gene o yarmış.... Abdullah Atay
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Anne.......
aç gözlerini annem ben geldim ben... bahar kokulu tenini sürme çekili gözünü gül kurusu benini bana can veren bedenini tabii ki en fazla seni seni ben çok özledim anne... hadi tut ellerimi anne. ellerin elleri ellerimi senin gibi tutamıyor senin gibi derdimi avutamıyor anne. kucakla, öp, okşa beni yine çocukluğumdaki gibi. hadi anne. tanımadın mı beni? .. haklısın; ben büyüdüm hem adamakıllı hem de; anamakıllı büyüdüm ben ellerim, gözlerim kocaman sevginle büyüyen yüreğim daha da bir kocaman. ne sevdalar sığdırdım içine ama bambaşka senin bendeki sevdan... ben hiç değişemedim ki yine o bildiğin küçüğünüm. gözlerini aç, bir bak sadece çoğalan saçlarımdaki ak. bilirsin karanlıklar korkutur beni. yalnızlığım büyür tutmazsan ellerimi. sarmazsan kollarınla üşürüm,ölürüm sar sarmala yine eskisi gibi.beni! . sesin, sesim oldu nefesin de nefesim. hep besledin canınla kanınla bir de kadınlık varlığınla dokuz ay taht kurduğum karnınla ilk anayurdumsun sen anne. anne ne diyeceğim sana babamı da çok özledim,çok. dün gece gördüm rüyamda 'sizleri özledim' diyordu başımı okşayıp bağrına basıyordu. o sıra sen geldin beyaz giysiler içinde. 'melek oldum ben de' diyordun ak güvercinler gibi kanat çırparak gülümsüyordun. sonra beni bırakıp ele ele tutuşarak süzülüp gözden kayboldunuz. bu nasıl bir rüya anne? bu nasıl rüya? .. aç gözlerini hadi uyan! uyan be annem hadi uyan! en sevdiğin yediveren güllerle kırmızı karanfiller getirdim sana alsana! .. anne lütfen anne. sahi oyuncaklarım nerede? oynayalım hadi seninle kuralım salıncağı yine salla beni göğün en zirvesine salla ki; kirpiklerimizde demlenen gözyaşlarımızın buğularıyla çile çile bulutlarla örülmüş o kara perdeyi yırtacağım. şimdi hayatımıza günlük güneşlik yeni bir sahne açacağım anne. hadi anne hadi kalk hadi şaka yapma. kalk! ..kalk! ..kalk! anne! .. yoksa...yoksa annee anne yaa annee anneeee! .. Abdullah Atay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|