![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Ayşem*
Ayşem! ... Gelin eylediğimiz,gül yüzlü sevgili.. Aramızdan ayrılalı, asırlarmı oldu? .. Zaman unutturdumu seni bize, belki sende bizi unuttun, bilmiyorum... Ne kadarda uzaklaştın birden öyle, ne kadarda uzaksın.. Olsun varsın... Beni duyarsın diye, ben gene sana sesleniyorum... Ayşem! .. Gönlümüzden kayan yıldız. Dalından düşen,solan yaprak. Bir avuç toprağa, sarılıp ağladığımız... Ayşem! .. Yüreğime yazdığım şiir. Gözlerimden süzülen damlalarla, suladığım kuru toprak.. Bazı sabahlar, tutunup ağladığım,serin demir.. Ayşem! .. Zamanın unutturamadığı, canım ablacığım.. Ben gene sana yazıyorum, ben gene küçük kardeşin, ben şimdi yalnız bıraktığın. Seni çok özlüyorum.. Ayşem! .. Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Ayşem*
Ayşem! ... Gelin eylediğimiz,gül yüzlü sevgili.. Aramızdan ayrılalı, asırlarmı oldu? .. Zaman unutturdumu seni bize, belki sende bizi unuttun, bilmiyorum... Ne kadarda uzaklaştın birden öyle, ne kadarda uzaksın.. Olsun varsın... Beni duyarsın diye, ben gene sana sesleniyorum... Ayşem! .. Gönlümüzden kayan yıldız. Dalından düşen,solan yaprak. Bir avuç toprağa, sarılıp ağladığımız... Ayşem! .. Yüreğime yazdığım şiir. Gözlerimden süzülen damlalarla, suladığım kuru toprak.. Bazı sabahlar, tutunup ağladığım,serin demir.. Ayşem! .. Zamanın unutturamadığı, canım ablacığım.. Ben gene sana yazıyorum, ben gene küçük kardeşin, ben şimdi yalnız bıraktığın. Seni çok özlüyorum.. Ayşem! .. Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ah Şu Yokluğun
Bırak yaş dökülsün gözlerimden, damla damla düşsün dizlerime. Yine yokluğun gelip çalsın, yetim *******imi elimden. Gülüşlerim nefretle baksın yüzüme, ve sensizlik, ah şu sensizlik; bırak yaralasın beni, hemde binbir yerimden.. Feryatlar içinde kalayım, beni tanımayan sokaklarda, kimse duymasın sesimi, seni sorar olayım, tanıdık tanımadık, gelip geçen herkesten. Mecnun desinler artık adıma, acıyarak baksın insanlar, yokluğunun verdiği, çaresi sen yalnızlığıma. Kapansın kapılar değme, kapansın bir bir suratıma. Nedir ki bunlar, sen yoksun. *** Aynalar küssün yüzüme. İnanmasınlar ne çare; tek bir sözüme. Hem gözden düşeyim, hem ırak olayım gönülden. Kara bulutlar çöksün, gelsin üstüme üstüme. Sılayı geçtim, koy yaban ellerde sürüneyim, ne haber gelsin, ne bir selam birinden. Varım yoğum ol, adın düşmesin künde dilimden. Her şey yalan,her şey boş, sen yoksun sen.. *** Bahar günüm güze dönsün, dökülsün yapraklar dallarından. Kuşlar ötmesin, istemem konmasın pencereme. Yokluğun sardı beni. Bıktım şu sevda şarkılarından, bundan böyle söylenmesin. Görmez zaten dünyayı, kör olsa nedirki şu gözüm, ah şu yokluğun yokmu, sen yoksun ya sen.. Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aynadaki Yabancı
Ne yediğim belli, ne içtiğim bellidir. Ne sevdiğim, ne sevildiğim. Beyhude gezer dolanırım, başıboş, Elbistan sokaklarında, sol yanımda sen, diğer yanımda,şair yüreğim. Ne gündüzüm gündüz, ne gecem gecedir. Her günümün sabahında, aynada gördüğüm, şu hevessiz yüz, artık benim değildir... Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Baş Ağrısı
O akşamın bu sabahı, döndüm döndüm durdum. Bir sağ yanı,bir sol yanı. Gözlerimin gözü uykudaydı. Nasıl anlatmalı ki bilmem, şu mendebur baş ağrısını.. Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekleyiş - (2)
Kör bıçak dayadılar boğazıma, o sabah. Ölüm meleği geldi sandım, alem omuzlarımda bekledim, al ağırlığıydı sanki, kımıldayamadım.. Beklemek.. ......................Beklemek.. ..............................................Bekl emek.. Kaderin böylesi işte, hayatta hep bir bekleyenim, kuytu izbe köşelerde.. O sabah bekleyen yine bendim... Umutlarımı,hayallerimi çıkardım üzerimden, bir bir astım duvara. Gözlerim,kirli cam kapımdaydı, gelirmisin diye. Beklemekten bir taş oldum, fırlatılmış karanlığa. Beklemek.. ........................Beklemek.. ...............................................Bek lemek... Yalnızlığım yanımda bekledim, bir mermer taban üzerine dağılmış, buz parçası olmuş fikrim. Yaşamda ne sevdiklerim var, ne kendim. Karşımda duran bir asıl, çıldırtan çaresizliğim.. O sabah bekleyen yine bendim.. Talihsizliğim,şanssızlığım, şu kadersizliğim... Tek kusurum,insanı sevmek. Beklemek.. ........................Beklemek... .................................................B eklemek... Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bekleyiş
Ay dolanır yıl dolanır, gelir geçer zaman. Ne sorulur halim hatırım, nede birgün, şu fakir kapım çalınır.. Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ben Nereye
Yürüyorum şehrimin sokaklarında, vakit akşam,yalnız,bir başıma. Hava soğuk,kışlı, su geçmiş ayakkabımdan ayaklarıma. Düşlerim ne kadar sıcak olsada, çok üşüyorum aslında.. Yanımdan hızla geçen insanlar var, çabuk yürüyorlar. Tez varmak isterler biryerlere. Ben geride kalıyorum, ben ağır. Üşüyen ellerim ceplerimde, ve soruyorum kendime, sen nereye... Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Benim Olsun
Yanımdan geçen,al yazmalı,nazlı dilber. Kimlerdensin bilseydim,burnu hızmalı güzel. Al al olmuş yanakların,kiraz dudakların, Benim olsa ah keşkem, akan suyu durduran,o sürmeli gözler. ** Kirpikleri yay,kaşı keman gelin. Kaldırmazmısın yazmanı yarim, Nevar saçının bir telini göreyim. Kına yakmışsın ellerine,nede narin. Ver ellerini bana benim olsun,öyle gideyim. *** Ben bir gönül yorgunu ben artık sana meftun. Elinde bakracın,dolmasın suyun. Eşiğine geldim,sayki ben bir kulun. İsterim gönlünü selvi boylum, Gel etme ver,ver benim olsun. **** Al yanaktaki o derin gamze, beni benden aldı güzel. Ver bana,verde mezarım olsun. Hiç yaş aktımı,yakıştımı o göze Gözlerin sende kalsın,beni göresin diye Değme yarim,dökülen yaşı benim olsun... Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Dağın Başındayım
Küfül küfül esen serin rüzgârlı, bir dağın başındayım. Papatya topluyorum sevdiğime, Yaprak koparıyorum bazan,seviyor-sevmiyor diye. Sol elim bir demet olmuş bembeyaz. Hoş bir duygu sarmış bedenimi, gel gör sevdiğim, Bir aşığın beş telli sazındayım. *** Kelebekler üşüştü birden sol elimin üstüne. Kıskandılar belliki,sevdikleri bende. Sizden olsun dedim,almayın onları benden, Renk renk sevdalı kelebekler; Bir demet papatyadır, Çok görmeyin sevdiğimden. *** Küfül küfül esen serin rüzgârlı, bir dağın başındayım. Papatya topluyorum sevdiğime. Çoktandır dargın gezen gönlüm, barışmak üzeredir benimle. Onun garip sızısındayım. *** Toros'tamıyım,Ağrı'damıyım bilmiyorum Binboğa'damıyım.. Öyle benzer bir dağın başındayım. Bir sevda var orda,bir aşk var,beni çeken Ayın parçası,güneşin yarısı bir güzel var. İşte o güzelin tel tel saçındayım. Hem sağ,hem sol yanındayım..... Ali Binboğa |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|