![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57910
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acemi Dansçı
Gün Kendini yeniliyor her gün Sünger çekip dünlere Zaman mı! Rüzgar gibi esiyor Dört nala koşturuyor Akmaya devam ediyor Bildiğimiz gibi Gün Kendini değiştiriyor her gün Değişmem diyenlere inat Zaman mı! Bildiğimiz gibi Ayak uydurmak zor Başetmek zor Bazen geriye dönsün deriz ya Hayali bile zor Dansediyorum Ayaklarına basa basa Acemice Halay'ı da biliyor Bale'yi de Çökertmeyi de oynuyor Tangoyu da O giderken İki bin yedi araç modeliyle Yetişmeye çalışıyorum Eski bir belediye otobüsüyle... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ağaç
Bir ağaç var karşımda Gölgesinden utanmakta Yeşerecek bir dalı Arar olduk baharda Mevsimlerde bir öfke Renklerde kör döğüşü Galiba doğayı göreceğiz Bir avuçluk saksılarda... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akvaryum Balığı
Emekli olup da iş yapmak ister Tatlı su balığı çıkma denize Alnından dökülmez bir damlacık ter Tatlı su balığı çıkma denize Kafasından geçer bir takım işler Hayaller kurup patronluk düşler İkaz edenlere gıcırdar dişler Tatlı su balığı çıkma denize Bir işi var ama işi beğenmez Bir işim var diye hiç de şükretmez Şikayetten başka bir şey üretmez Tatlı su balığı çıkma denize Çırak olunmadan patron olunmaz Av yakalanmadan postu soyulmaz Dereyi görmeden paça sıvanmaz Tatlı su balığı çıkma denize Dışarıda kurtlar var seni ham yapar Kurnazım diyeni kurnazlar kapar Ağları doldurur şaşkın balıklar Tatlı su balığı çıkma denize Dopdolu dükkanlar dopdolu raflar Uzaktan ne güzel görünüyorlar Sazanlar ortada dolaşıyorlar Tatlı su balığı çıkma denize Bir küçük sermaye varsa elinde Yüklersin kediye kalmaz cebinde Ayva bulamazsın armut dibinde Tatlı su balığı çıkma denize Açarsın bir tekke bak oldu dersin Üç beş ay ne ise hep cepten yersin Sermaye erirken başın eğersin Tatlı su balığı çıkma denize Olduğundan farklı görünme bana Sen olduğun gibi görün insana Kulak ver birazcık o mevlanaya Tatlı su balığı çıkma denize Atadan babadan tüccar değilsin Ticaret yapacak biri değilsin Tatlı su balığı bile değilsin Akvaryum balığı çıkma denize... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Annem
Hakkını ödemez en güzel övgüm Şefkatle gönlüme dolandır Annem Hürmetim sonsuzdur tükenmez sevgim Sevgide bir sembol olandır Annem Kırlarda dolaştım bir çiçek için Senin gibi kokanı bulamam niçin Haykıran en güzel çiçeği seçin Kokarım diyenler yalandır Annem Her çiçek narindir her çiçek güzel Bir çiçek vardır ki bana çok özel Melekler katından uzanan o el Nur yüzüyle bana gülendir Annem Senin varlığından güç alıyorsam Üzgün bir haline suçum diyorsam O zaman... o zaman hiç oluyorsam Dertlerin uykumu bölendir Annem Hayat kaynağımsın benim canımda Seni buluyorum her an yanımda En zor günlerimde en zor anımda Gözümdeki yaşı silendir Annem... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Atatürk
Bir dünya savaşı çok kanlı bitti Mavi gözleriyle daldı Atatürk Bandırma vapuru hareket etti Uçurum yanında dal'dı Atatürk Derinden düşünen bir adam vardı On dokuz Mayıs'ta Samsuna vardı Milli mücadele tüm halkı sardı Özgürlük andıyla geldi Atatürk Bu kıvılcım ile yandı bir ateş Öyle bir ateş ki bir kendine eş Ulusun önderi parlayan güneş Kurtuluşa adım oldu Atatürk Bir millet kükredi titredi düşman İngiliz,Fransız,Yunanlı pişman Bu ulusta varken inanç ve iman Özgürlüğe giden yoldu Atatürk Senin eserindir şanlı istiklal Seninle yazıldı çünkü istikbal Öyle bir savaş ki kutsal mı kutsal Aydınlık yolunu buldu Atatürk Kurtuluş savaşı zaferle bitti Düşmanlar ardına bakmadan gitti Destanlar yazılan cumhuriyeti Gençliğe hediye bildi Atatürk Bütün yurda barış hakim olmuştu Ülkem devrimlerle huzur bulmuştu Atam hastalanıp birden solmuştu Gönüllere hüzün saldı Atatürk Şimdi hayatının bu kısımında Hastalık yürüdü zor yaşamında Otuz sekiz yılı On Kasımında Siroz pençesinde soldu Atatürk O sabah bayraklar yarıya indi Ulusun bağrına bir matem sindi Atamın acısı tamamen dindi Dokuzu beş geçe öldü Atatürk... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynı İnsan
Dışarıda bir başka insan Evinde bir başka insan Dışarıda sanki bir melek Evde Kelek üstüne kelek Dışarıda şeker evdeki çeker Kafası bozulunca çekip gider Dışarıda cankuş evde baykuş Her hareketi soğuk bir duş İşte öyle bir insan anlaşılmaz birisi Bir işe yaramaz ne ölüsü ne dirisi Evde canavar dışarıda kuzu Hiç düşünmeden kaçırır tadı tuzu... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baba
Ne büyük bir mutluluk yanımda görmek seni Varlığını hissetmek elini tutmak Baba Evladım diyen sesin mutlu ediyor beni Masalını dinleyip sesinle yatmak Baba Yüzünden eksilmeyen şefkatli tebessümün En ücra köşesinde hissedilir gönlümün Doğrusunu sen söyle yanlış olan yönümün En masum çağlarımı sevginle tatmak Baba Saçlarımda dolaşsın o sevecen ellerin Sonra yavrucum desin bal dökülen dillerin Sevginle gelip geçen koskocaman yılların Bıraktığı izlerle yolundan gitmek Baba Diplomamı alınca tebrik eden sesini Alnıma kondurduğun aferin busesini Her çocuk ister böyle baba hediyesini Ne büyük bir mutluluk elini öpmek Baba... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Balonlar
Yeşil mavi kırmızı sarı balonlar Baloncunun elinde uçuşuyorlar Etrafında çocuklar bekleşiyorlar Yeşil mavi kırmızı sarı balonlar Ver baloncu balonları Sevindir şu çocukları Bir şey isteme onlardan Al benden paraları... Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bana Memleketimden Bir Türkü Söyle
Tıngırdasın bakalım bağlamanın telleri Bana memleketimden bir türkü söyle Bilmem ki kaç yıl oldu dinlemeyeli Bana memleketimden bir türkü söyle Söyle de derinden bir offf çekeyim Kendimi bir an olsun orda bileyim Dinlerken kendimden geçip gideyim Bana memleketimden bir türkü söyle Söyle de kulağımın pası silinsin Mızrabını konuştur içime sinsin Hiç değilse hasretim bir parça dinsin Bana memleketimden bir türkü söyle Mehmet Emin Ermekin
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekle Beni Sevdiğim Kız
Elim tüfek tuta tuta Ellerini unuttu Kavuşmaya az kaldı Bekle beni sevdiğim kız Gönül hasret çeke çeke Hep yaslarını tuttu Kavuşmaya az kaldı Bekle beni sevdiğim kız Eğitim alanında Tüfekler çatılırken Diz çöküp de yerlerde İstirahat ederken Gece nizamiyede Üç beş nöbet tutarken Aklımda hep sen varsın Çıkmıyorsun sevdiğim kız Sabah kahvaltısında Ya çay vardır ya çorba Afiyet çekilirken Uyuklarım masada Seni düşünüyorum Sabah yoklamasında Tezkereye az kaldı Bekle beni sevdiğim kız Memleketin neresi, İzmir Mersin,Kayseri Arkadaşlık istersen Çoktur sana hemşeri Sevdiğinden başkası Düşündürmez askeri Vatan borcu bitiyor Bekle beni sevdiğim kız Ah askerlik askerlik Koşturmaktan biterdik Gelin bize söyleyin Bugüne nasıl geldik Sayılı gün geçermiş Günü güne ekledik Kavuşmaya az kaldı Bekle beni sevdiğim kız... 1983 Mehmet Emin Ermekin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|