![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yolumu Kırdı Kader
Gama çalgın meltemler ruhumu sarhoş etti Bahara küs mevsimler dünya küçük virane Kırdı yolumu kader aşk gönlümü terk etti Diyemedim sebebini sorana. Ufukların efkârı kadehime inerken Yıkılmış hayallerim can yurduna dönerken Ayrılık acısıyla tutuşurken yanarken Dediler ki tuz ekele yarana Kenelerin yurdudur bana ait bu beden Her zehir şifa gelir ölmek bilmezler neden Ölüme susuz düştüm öldü ruhum, ölmeden Ne diyeyim bu kurguyu kurana Uzağa düştü kervan yolumu sardı şaki Yoldaşımı nefsiyle düşürdü vurdu şaki Bana benden tuzağı benimle kurdu şaki Zehir verdi yaramızı sarana Gönlüme sözüm geçmez göç gedikten aşıyor Yolumun yılgınları düşmanla yol aşıyor Öz ilimde gardaşım benimle savaşıyor Elim kalkmaz yüreğimi vurana |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ! ! ! Her Yanım Saklı Duvar
Bir sevda durağıdır yanıp duran yüreğim Kaç ölümün yolcusu gönlümden gelir geçer Şaşkın kelimelerin efkârında yüzenken Acılarla yıkanmış yüreğim konargöçer Dibi derin kuyular içinde saklı tutar Yitik duygularımı kovalarla çekemem Sokaklar bana yanar bu şehir beni yutar Kan dolu yüreğimden bir damlacık dökemem Ölümdür ölüm bilmez ruhlara hâkim olan Acılar dalgın gezer benden bana düşerken Ateş iner yanmadan ahdine sadık kalan Bir garipler grubu diz dövüp ah ederken Gül kokan bedenlerin toprakla vuslatı var Saçlarımda dolaşır bilmediğim mahlûkat Düştüğüm dost mekânı her yanım saklı duvar Kaybolur bu çukurda arzulanan her murat Gamzelerde solarken has bahçeden seçme gül Toprakların hicabı taşa yazar namımı Gitsin bu viranede şevke gelmez her bülbül Taşıyacak kim varsa alsın gitsin gamımı |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ! *Akşamların Uzak Menzili
Uyku akşamların uzak menzili Çağlayanlar susmaz akar bu gece Yüreğime bir ses iner gizlice Çözülür kalbimin lal olmuş dili Hayalime kement atar sevgili Hayalimden geçer belli belirsiz İfrit kılığında bir hoyrat cüce Adı meçhul kendi meçhul bilmece Kalmaz mı yürekte yangınlardan iz Kalır mı gönüller aşka ilgisiz Dövünür kabında çırpınır durur Gidişine gönül yorduğum sevda Kapısında düşkün durduğum sevda Olur, acı kurşun... ve beni vurur Umut hayıflanır hayaller kurur Yıldızların üstü dost öte yanda Çıldırır derdimle yanar dereler Açılmaz günlerce küs pencereler Bir körpe esirdir yar bu vatanda Vatan köhneleşir biter zamanda Eşiği mekânım çarem içerde ******* gücenir efkâra düşer Alır neşterini derdimi deşer Zaman sargı vurmaz bu azgın derde Akşamlar söyleyin uykular nerde |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dertlerin Derdi Bahar
Bitirmedim mihnetler asırlara yayılmış Gülden huzursuz bağban gül şehrinin hâkimi Gözlerime yürüyen kanlar yaştan sayılmış Sızıları gönlüne dost tutup bağlar kimi Çığırtkanlar mezatta hayata ölüm satar Kader nasip ararken varır düşer tuzağa Yunus'u şevke salan dertlerin derdi bahar Kader sarıp girdaba atmış dosttan uzağa Hangi yola yolcusun menzilin bilinmiyor Sularda sakladığın hayalleri çek çıkar Bilmez misin ayrılık bir yağarsa dinmiyor Bu devirin selleri dağ değil gözden akar Eşiğinde çürüyen bir çaresiz baş durur Çürüttü eşiğini gözlerinin nemiyle Yıllar var ki bitmeyen ağrı, dert, telaş durur Kimler meşgul bilemem devranıyla demiyle Benim yandığım gece sana bayram günü mü? Şarkılardan süzülen kederi söküp attın Yitirdim hafızamdan yarınımı dünümü Terk ettin gidişinle hem yaktın hem ağlattın |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tuz Basılsa Yaralarım Sızlamaz
Uykusuz *******de yatağında muzdarip Kalleş düşen yıldızlar ay yolunu izlemez Kaybolur karanlıkta yokluk içinde garip Gönülde gözü yoksa yar yolunu gözlemez İsyanlı ölümlerin duaları tükenmiş Kül yığını varlığın her damarı tükenmiş Zamane şuurunun iffet, arı tükenmiş Sevgi dolu yürekler sevdiğini özlemez Âhımı ah ederek dinleyen *******de Kaç sabah ızdırapla tebelleş oldu derde Kaç gönülün acısı gömülü kaç makberde Kaç gönül var derdini açık tutar gizlemez. Kanayan ahımda sen yanan ervahımda sen Beni sevdan götürdü sen gönlüme inerken Siyahların bahtında gün sabaha dönerken Körleşen çukurları dik yamaçlar düzlemez Günahımın affını gönül yanıp isterken Her sabah bülbüllerle yana yana dost derken Kabul edersen beni eşiğinde beklerken Tuz basılsa yarama ağrı verip sızlamaz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sızıların Türküsü
saklanma saklandıkça sızılarım artıyor hicranın zirvesine götürüyor saçların mazlumlar mezadında bir el beni tartıyor ağrısına yanarım zehirden ilaçların savurduğun harman mı poyrazı bayram eder kavurduğun ateşler harlandıkça yakıyor çevirdiğin zamanlar ömrümü alıp gider devirdiğin savaklar yüreğime akıyor incelen ağrıların damarımda gezerken bir ateş girdabıdır döndükçe yandığım nar gidip uzaklardan ızdırabım süzerken doruklarda dem süren seviyor sandığım yar bu gönül sevdaların müreffeh ülkesidir zarıyla sızlandıkça yol bekleyen ağıtlar güllerin seyrettiği gülün gönlü incinir ağıtların derdiyle yakılan kaç ağıt var bir bebek salıncağı başımı döndüren gam ninnisini gel söyle uykuya dursun gece kimlerin dertleriyle yanarken bu diğergam gamların zihnindeki gamlar gamlı bilmece |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ayırma/ Ayrılma
Bu yersiz zamansız bir ayrılık/ ve erken Düşürdüğün durumu düşün mü sen/ giderken Titrerken dudaklarım ayrılığın kışında Her hücrem matem tutar sana veda ederken Musallada bekleyen cesede can ne gelsin Canı candan ayırıp beni bende arama Sersefil duygularım gizli değil el bilsin Bir yiğide yakınmak yakışmazmış ar ama Kovulduğum kapılar senden öte de değil Gitti sandığın zaman yine sana gelmişim Sessiz ve sensiz olmak çekilmiyor bunu bil Yar kapında kalmayı bana görev bilmişim Ayrılığın ruhundan ızdırabı sök çıkar Ayrılığın derdine ayrı düşen yanmasın Ayrılmamı isterken gözüm gönlüne akar Ayrılmamı isteyen gönlün gama kanmasın Ayırma ayrılığın derdi çetin çekilmez Ayırma ayrılığın eğdiği bel kırılır Ayrılma ayrılan mutluluk nedir bilmez Ayrılma ayrılan mihnet ile yorulur |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hünkâr Dağlı’ya
Fikir erdem idi çileler şeref O günler en kutlu zamanmış ağam. Ne kadar adam var hepsi bitaraf Kulu kul eyleyen imanmış ağam Kimi zengin oldu çekti başını Kimi isyan etti sıktı dişini Kimi rüşvet torpil kurdu işini Ona göre her iş tamammış ağam. Kimi de değiştim diyor dönerken Kahpe gölgesine yatıp sinerken Milletime bela zillet inerken Kâfir imanına inanmış ağam Bana dudak büker yoldan çıkanlar SüPage Rankingülenle aynı yere akanlar Değiştim der şimdi ruhu kokanlar İnsanı caydıran gümanmış ağam Diyalog ülküdür papazdan yoldaş Adanmış bu yola çıkarken can baş Değişken dönmeler düşmanla gardaş Ulusoy onlarca kınanmış ağam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senin İçin Sana Geldim
sana geldim senin için efendim ben gelirken sana beni getirdim nefsin yamaçlarından engine indim senin için sende beni bitirdim. çok sevdim efendim seni çok sevdim em diyerek ateş sardığım yara çürütürken fani olan her aşkı salar beni günde kaç bin diyara sızı döker gam akıtır hicranın kırık kalpler acı çeker benimle çıktığım her yolun taşlarında ben yatarım pervasız boş bedenimle çok sevdim sevginle sevdikçe seni onmadık alemler sevginle yanar vurgunum yüreğim yarım ve garip bir parçası sende biri muzdarip yokuşa düşen yol sevginle dümdüz kapında bekleyen yokta saklıyım bir tatlı kokundur bayramım benim gitmeden kırk sene kalsam haklıyım gidemem güllerin şahı has gülüm parmağınla böldüğün gamlı hilal günah yarasına ateşten sargı vur istersen yeter ki yanına al |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yanarım
eyvallah ağam taş yerine oturdu aldı beni eskilere götürdü İhanet bağımda ayrık bitirdi güllerimin yanışıyla yanarım... gönül efkar tutar ülkü yar ile gül açtı bağımda yar bahar ile hasretin verdiği ah-u zâr ile tellerimin yanışıyla yanarım bir acıdır yüreğime katılan yıllar yılı acısıyla tutulan karış karış düşmanlara satılan illerimin yanışıyla yanarım nerede yurdumdan kafir kovanım kanı ile belaları savanım arısız peteksiz bom boş kovanım ballarımın yanışıyla yanarım ulusoy'um benim bana darılan yürümeden yatağında yorulan ben giderken önüm sıra kırılan yollarımın yanışıyla yanarım.. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|