![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57909
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acem Kızı
ellerim yanıyor ve çehremde alev selleri gökyüzüne uzanan ruhum hiç bu kadar çoşmamıştı şuan olmalıydın kollarımda görmeliydin ve duymalıydın yüreğimin tamtamlarını kaç gece soyundum yalnızlığıma kaç gece aldım seni kollarıma zaman benim esirim ben senin zümrütler topladım yıldızlardan elifler söktüm Kur'an dan anlamlar yükledim huruf_u mukadda lara anlayamadım anlamadılar al be acem kızı al ki anlamsızlığım olma yaklaş bana yaklaş ki ıraklığım olma yok ki yaşanan olmasa da sen yok olma |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Acı
acı I- topuklarım acıyor yitip giden adımlar ve kaldırımlar biliyormusun gece yine Istanbul'dum daracık sokaklardaydım Galata 'da sirtaki selseri Haliç de safahat izleri köhnelere sinmiş yalnızlıklar bir kaç göz perde arkalarında uyumuştu Istanbul'da yaşayanlar uyanıktı Isatanbul'u yaşayanlar gündüzüm yok senle gecem de yaşananlar hengamesi çoktur büyüğün büyüklüğün emaresi yalnızlıkları hüzün bahar mevsimi nasıl kokar kaldırımlar bilirmisin ıslandığın da yağmurla II- köklerim acıyor oysa ben bir başak tarlasıyım köklerim Anadolu bağrında rüzgarlarla seviştim nisan da bulutların artığı yağmurlar la toprak kokuyor yalnızlıklarım biliyormusun bu gece Anadolu'ydum hiç olmadığım kadarıyla elimde eskiden kalma kartpostallarda Istanbul renk kattım sadece bu kağıt kalınlığında yaşanmamışlığa Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adımlar/I
Her şey senle başladı Adım, adım adımlandı Seninle bitiği yerde Ve her an aynı zamanı çağırdı Mecalin tükendiği Nefesin tıkandığı andı Unutmadım, unutamam Bahara benzeyen ferahlığını Tek düzeler içindeki Alelacele seni yudumlayışlarımı Birden bir ıslık peydahlandı İncecik dudaklarıma Kan oturur göz kapaklarıma Avuçlarımın terini Sürdüğüm şehrin duvarlarına İlanlar yapışmış ‘işte fırsat’ kalın punto tellallığında Kaçırdım fırsatımı Yok bilirim bir şans daha Etten mahşer meydan Uğuldayan seslerde yok haz Nerdesin, kim var karşında Yelelidir kadana atları Arkasında top arabaları Adım atsam askerlik gelir aklıma Sol, sağ, kıta dur Durdum hayatın tam ortasında Ucundan sökülmeye başlamış hırkam Bu uygun adım sevda yürüyüşü Belimi kırsa bıkmam Aha da sevda sana Dillendim çocukça bilirim Bu yolun sonu sana varsa Yarın bayram olsa Kalemim kırıldığında Kim vardı deseler yanında Sen de yoktum ama Okudum ne yazmışsa Deseler ki sen miydin sevda İnkar et yalanla Asarlar benim yerime yoksa Uzun yola çıktı görmedim Dudakları laldı duymadım Meğer benmişim azığında Çık yüreğin kaldırıyorsa Haykır avazın çıkıyorsa Onun mabedi, mezarı sevdasıydı Asın beni de, gömün Onun yanına Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adımlar/II
Yalan, yalan üstüne Yalan dolan üstüne Öyle bir yaştayım ki Kanmadım desem Yalan olur, yalan üstüne Düşüncelerdeyim Saçlarım kadar dik Üşümelerdeyim Zemheriyi delikanlılık uğruna Biz bitirdik Üzerime düşme sevgilim Titremelerim yokluğuna alışık Bir yanımda bahar Bir yanım kışlık Uğruna ölmek mi İyi ki ölmedim aşk için Bu değil karşılık İki ileri bir geri Adımlarım ve ben Karma karışık Dudaklarımda yemin Artık yok sövmelerde yakışık Ölünce dürülür defter Aşk, aşık Günah sevaba karışık Beyaz mı tenin Yırtılmış sayfamdan Yoksa buğday kavruğu mu Burnuma kokan Yüzüne vuran mor ışık Sarılık mı bende ki hastalık Vazgeçtim tüm inatlarımdan Destur yok artık Unuttum adım neydi Adım bende unutkanlık Uyumalı mı insanlar Dünya denilen düzlük Metrekaresi bir dolarlık mahşer Savrulur tohumları şehvetin İhanete gebe, her ekildiği yer Hayat toz pembe sevgilim Parmağıyla rahmini deşer Ölüm, küf kokulu sevgilim Kucağını açmış beni bekler Benden ne bir çiçek Ne de ışık saçan mücevher Çırılçıplak bir ten Yedi metre kefen ister İnan sevgilim Bakışlarından daha derin İki metre gömüleceğim yer Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Adımlar/III
Öyle bir yerdeyim ki Gülümsese güneş Şımarıp, eriyeceğim Kırışınca kağıdım Dudak büzüp ağlayacak gibiyim Ferini kaybetmiş bakışlarım Öyle diyorlar Oysa ben eskisinden daha, Çok daha iyi görüyorum Sakallarıma tembellik bulaşmış Melankolikmişim Bilmiyorlar bu mevsim Dokunur yüreğime Bir yanda güneş var Bir yanda kar Neresindeyim hayatın Hangi yönümü sever gibiyim Koltuk altlarıma sürdüğüm koku Neden gidiyorlar benden Neden bu korku Uzun ince kaldırım çizgileri Sanki sarhoş gibiyim Tutturamıyorum adımlarımı Her çarptığım omuzun Sövgüleri benim Diyemediğim her özürde Yüreğimden can veriyorum Her sorulan soruda Bir şey gizleyen biriyim Dudaklarımda mırıldanma Anladıkları gibiyim Kim çıksa karşıma Kış güneşi, aldanıyorum Buz tutuyor kollarım Dokunmayın kırılacak gibiyim Bilmiyorlar bu adımlar Çoğaltıyor yalnızlığımı Yoruyor özlemimi Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ağır Roman
Üşüyorum, Gıcırdıyor titremekten somya Uyusam, uyutmaz rüya Yanıyor gece, yanıyor yıldızlar Yalnızlık üzerimde kalın yorgan Terlemez ki bedenim Sen olmazsan Sanki kösele, sanki rugan Yüreğimde arşınlanmış sevdalar Her biri ağır roman Anlatsam yırtılacak sayfalar Okusam dudaklarımda kan Hani biri tutmuştu elimden Terdi avuçlarımdan akan Hani biri de öpmüştü Kırmızısıydı dudaklarımda kalan Ağladı biri, Aktı gözlerinden dünyam Bitti roman Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Akla Zarar
gidenlere kalanlar türküler yaktılar kalanlar yol bekleyip gidenler dönüp bakmadılar uzakta çok uzakta gölgeler düşer ufka sen misin diye çok bekledim sabahlara kadar güller mi önce soldu henüz mevsimindi bahar soluklaştı yüzün gözlerimde nem mi var kirpiklerimden sızıyor ayrılık gibi zamansız erken yağan yağmurlar kurutulmuş hatıraların arasına ikimizden bir şarkı sar topla içine attığın çığlıkları geceye sal rüzgara tutunup anılar destursuz/fütursuz kapıma dayanacaklar ay mı geceye küskün yoksa bulut mu var engel koyup bakışlarıma önümü kapadılar bilmem parmak hesabını sayamadım zaten uykulu geçen kaç gecem var soğuktur ayrılık derinlere dalmak kadar tatmak ölümü ecelden önce vermek hesabı mahşerden evvel bunun adı yalnızlık sensizlik akla zarar Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Al Yüreğimi
Hangi buluta dokunsam Sana dönüşüyor gökyüzü Omuzlarına dökülen saçların Poyraz okşuyor her telini Süzülüyor endamın, kıskanıyorum Ebemkuşağı sarıyor belini Yelesi rüzgârdan doruk renkli at Binmişsin, uçuyorsun kuşlara inat Yüzünde güneşten gülümseme Ne zaman değse yüzüme Eriyor içimde buzdan hayat Düşte sevmekten yoruldum seni Rüzgârla sevişmek üşüttü bedenimi Al, gel bana topla tüm keş kelerini Vereyim sevgimi, tek kalbimi Sandıklara kilitlemişsin eskilerini Aç, bak, naftalin yakacak ciğerlerini Kirli diye değiştireceksen yüreğini Uzattım avuçlarımı, ver sana aitliğimi Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alacakaranlık
sıyrıl güneş bulutlardan sıkıldım artık alacakaranlıklardan ellerimi sıkan kelepçe ve prangalardan siyaha aşığım ben ya git yada gel sıkıldım artık alacakaranlıklardan bilirmisin sen siyaha çalan beni benden alan bilirmisin sen şafak vakti nedir bende kalan ya git ya gel sıkıldım artık alacakaranlıklardan aşkın rengi olmaz yalan ya siyahtır yok olan ya beyazdır var olan siyahı severim ben ya git ya gel sıkıldım artık alacakaranlıklardan Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Alın Beni
güneşin gözlerine mil çekilmiş maviye hapis edilmiş deniz bulutların saçlarını tarar rüzgar mor bir geceye soyunuyor gün uzaklardan gelir martı çığlıkları alışığım gözlerinde batırmaya güneşi ellerim aşina saçlarında gezmeye korkarım,aldanırım alın beni gece koynuma girmeden esvabını çıkardım hasretin elleri saçlarımı okşadı uyku kaçtı kafesinden gözlerimde cin fenerleri ürperdi tenim üşüştü ayazlar üzerime ateş oldu nefesi eritti buzdan hevesleri kor oldu yanıyor alın beni gece kanıma girmeden kapımı çalacak rüzgar elinde hüzünden meyler kuruyacak boğazım gözlerime inecek hasretin kırıp yıldızdan kadehleri dikeceğim şişeyi başıma senle sarhoş olacağım korkuyorum unuturum seni alın beni gece bir kadehe satılmadan Ali Gençay |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|